Nézem az Alien filmeket.

Az elsõt szeretem, a másodikat talán még annál is jobban. A harmadikat mindenki utálja. Végül is megértem, hiszen az elsõben 1 alien volt. A második filmben rengeteg, volt fegyver, robbanás, akció.

A harmadik ezzel szemben megint csak 1 darab alien, fegyverek nincsenek, semmi harc, csak rohangálás folyosókon. Nem rossz annyira, de hatalmas visszalépés a másodikhoz képest. És van egy másik gond is a harmadikkal. Honnan a fenébõl ment az a facehugger a hajóra? A mentõhajóra csak a nõstény-alien szállt fel, nem rakott tojásokat és õt ki is dobták. Akkor a harmadik részben honnan ment oda az a facehugger?

De nem is egy, hanem kettõ volt. Mert az egyik a fõszereplõt "termékenyítette meg", a másik pedig a kutyát a börtönbolygón.

És még egy kérdés. Miért van Ripley-nek katonai rangja? Miért hadnagy? Hiszen elõször csak egy szállítóhajón volt a személyzettel, egy cégnek dolgozott. Aztán meg nehéz-gépkezelõi munkája volt. Az se lehet hogy a második részben kapta volna a rangot a többi katonától, mert ott Hicks volt a rangidõs, pedig õ csak tizedes volt. Ripley nem lehett hadnagy.

Az Alien 4 (feltámadás) filmet ugyancsak sokan utálják, viszont annál nem tudom hogy miért. Ripley karaktere más, hiszen az már nem õ, hanem csak egy klónja. Ez zavarhat embereket, meg is értem. Viszont magát a történetet miért utálják annyira? Van benne akció, a karaktereknek emlékezetesek, ahogy a jelenetek is, ez a rész is kapott néhány híres színészt, a zenéje a legjobb az összes rész közül. Akkor mi a gond vele?