Oldala 1 of 18 12311 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1 to 10 of 175

Topic: Városi túlélés nélkülözhetetlen eszközei

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!

Városi túlélés nélkülözhetetlen eszközei

Laci dobta fel, hogy õ csinált magának, de az E-bay is kínál bõséggel.
    https://www.google.hu/search?q=Count...w=1024&bih=627
    Azt hiszem, hogy ez az alap, ha felfedezõútra indulsz (és a walking deadben is beválik)
    Ennek az elkészítésével én is megpróbálkoznék, bár nem tudom, milyen anyagból kellene..
    Aztán van az álkulcs, ami nyit vonatajtót, meg elektromosládát..stb
    ilyet is lehet venni a neten, de a nevét nem tudom.
    Egyéb?

0 Not allowed!
    Ezzel a mini pajszerral kapcsolatban fenntartásaim vannak a gyakorlati használhatóságot illetõen. Azt elhiszem, hogy erõs, de nagyon rövid. Míg egy normál feszítõnél lényeges tulajdonság a hossza, hisz az növeli az erõkart, addig ennél csak egy minimális erõkarról beszélhetünk, így nem vagyok benne biztos, hogy többet ér, mint egy multi szerszám valamely kütyüje, vagy egy vastagabb kés pengéje. Például a Pohl Force bizonyos késeit többek között olyan képpel reklámozzák, ahol ajtót feszít fel vele a ,,kommandós" mókus.
    Mindezt a képek alapján mondom, mert gyakorlati tapasztalatom nincs vele. Pusztán elemi fizikából indultam ki, hogy a feszítéshez erõkar kell, amit a szerszám hossza biztosít.
    Akinek van ilyen, az végzett már összehasonlítást, hogy mivel jobb ez, mint akármi más ilyen méretû és vastagságú egyéb szerszám?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Sgtmaj.Prepper Hozzászólás megtekintése
    Ezzel a mini pajszerral kapcsolatban fenntartásaim vannak a gyakorlati használhatóságot illetõen. Azt elhiszem, hogy erõs, de nagyon rövid. Míg egy normál feszítõnél lényeges tulajdonság a hossza, hisz az növeli az erõkart, addig ennél csak egy minimális erõkarról beszélhetünk, így nem vagyok benne biztos, hogy többet ér, mint egy multi szerszám valamely kütyüje, vagy egy vastagabb kés pengéje. Például a Pohl Force bizonyos késeit többek között olyan képpel reklámozzák, ahol ajtót feszít fel vele a ,,kommandós" mókus.
    Mindezt a képek alapján mondom, mert gyakorlati tapasztalatom nincs vele. Pusztán elemi fizikából indultam ki, hogy a feszítéshez erõkar kell, amit a szerszám hossza biztosít.
    Akinek van ilyen, az végzett már összehasonlítást, hogy mivel jobb ez, mint akármi más ilyen méretû és vastagságú egyéb szerszám?
    Naja..ebben igazad lehet..az erõkar baromira fontos a feszegetõiparban..esetleg ha benyomod valahova és multitool fogó részével növelsz az rõkaron, vagy van nálad egy nagykalapács ütlegelni
    Továbbá szerintem egy 15-20 cmes mármár normálnak mondható feszvas nem hiszem, hogy olyan nehéz, h amíg még a városban vagy ne akasztanád a BOB oldalára..

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Aztán van az álkulcs, ami nyit vonatajtót, meg elektromosládát..stb
    ilyet is lehet venni a neten, de a nevét nem tudom.
    Egyéb?
    Még nem próbáltam, de szerintem egy multi szerszám fogója alkalmas lehet vonat ajtó nyitására. Végül is csak egy négyszög vasra kell ráfogni és elfordítani jobbra vagy barna.

Senior Member cereal killer's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Erre gondolsz?

kulcs.jpg

A feszítõvas szerintem is felesleges baromság, majd lehet csinálok megint a blogomon év végén egy haszontalan cuccok listát és beveszem ezt is. Ha van svájcibicska nálad, ne adja az ég multitool, mint ahogy mondtátok, semmi értelme ennek.
    Csak a paranoid marad életben? - kemenyidok.blog.hu

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cereal killer Hozzászólás megtekintése
    Erre gondolsz?

kulcs.jpg

A feszítõvas szerintem is felesleges baromság, majd lehet csinálok megint a blogomon év végén egy haszontalan cuccok listát és beveszem ezt is. Ha van svájcibicska nálad, ne adja az ég multitool, mint ahogy mondtátok, semmi értelme ennek.
    Hahaaa..ezaz mi a neve?
    És a blogodé? hátha olvasom..

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    http://www.szerszamtar.hu/items/Szer...renykulcs-6635
    http://shop.villamossagidiszkont.hu/...upa-72x72.html
    http://www.szerszamok-webaruhaz.hu/t...eny_kulcs_9416
    http://www.haluxvill.hu/univerzalis-szekreny-kulcs.html

Hirtelenjében ennyit találtam csak Bár nem tudom, hogy kinek ér meg 5000 forintot egy ilyen célszerszám, mert kevéssé hiszem, hogy ez elengedhetetlen a városi túléléshez, de kitudja.

A blogom www.kemenyidok.blog.hu (ott van az aláírásomban is, de leírom minél többször, hogy terjedjen az ige )

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    majd beleolvasok, mert még nem volt szerencsém...linkeket köszi

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Az én minipajszerem 3 mm vastag anyagból van , 13 mm széles , és 12 cm hosszú . Késpengével , multifogó pengéjével nem szivesen feszegetek semmit sem , ezt nem sajnálom , akár egy téglával is bekalapálom bárhová , ha a szügség úgy hozza .

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Laci Hozzászólás megtekintése
    Késpengével , multifogó pengéjével nem szivesen feszegetek semmit sem , ezt nem sajnálom , akár egy téglával is bekalapálom bárhová , ha a szügség úgy hozza .

Én sem a pengét használnám ilyenre, hanem a sörnyitó, csavarhúzó, vésõ kitudja milyen bizbaszt a bicskáról/multiszerszámról.