Oldala 5 of 32 ElsõElsõ ... 3456715 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41 to 50 of 314

Topic: Bug Out shelter / sátor / menedéképítés

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    persze jó elbohóckodni az erdõben úgy,hogy tudod meleg otthon vár és zuhany....
    bohóckodás? tán nem azért vagyunk itt annyian, hogy ebbe a bohóckodásba beletanuljunk és, ha baj van és menni kell, tudjunk bohóckodni egy kicsit ahelyett, hogy megdöglenénk? ha az bohóckodás, hogy kimegyünk az erdõre pl. télen és egy ponyva alatt alszunk, akkor véleményed szerint mi a kemény dolog?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ..aztán kezdtem elgondolkodni amikor indultam haza,milyen lenne ha most nem lenne hová haza menni, és az összes tulajdonom a hátamon van...
    ezt már sokan végiggondoltuk és elég eltérõ gondolatok keletkeztek. Te mire jutottál? mi volt akkor nálad és az mire lett volna elég? mit nem vittél, ami kellett volna? ezzel vissza is tértünk a topic eredeti témájához.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Értem amit mondassz, mégis azt gondolom, hogy a BOB-ba egy megfelelõ méretû ponyva a jobb megoldás, akár hosszú távra is. Ha az ember normálisan kitapasztalja az elkészítése nem tart sokkal tovább mint egy sátor felállítása. Azon kívül variálható a menedék formája, mérete..Könnyebb álcázni is. Daniui is kifejtette, hogy be lehet "fûteni" a tábortûzzel..ez tényleg érezhetõ, pedig csak visszavert hõrõl van szó. Ha van egy normális hálózsákod, derékaljad és esetleg bivakzsákod, nem fogsz fázni.
    Nem értem hogy miért nevezed bohóckodásnak, ha valaki megtanulja és gyakorolja több típusú menedék megépítését élesben? Egy sátrat minden szerencsétlen fel tud verni, és az a sok szerencsétlen könnyen célpontá válik az erdõben. Egy dolog szól a sátor mellett, hogy még egy anyuci kisfia is ösze tudja rakni és abba a tévhitbe ringatni magát, hogy képes volt normális menedéket összehozni magának.
    Ha nincs hová hazamenni, és nincs hol zuhanyozni, így is úgy is koszos és büdös lesz az ember..Majd szagolhatod a 2 hetes lábadat a hideg sátorba zárva
    A "bohóckodás",és a"koszos,büdös" szavakért elnézést kérek senkit nem akartam megbántani vele...természetesen tiszteletben tartom ha valaki ponyvát épít,lelke rajta..ha neki így jó....mellesleg évekig amíg nem tudtam megvenni a jó sátramat T-gazdaságos sátram volt 3*3 takaró ponyvával letakarva, kifeszítve rajta gumipókokkal..most is ezt viszem amikor koszos helyre megyek,megyünk..ezt nem sajnálom...de volt mér olyan is,hogy nem állítottam fel a sátrat csak ki terítve ráfeküdtem...de egy valódi vészhelyzetben ragaszkogok a minõségi sátorhoz.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló dínó Hozzászólás megtekintése
    ezt már sokan végiggondoltuk és elég eltérõ gondolatok keletkeztek. Te mire jutottál? mi volt akkor nálad és az mire lett volna elég? mit nem vittél, ami kellett volna? ezzel vissza is tértünk a topic eredeti témájához.
    ..hogy mi a kemény helyzet..jó kérdés..szerintem amikor nincs visszaút a társadalom kényelmébe.....ami hiányzott...mindig úgy megyek,hogy szépen eltervezem hová(forrás,vagy vízvétel legyen,hogy ne kelljen cipelni),meddig(annyi élelmet pakolok) szándékozok maradni,aztán hazamegyek...ez így "béke idõben rendbe is van"....de amikor nincs hová haza menni inkább vészhelyzeti kaját(NRG-5),pakolok be és beszereztem víztisztítót is,és gondoskodnom kell az élelem megszerzésérõl is...ezért mostanában azzal foglalkozom,hogy megismerem a növényeket(gombák,bogyók,fák).pl évekig elmentem a házunk elõtti fa mellett,most terem apró fekete bogyókat,finom és tele van vitaminnal,tehát kiegészítettem a Bobomat kkét növény határozóval és kétféle víztisztítóval,elgondolkodtam a vadászaton is(a horgászat rendben van),a csapda kétesélyes,..amire lehetne vadászni az apróvad(egy disznó,szarvas becserkészése túlélõ üzemmódban lehetetlen),ezen töröm a fejem(igazából egy jó légpuska kellene -BSA-lighting- de ez ugye a vonatkozó jogszabály miatt 7,5J tényleg bohóckodás....hangsúlyozom ezek a dolgok kizárólag extrém szituban érdekesek és használandók(még mielõtt valaki vadorzással feketítene)..összességében azokon a megoldásokon töröm a fejem ami hosszú távon is életben tart....vannak jó ötleteitek?

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azt már tudom, hogy a BW poncsóból van megfelelõ és kevésbé megfelelõ menedéképítésre és a megfelelõbbet nehezebb beszerezni. De mi a helyzet a MN sátor ponyváiról? az könnyen elérhetõ 2x2,5m vagy 3x4m méretben. Azokról mi a véleményetek? Én eddig túl nehéznek tartottam õket a hátizsákos túrázáshoz, az autós vadkempinghez viszont kitûnõ.
    Van valakinek tapasztalata vele?
    És a magyar poncsóról, a 65M sátorlapról hogyan vélekedtek? Én elfogult vagyok, erõs a nosztalgia.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    És a magyar poncsóról, a 65M sátorlapról hogyan vélekedtek? Én elfogult vagyok, erõs a nosztalgia.
    nehéz, pláne vizesen. a belõle építhetõ sátor szûk, kényelmetlen. ha hozzáérsz, átázik. nekem felejtõs.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszönöm, de láttam és ismerem ezeket a videókat. Viszont a személyes, használat közbeni tapasztalat érdekelne. Hasonló, mint dínóé. Jobb így megtudni, mint egy három napos elvonulás alatt, az elsõ esõ alatt/után megtapasztalni.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Köszönöm, de láttam és ismerem ezeket a videókat. Viszont a személyes, használat közbeni tapasztalat érdekelne. Hasonló, mint dínóé. Jobb így megtudni, mint egy három napos elvonulás alatt, az elsõ esõ alatt/után megtapasztalni.
    Annyi tapasztalatom van,hogy voltam egy hosszú távú horgászversenyen..én következtem az alvásban,,,nem állítottunk sátrat,,,az izgalom meg minden,,,,egy óra múlva fejlámpánál felállítottuk a sátrat,mert szét szedtek a szúnyogok.....most képzeljük el 70 km/órás szélben,esõben....

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    T-gazdaságos sátram volt 3*3 takaró ponyvával letakarva, .

Doom
    honnan szereztél 3x3-as takaróponyvát?