Oldala 6 of 48 ElsõElsõ ... 4567816 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 474

Topic: Iskolai erőszak, zaklatás, megfélemlítés és megalázás

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Igaz ez már a második rész, de ezt dobta ki nekem ha gondoljátok kezdjétek az elsõvel.
    Tököli börtönéletrõl szól és hogy hogyan kerültek oda.

http://www.youtube.com/watch?v=DX_BaLnmpYg

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Ezt most találtam. Addig zaklatták a 12 éves lányt ezek a lányok, amíg az meg nem ölte magát.

Ráadásul mikor kiderült hogy a lány öngyilkos lett, a két mocsok még büszke is volt rá, kiírták Facebook-ra, hogy "le se sz*rják" hogy meghalt miattuk a lány. Gondolom hogy az osztálytársuk volt.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Őt meg 9 osztálytársa zaklatta 3 hónapon keresztül. Egészen addig a napig amíg a 15 éves lány fel nem akasztotta magát.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azért mondjatok, amit akartok, nem akarom védeni az ördögöt, de szerintem ilyen esetekben az is hibás, aki nem a szülõknek/tanároknak/valakinek szól, hogy baj van, hanem kinyírja magát.
    Számomra ez mindig is a könnyebb utat jelentette, egyszerûbb megtenni, és nem szembenézni a félelmeivel, zaklatóival, a világgal, amiben él. Javasolni kell, hogy költözzenek el, hogy menjen másik suliba, vagy egyszerûen az õsei kapják már el a kis ördögfiókákat.
    Félreértés ne legyen, az olyanoknak, akik még dicsekednek is vele, hogy miattuk halt meg valaki, tõbõl kellene kitépni a kezét, hogy észbe kapjon, de akkor sem az a megoldás, hogy 3 hónap után felakasztja magát valaki. Engem két éven át szekáltak a suliban, mert nem tucatmarha voltam, mégis itt vagyok. (Oké, táp az õrangyalom, de akkor is...)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Személyes tapasztalatból mondom, hogy az nem úgy működik. A tanárokat vagy nem érdekli, vagy még támogatják is. Ha meg az anyjának, apjának elmondja, azzal se ér el semmit. A szülők nem verhetik el a gyerekük zaklatóját.

Igaz hogy nem megoldás hogy az áldozat magának ártson, de én el tudom képzelni hogy szólt, de senki nem figyelt rá, mert vagy nem érdekelt senkit, vagy mindenki úgy volt, hogy kibírja és nem kell a problémával törődni. Persze a többség kibírja, meg a diákok igen jelentős része átesik ilyesmin, de vannak akik feladják.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    ... de vannak akik feladják.
    Hát igen, el is értünk a prepper lét egyik alapeleméhez: minden fejben dõl el!
    Pl: vasember 3, fõgonosz. Sétálhatott volna egyet a toronyházról, de helyette inkább talpra állt és más ember lett. Persze nem az a megoldás, hogy mindenki gonosz és bosszúszomjas legyen, de igenis fel lehet állni és továbblépni. Volt osztályfõnököm mondta, hogy figyeljük csak meg a törékeny kis fûszálakat: átmehetsz rajtuk egy többtonnás tankkal is, akkor is feláll, és éli tovább az életét.

Ha már itt tartunk, tudjátok miben különböznek a sikeres emberek az átlagosoktól? (Sport nagyon jó példa...)
    Hogy egyel többször állnak fel, mint ahányszor elesnek.

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    A szülõk nem verhetik el a gyerekük zaklatóját.
    Miért is nem ?

0 Not allowed!
    Szerintem összetettebb dolog ez! A legjobban a szüleit ítélem el! Nekem is van két fiam és a nagyobbik épp kiskamasz korban van. 12 éves. Ilyenkor nagyon érzékenyek, de nem akarják kimutatni, mert õk már "nagyok", majdnem felnõttek! Én azért figyelem a fiamat és pontosan látom rajta, ha valami problémája van.Persze magától soha nem kezdi el mondani. Megkérdezem mi a baj? Válasz: semmi! Minden o.k.. Aztán elkezdek vele beszélgetni valamilyen semleges témáról és terelem a témát a csajokra, sulira, barátokra. És csak figyelem a reakcióit. Elõbb - utóbb mindig kijön belõle, hogy mi a gondja. Aztán már könnyû megtalálni a megoldást.

Tudom ugyanezt sokan megteszik és nem is lesz a gyerekük öngyilkos, kábszeres.....
    A szülõ dolga és felelõssége, hogy a gyerekére figyeljen!
    Szerintem!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Matt Hozzászólás megtekintése
    Miért is nem ?
    Mert tiltja a törvény. 8 napon belüli. Előre kitervelt. Ha két szülő, akkor csoportosan elkövetett. Ha netán a származása más a zaklatónak, akkor még jóval nagyobb bajba kerülnek. Nagyon nem érné meg. Főleg ha a rendőrségi eljárás után, még a zaklató is összeszedné a családot, rokonokat, barátokat.

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Mert tiltja a törvény. 8 napon belüli. Elõre kitervelt. Ha két szülõ, akkor csoportosan elkövetett. Ha netán a származása más a zaklatónak, akkor még jóval nagyobb bajba kerülnek. Nagyon nem érné meg. Fõleg ha a rendõrségi eljárás után, még a zaklató is összeszedné a családot, rokonokat, barátokat.
    El kell beszélgetni a gyerekkel, aztán ha a helyzet úgy kívánja, félrevonulni hogy jobban megértse a mondanivalót. Ha nem ért a szép szóból, van néhány dolog amivel rá lehet ijeszteni. Tudtommal ezek közül egyiket sem bünteti a törvény. Egy szóval nem mondtam, hogy komolyan el kell verni. De ha terrorizálná valaki a gyerekemet, akkor nem hagynám annyiban - ha nem tudják megoldani a tanárok vagy a gyerekek egymás közt - közbe szólnék. Másrészt meg, ha a szülõknek valami nem tetszik, velük is el lehet beszélgetni. Hidd el, vannak nyomós érvek amikkel meg lehet õket gyõzni. Az áldozatként való viselkedés pedig semmire nem megoldás, csak rosszabb lesz vele a helyzet.

A topic keresõszavai: