Oldala 12 of 95 ElsõElsõ ... 210111213142262 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 111 to 120 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    Az MRE-t nem nekunk talaltak ki, hanem a katonanak a harcteren, aki halas a wc-papirert, a ragoert, meg a nedves torlokendoert is a kaja mellett.
    Igen ezt tudom, de mint civil, Én prepper szempontból nézem a csomagot.
    Katonáknak tökéletes, preppernek drága.
    Szerintem.

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Nem szentségtörés, hanem jó ötlet Bár a pálinkánál (és úgy általánosságban a 20%-nál magasabb alkoholtartalmú italoknál) felesleges a viaszolás, a bolygón nincs olyan mikroorganizmus, amely miatt megromolhat. Persze a viasz hasznos, ha a krach földönkívüli invázió képében érkezik
    A viasz a párolgás megakadályozása végett van.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló imi79 Hozzászólás megtekintése
    Konzervekben ki, milyent favorizál, tart a készletben?
    Én most nézegetem hogy melyikben van több kalória és melyikben van több "anyag". Az üres zöldséglevesben, vagy zöldborsó konzervben nincs annyi, mint mondjuk a marhahúsos, krumplis főzelékben. A húsos tésztában most még magasabb kalóriaértéket látok, viszont nem tudom hogy a tészta mennyire ad erőt és mennyire üres az a kalória amit ad. Mennyi benne a tápanyag. Van annyi, mint a krumpliban?

Azért számolgatom mert nem ártana majd bevásárolni Januárban, de jól meg akarom gondolni hogy pontosan mit érdemes venni, mi meddig áll el, mennyi kalória van benne, mik az összetevők.

MRE-n is gondolkoztam, viszont saját MRE-t is készíthetnék és olcsóbban jönnék ki vele. Konzervétel, nagy tételben, csoki (vagy energiaszelet), nagy tételben, hozzárakni fűszereket, szőlőcukrot, rágót, szalvétát, fogpiszkálót, ilyeneket, keresni neki valami jó csomagolást, esetleg vákumosat és csinálni belőle rengeteg pakkot, házi MRE-t ha úgy tetszik, és beletenni jókora zárható műanyag tároló(k)ba. Mi a véleményetek?

Az eredeti MRE nem csak hogy drága, hanem szerintem túl sok benne a cukor meg az egészségtelen dolgok, esetleg hiányoznak belőlük szükséges cuccok is. Például milyen már, mikor húsos étel van és nincs fogpiszkáló mellé? Vagy kihagyják a sót?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Élelem: (min. 24 órára) "házi emere"
    Készétel konzerv 1 db.,ez sztem ízlés dolga. én a sóletet szeretem legjobban a bab jó fehérjeforrás (nem kell operatõrt enni ), csak sok víz kell hozzá
    halkonzerv 1 db.,muszáj, az olaj sok minden egyébre is jó (világítani impregnálni, stb)
    krémek 2 db.,májnak, húsnak egyébnek nevezett izék
    sós keksz 1 csom.,
    édes keksz 1 csom.,
    leves 1 db.,kocka, vagy zacskós
    italpor/tabletta 3 literhez,ha pocsék ízû a vized (én pl a forral víz ízét utálom, pláne melegen)
    müzliszelet, 2 db.,
    diákcsemege 1 csom.,
    csokoládé 1 tábl.,
    kockacukor 10 db.
    tea 2 filter., ízlés szerint
    kávé (3 in 1 ) 2 db.,ízlés szerint
    só 10 dkg.,
    neomagnol 10 tabl.,
    PZS 10 db.,
    gyufa 1 dob.,
    zacskó 1 db.
    nem kell ezt túllihegni, egyszerû ez--sztem

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    veszek házi sonkát, megszárítom. keverek hozzá szárított shii-take gombát, pici csilit. vizbe teszem, fõzöm, majd hozzáteszek kukoricadarát. ez egyfajta füstölt ízû enyhén csípõs kása lesz. finom, és roppant kiadós. mellesleg a szárított keverék kis helyen elfér, könnyû ,és vákuumzáras csomagolásban évekig eláll. viszont sok víz kell a cucc megemésztéséhez. nem szabad enni belõle, ha nincs vized.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Ilyesmit nem készítenék, semmilyen csilist, csípős, "nehéz" ételt nem raktároznék. Súlyos helyzetben az ember gyomra se úgy viselkedik, az idegesség felborítja az emésztést, ami nem csak abban merül ki hogy sűrűbben jár az ember a fürdőszobába, hanem rövid időn belül gyomorfekélyt is eredményezhet. Nem tetézném a bajt csilis babbal. A szárított hús jó lehet, a "jerky" nagyon népszerű amerikai prepper körökben.

Most néztem a konzervek árát, 10 darab 10 dollárért. 1 kilós marhahúsgulyás konzerv 3.50-ért. Nincs a hivatalos MRE ami ezt árban és ízben lekörözné!

A problémát csak a körforgás jelentené. 2-3 évig eláll, de aztán nem ártana cserélni, venni még ugyanannyit és elfogyasztani a régebbi félretett pakkot. Nem mintha megromlana az összes, de nem éri meg kockáztatni. Jól látom?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Beef jerky-t (szárított hús) próbált már csinálni valaki otthon?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ilyesmit nem készítenék, semmilyen csilist, csípõs, "nehéz" ételt nem raktároznék. Súlyos helyzetben az ember gyomra se úgy viselkedik, az idegesség felborítja az emésztést, ami nem csak abban merül ki hogy sûrûbben jár az ember a fürdõszobába, hanem rövid idõn belül gyomorfekélyt is eredményezhet. Nem tetézném a bajt csilis babbal. A szárított hús jó lehet, a "jerky" nagyon népszerû amerikai prepper körökben.
    Én erre azért gondoltam, mert a nõi/gyerek tagok kapásból kiesnek a kajából, hiába van, illetve pl. kolbászoknál, vagdaltaknál lehetett hallani (picknél is, ami azért márkás), hogy a csípõsséggel veszik ela rossz hús ízt, szóval szerintem is jobb, ha inkább alap, natúr kaják vannak.

Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    A problémát csak a körforgás jelentené. 2-3 évig eláll, de aztán nem ártana cserélni, venni még ugyanannyit és elfogyasztani a régebbi félretett pakkot. Nem mintha megromlana az összes, de nem éri meg kockáztatni. Jól látom?
    Nem kell kockáztatni, hanem meg kell enni. Ha van egy éves kajakészleted, amit tudsz folyamatosan pótolni, cserélni, akkor megeszed a régit, veszed az újat, forog, mindig friss, és nincs gondod kajára, ráadásul mindig megspórolsz egy évnyi inflációt.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
    Nem kell kockáztatni, hanem meg kell enni. Ha van egy éves kajakészleted, amit tudsz folyamatosan pótolni, cserélni, akkor megeszed a régit, veszed az újat, forog, mindig friss, és nincs gondod kajára, ráadásul mindig megspórolsz egy évnyi inflációt.
    Értem én, hogy egy prepper ne válogasson és ne pazaroljon. De én jobban preferálom a friss ételeket. A folyamatos tartósítószerbevitelrõl nem beszélve. A konzerveket meghagynám vészhelyzetekre és túrákra.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Értem én, hogy egy prepper ne válogasson és ne pazaroljon. De én jobban preferálom a friss ételeket. A folyamatos tartósítószerbevitelrõl nem beszélve. A konzerveket meghagynám vészhelyzetekre és túrákra.
    Ok, ez igaz, de még mindig fel lehet ajánlani segélyszervezetknek, civil segítõknek, és úgy veszed hogy megetted/segítettél másokon. Amúgy meg pont itt a fórumon is ment a témázás, hogy milyen régen lejárt konzerveket ettek emberek, és semmi bajuk. Általában 5 évig minimum jók, szóval nem gond ha nem sikerül az elsõben megenni. Vagy ha kimegy az ember termelni magának, de aszály vagy özönvíz miatt nincs termés, akkor is jó ha van. Szóval kétségkívül jobb a friss kaja, de nem mindig adottak a feltételek. Nem is emlékszem itt vagy másik helyen írta valaki, hogy amikor munkanélküli lett, milyen jól jött, hogy 1-2 havi kaja volt otthon, és legalább arra nem kellett költeni, amíg újra állást talált.