Oldala 7 of 39 ElsõElsõ ... 5678917 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 61 to 70 of 390

Topic: Hit és vallás

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    A keresztények szent szövege az Ó- ÉS az Újszövetség együtt.

Jajj. Az, hogy szentként tekintünk az egész Bibliára, nem azt jelenti, hogy az Ószövetséghez Jézusnak bármi köze lett volna, nem is szerepel benne, csak mint a jövendölések alanya. A kereszténység Jézus tanításaira épül - amit pedig kizárólag az Újszövetség tartalmaz -, nem az ószövetségi történelmi "kavarásokra".
    Ne haragudj, de 100% köze van/volt hozzá. Ismered a hitvallást?:
    Hiszek az egy Úrban:
    Jézus Krisztusban,
    Isten egyszülött Fiában,
    aki az Atyától született
    az idõ kezdete elõtt.
    Isten az Istentõl,
    Világosság a Világosságtól,
    valóságos Isten
    a valóságos Istentõl.

Született, de nem teremtmény:
    az Atyával egylényegû, és minden általa lett.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Szenth%C3%A1roms%C3%A1g

Vagy:
    Hiszek az egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek, minden láthatónak és láthatatlannak Teremtõjében. Hiszek az egy Úrban, Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában, aki az Atyától született az idõ kezdete elõtt. Isten az Istentõl, Világosság a Világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentõl, született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegû; és minden általa lett. Értünk, emberekért, a mi üdvösségünkért leszállott a mennybõl megtestesült a Szentlélek erejébõl Szûz Máriától, és emberré lett. Poncius Pilátus alatt értünk keresztre feszítették, kínhalált szenvedett és eltemették. Harmadnapra feltámadott az Írások szerint, fölment a mennybe, ott ül az Atyának jobbján, de újra eljön dicsõségben, ítélni élõket és holtakat, és országának nem lesz vége. Hiszek a Szentlélekben, Urunkban és éltetõnkben, aki az Atyától és a Fiútól származik; akit éppúgy imádunk és dicsõítünk, mint az Atyát és a Fiút. Õ szólt a próféták szavával.

Hiszek az egy, szent, katolikus és apostoli Anyaszentegyházban, vallom az egy keresztséget a bûnök bocsánatára, várom a haltak feltámadását és az eljövendõ örök életet. Amen.
    http://uj.katolikus.hu/lelkiseg.php?h=42

Tehát javíts ki ha tévedek de az átlagos földi halandónak a kereszténység és a pápa szerint, aki a vezetõje a vallásnak, ISTEN=JÉZUS (hiszen hagyja, hogy kb 100.000.000 templomban ezzel a szöveggel tartsanak miséket). Tulajdonképpen ha nagyon szõrös szívû akarok lenni, azt is mondhatnám, hogy isten mazochista és kinyírta magát. (keresztre feszítették, kínhalált szenvedett és eltemették)

Na ez érdekes lesz, most nem fogtok szeretni: rákerestem a mazochistára, két értelmes találat:
    - a megkínzatásban, a szenvedésben, önkínzásban kéjelgõ v. örömét találó személy
    - aki abban talál élvezetet, ha valaki megalázza vagy fájdalmat okoz neki vagy akár õ saját magának.
    Namármost azt tisztáztuk, hogy Isten=Jézus, és hogy meghaltak. Amit nem akadályoztak meg, pedig semmibe se került volna nekik. Ezenkívül látják, hogy pusztítja magát kedvenc kis fajuk (ember), mégse csinálnak semmit. Valaki magyarázza el, miért ne gyanakodjak arra, hogy tulajdonképpen mazochisták? Miért jó nekik, hogy ennyien szenvednek? Lehet hogy igazából szadisták? Vagy félnek, hogy kirúgja õket a fõnökük, ha nem így végzik a munkájukat? De akkor ki van felettük? És így tovább, és így tovább...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,230
    Given: 1,209

0 Not allowed!
    A katolikusokat sose értettem, se a pápaság fogalmát. Egy kispapot sokkal többre becsülök, aki lelket önt a hívekbe, akinek kiöntik az emberek a szívüket, akinek gyónnak, mint a Pápát, aki csak integet a palotájából, meg néha ellátogat egy-egy országba hogy mondjon valamit, mint egy miniszterelnök. Áder János is palotában él, mosolyogva integet, okosakat mond, meg néha más országba látogat.

A katolicizmusról még eszembe jut a hit nélküli vallásosság (aranykehely, selyempalást, ezüst feszületek, latinul 2-3 órás misék tartása, ezek vitathatatlanul mind külsõségek és nem kapcsolódnak a hithez), a sok háború, a sötét középkor, a Spanyol Inkvizíció, a pap-gyerek botrányok.

A "reformátusság" közelebb áll hozzám, bár az sem teljesen. Nem vagyok vallások követõje, saját világnézetem van. Nekem elég az a tudat hogy Isten létezik, ez meg sokszor erõt ad, vigasztal, helyes döntésekre sarkall. Ennél nem kell több, nincs szükségem se Pápára, se aranykehelyre, se latin misére.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Jézus akarata volt. Ha nem áldozza fel magát, ma nem lenne kereszténység. De feltámadt.
    Ok, tegyük fel, hogy ha nem áldozza fel magát, akkor most nem lenne kereszténység (amit erõsen kétlek, azt meg végképp nem tudom elfogadni, hogy másképpen nem lehetett volna megoldani...).
    De emberiség lenne kereszténység nélkül is! Ez tény, hiszen már elõtte is volt.
    Mit hozott a kereszténység? 10 parancsot. Ami a szabad akaratú embereknek megmondja, hogy mit tehetnek, és mit ne csináljanak... Értitek? Szabad akaratot kaptunk, hogy azt csinálhassunk, amit mondanak nekünk! (Nem tudom, hallottátok-e már, de van egy "vicces" megfogalmazása a demokráciának: szabad ember szabad országban azt csinál, amit szabad.) Szóval ellentmondások:
    - szabad akaratot kapunk, de nem csinálhatunk azt amit akarunk
    - bûnözhetünk, de akkor frankón a pokolra küld minket a jóságos és csupaszív szeretõ Isten
    - de igazából mégse, mert Jézus meghalt értünk és a bûneinkért.
    Akkor most mi van? Szabadok vagyunk vagy mégsem? Meg lettünk váltva vagy mégsem? A pokolra kerülünk vagy az kizárt, hiszen meg lettek váltva a bûneink? Stb...

Félreértés ne legyen, nem vagyok tömeggyilkos, nem nyomom ki szórakozásból állatok szemeit, átadom a helyem a buszon az idõseknek (kivéve ha dohányzik, akkor állni is bír), nem tartom magam bûnözõnek, de ezek olyan kérdések, amik számomra nem tisztázottak. Mondjuk az se, hogy hova lesz a fehér, ha elolvad a hó...?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mit hozott a kereszténység? 10 parancsot.
    A 10 parancsot az Ószövetség hozta, ami jóval a kereszténység megszületése elõtti.

Ami a szabad akaratú embereknek megmondja, hogy mit tehetnek, és mit ne csináljanak.
    Megmondja, javasolja, de az embert a lelkiismerete akadályozhatja, mert Isten nem szór villámokat az égbõl arra aki megszegi a szabályokat.

De ha már 10 parancsolat: tiltja a gyilkosságot, a hazudozást, a lopást, a házasságtörést. Ezeket egy rendes ateista is betartja, szerintem semmi probléma nincs az ilyen tiltásokkal.

- szabad akaratot kapunk, de nem csinálhatunk azt amit akarunk
    A fentebb felsoroltak közül melyiket szeretnéd tenni? Én ha nem lennék hívõ, akkor se akarnék se gyilkolászni, se hazudozni, se lopni, se házasságtörni. Szerintem teljesen rendben van hogy tiltja ezeket a dolgokat.

- bûnözhetünk, de akkor frankón a pokolra küld minket a jóságos és csupaszív szeretõ Isten
    Ez miért baj? Például azok akik agyonverik most az idõs embereket õk Mennyországot érdemelnének? Remélem hogy mind Pokolra kerül, mert a börtönben kártyázás az nem büntetés.

Mondjuk az se, hogy hova lesz a fehér, ha elolvad a hó...?
    Ez tetszik, ezt még nem hallottam.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tulelo!
    Elõször is köszi hogy ilyen normálisan lehet Veled beszélgetni!
    Másodszor sok mindenben osztom a nézeted, azt hiszem a legjobban a stigmata címû film két sora illik ide:
    "Hasíts szét egy darab fát, s ott vagyok."
    "Emelj fel egy követ, s ott találsz."
    Tehát Isten mindenhol, mindenben jelen van. Igazából szerintem ez az egyik nagy titok a mai kereszténységben, hogy nincs szükség papságra. Tanítókra, lelki vezetõkre igen, de Vatikánra nem. Ha jól emlékszem Jézus nem mondott olyat, hogy alapítsatok nekem államot, és gyûjtsetek oda temérdek kincset nekem a nevemben...
    Azt hiszem az lehet a megoldás, hogy Isten egy szelete bennünk van. Amikor életet lehelt belénk, kaptunk valamit, ami több, mint pusztán hús és vér. Csak sokan kihasználják mások tudatlanságát, és van aki hagyja ezt.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A 10 parancsot az Ószövetség hozta, ami jóval a kereszténység megszületése elõtti.
    Ok, ez igaz, csak már hajnali fél három, én meg fáradok, és holnap - azaz ma - még dolgozni is kell... De nem változtat azon, hogy a Bibliában benne van, és jelenleg az egész a "SZENT KÖNYV".

A fentebb felsoroltak közül melyiket szeretnéd tenni? Én ha nem lennék hívõ, akkor se akarnék se gyilkolászni, se hazudozni, se lopni, se házasságtörni. Szerintem teljesen rendben van hogy tiltja ezeket a dolgokat.
    Én se, egyiket se, csak kicsit ellentmondásosnak érzem a dolgot. Meg azt nem vágom leginkább (még jobban indián ) hogy miért ilyen a rendszer? Mármint miért nem eleve olyanok lettünk, mint a gépek, akik szó nélkül engedelmeskednek, és fele ennyi baj nem lenne az emberekkel...

Például azok akik agyonverik most az idõs embereket õk Mennyországot érdemelnének? Remélem hogy mind Pokolra kerül, mert a börtönben kártyázás az nem büntetés.
    Egyetértünk!

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló dínó Hozzászólás megtekintése
    hívõ a magasságos segítség nélkül? ez nem ellentmondás?
    ezért kérdem én is! elvben bíznia kellene Istenben, és nem a rosszat várni, vagy készülni rá.
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

1 Not allowed!
    Igaz, ahogy például nem értem hogy miért kell gazdag templom, ha egyszer Isten mindenütt ott van. Prédikálni mindenütt lehet, Jézus is a szabad ég alatt prédikált, nem volt szüksége hozzá se templomokra, se aranykelyhekre. Nem gyûjtött zsák pénzeket, nem kért pénzt a tanításaiért és beszédeiért. Mindig érdekesnek találtam mikor a templomban körbeadták a kosarat, hogy mindenki rakjon bele pénzt, holott a bejáratnál is volt egy nagy persely.

Az "erõszakos" térítést sem értem. A vallásosság nem hívõség, ha valakibõl vallásost faragnak, az nem hinném hogy Isten szemében bármit is érne. A hitet megtanulni nem lehet, az vagy jön, vagy nem. Ahogy azt se lehet valakinek megparancsolni, hogy szeressen valakit vagy valamit. A hit is ilyen dolog.

Meg az is visszás, mikor valaki állandóan Isten-t emlegeti és a Bibliát. Azzal az érdeklõdõket is elriasztja.

Arról már nem is beszélve, ha valaki mutatja hogy milyen nagyon vallásos, de kétszínûen és visszataszítóan viselkedik. Gondolok itt például arra mikor egy magát kereszténynek mondó személy folyamatosan háborúra uszít. Mikor egy olyan emberbõl sugárzik a gyûlölet más vallások iránt, vagy egyszerûen lenézi azokat akiket nem érdekelnek a vallások.

Egy valódi hívõ ember megértõen viselkedik, de legalábbis próbál megértõ lenni. De sokszor fröcsög belõlük a gyûlölet, pont úgy mint az ellentáborból.

Az ilyen embereket én is nehezen viselem, mert ugye az ilyen vallásosak csak ártanak magának az üzenetnek.

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló gladius Hozzászólás megtekintése
    A hit erõt ad,minél többet gyakorlod annál erõsebb leszel.És ha eljön az ítélet napja Isten megkegyelmez és örök életed lesz.
    Na errõl beszélek! Tehát a hit által nem kell prepperkednem, csak buzgón imádkoznom, mert ha eljõ a nap akkor kegyelmet kapok és vége földi életemnek?
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
    Ok, ez igaz, csak már hajnali fél három, én meg fáradok
    Már nekem is összefolynak a betûk.

, és holnap - azaz ma - még dolgozni is kell... De nem változtat azon, hogy a Bibliában benne van, és jelenleg az egész a "SZENT KÖNYV".
    Én úgy tudom hogy az egyik római császár tette össze a kettõt. (Lehet hogy tévedek, de az biztos hogy valaki összetette.)

Mármint miért nem eleve olyanok lettünk, mint a gépek, akik szó nélkül engedelmeskednek, és fele ennyi baj nem lenne az emberekkel...
    Sokan olyanok mint a gépek. (Zombik?) De komolyra fordítva a szót, más szemszögbõl nézve a gépeknek nincs lelkük, nem gondolkoznak, nincs lelkiismeretük. Ezek nélkül az ember nem is lenne ember.