Oldala 10 of 36 ElsõElsõ ... 8910111220 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 91 to 100 of 354

Topic: A Természet nem mindenkinek való

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    1 éves kora óta, 40 éve a dzsungelben él, elzárva a külvilágtól, akkor miért is van olyan kép az emberrõl, amin lazán cigizik?
    Kimenekítették a dzsungelbõl és egybõl bagós lett?

Szerintem szépen van torzítás a cikkben, szokás szerint.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,064
    Given: 1,084

0 Not allowed!
    Jogos a felvetés!

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Több hírforrás cikkét is megnéztem, az alapján küldtem el a Blikk cikkét.
    Amúgy nem azt mondom hogy jó ez így mert neki iszonyat nehéz lesz beilleszkednie a társadalomba ha egyáltalán sikerül neki, de írták is hogy vissza szeretne szökni a dzsungelba, sztem õ ott jól érezte magát ezek szerint, és most kiszakították mint egy vadállatot a vadonból.

0 Not allowed!
    A régi emberek a természetben elég sokáig kihúzták. Minden tiszteletem az övéké. Megy egy sorozat az alaszkai emberekrõl, s bár nekik elég sok luxuscikk rendelkezésre áll, az életük mégis nehéz. Pl van motorcsónak, motorosszán, kutyaszán, fegyver, kunyhó és közösség, ami egy preppernek nem nagyon áll rendelkezésre.
    Az õszi libahúzáskor lövik meg a betevõt, tavasszal az áradáskor szedik össze az uszadékfát, amibõl egy kis pénzt is tudnak csinálni, csapdáznak és vadásznak.
    Ugyanezt itthon nem lehet megcsinálni.Azonban a régi emberek az erdõjárók, pákászok és favágók tudásából lehet meríteni.
    Nem kell minden kaja nélkül meglenni, ha az ember némi készletet felhalmoz, különbözõ rejtekhelyeken. Tésztát, lisztet, szalonnát, ezekbõl sok mindent meg lehet csinálni.
    A menedéket többfélét készítettek annak idején, volt a "félgunyhó" amit egy olyan helyen lehet elkészíteni ahol a fagerendák egy dombra támaszkodott. Megrakták leveles gallyal és földdel lefedték, az ajtót gallyból fonott dologgal támasztották be. masszívabb gunyhót lehetett csinálni, ha sárral törekkel megtapasztották.
    A modern szintetikus anyagok a nagy hidegben csõdöt mondanak, a világ leghidegebb ember lakta településére korszerû eszközökkel és felszereléssel érkezõket az a meglepetés érte hogy mindenük csõdöt mondott, még az elektronikus hõmérõ is, csak a szeszes hõmérõ bírta a klímát. A mûanyag orkánhuzat megrepedt, eltört. Sürgõsen az õslakosok természetes prémruháira tértek át.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Tanulmányútnak érdemes elmenni egy skanzenba. A veremház, ami egész Európában ismert, teljesen olyan, mint egy mai szemmel vett menedék. Természetes anyagokból, egyszerûen kivitelezhetõ.
    Eseti menedéknek meg ott van a seregben is használt álló lövészgödör. Ha alul kibéleled, felül lefeded és álcázod, egy gyertyával a mínusz húsz fokban is kihúzhatsz egy éjszakát.
    Egyik sem *****-os all-inluzív...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Chupakabra Hozzászólás megtekintése
    Megy egy sorozat az alaszkai emberekrõl, s bár nekik elég sok luxuscikk rendelkezésre áll, az életük mégis nehéz....

Melyik sorozat ez? A Discoveryn most indult az Igazi Prémvadászok, arra gondolsz? Most jár asszem a harmadik résznél, érdemes azt is nézni. Durva emberek, -20 fokban pólóban vágnak fát, mert hogy meleg van
    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MaRee Hozzászólás megtekintése
    Melyik sorozat ez? A Discoveryn most indult az Igazi Prémvadászok, arra gondolsz? Most jár asszem a harmadik résznél, érdemes azt is nézni. Durva emberek, -20 fokban pólóban vágnak fát, mert hogy meleg van
    Az az!

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nincs olyan külön topik hogy menedék, ezért ide tenném. A pince,óvóhely topikba nem illene.

Mostanában voltunk kint terpen, pár napot, és készítettünk két menedéket is.

Ez egy 4 ember számára kényelmes menedéknek a váza, csak nem volt idõnk tovább csinálni mert másnap mentünk tovább és késõn kezdtük el építeni, ezért csak ponyvával takartuk le, de erre a vázra sok mindent lehet tenni a leveles gallyaktól kezdve, a nádon át a hosszú fûig. Attól függõen hogy mit és milyen vastagon teszünk rá lehet növelni a vízállóságot. Mi egy mélyedésben építettük, hogy ne lehessen messzirõl észrevenni, hosszabb távon ez kevésbé jó megoldás mert nagy esõzések elönthetik, de itt a faleveles ajzat és a talaj nagy vízfelszívó képessége mellett egy napra teljesen jó volt.
    Elkészítése egyszerû, összefogunk 6-7 db 3-4 méteres egyenes ágat és egy helyen összekötjük õket, lehetõleg erõs spárgával, erre az alap vázra meg lehet tenni a többi hosszú ágat. Egyszerû, gyors és kényelmes menedék.
    Fénykép0109.jpg

Ennél egy még egyszerûbb menedék a következõ. A kép alapján szerintem egyértelmû, erre én ponyvát tettem, és ketten aludtunk alatta elõnye hogy jól véd a széltõl, mivel kicsi ezért jól megtartja a hõt, ellenben nem túl kényelmes megoldás, de a leggyorsabb, amúgy lényege, hogy a ponyvának amit kifeszítesz rá a hátsó része leér a földig, hogy csak a "bejárat" felõl legyen nyitott, hogy a hõt ne engedje ki.
    Fénykép0072.jpg

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Meg lehet köpködi érte, de az egyik kedvenc menedék építõ anyagom a festõfólia. 20 négyzetméter kétszáz forint, súlya pedig szinte semmi. Ennyivel tíz lövészteknõt, öt álló lövészgödröt is vízmentessé lehet tenni. Csak gondosan kell vele bánni. Napokig éltem ilyenben minden nap zuhogó esõben és a gödörben szárazon. Este befûtöttem egy gyertyával, a kaja is átmelegedett. A ruhám száraz maradt, a koszos zoknijaimat mindig meg tudtam szárítani. Szuper és semmibe nézett anyag. Csak arra kell vigyázni, hogy ne lyukadjon ki. Szóval a gödör aljára föld és gyeptégla.