0

Ha már így beleokoskodtam, ajánlok én is egy mozgásformát.A guggolást magában nem szokták használni, de ezek szerint könnyen fogysz. Szóval a mozgásforma, sport neve kettlebelles edzés. Ez egy orosz vasgolyó, ami 8 és 48 kg közötti súlyú. Az egész testet erõsíti, kettlebell edzésen megtanítanak biztonságosan emelni, guggolni, nyomni és a több mint 300 gyakorlatból kiválaszthatod, mi is kell neked. Van benne dinamikus és statikus gyakorlat, rettentõen fejleszti a robbanékonyságot, erõállóképességet és a maximum erõt. Gyakorlatilag funkcionálisan edzi a testet, harcmûvészeknek pl. rettentõ hasznos. Lehet tömeget is növelni vele, bár ahhoz több súly kell ami több pénz. De ha csak egy átlagos, jó erõnléti szintet akarsz elérni, helyrehozni a térded, akkor viszonylag olcsón kijössz vele. Érdemes elmenni szakihoz, aki 1-2 hónap alatt (vagy idõhiány esetén workshopokon) megmutatja az alapokat, addig súlyt se kell venned. Utána veszel egy 16-os bellt és heti 3-4 edzéssel (15-60 perc) fenntarthatod, fejlesztheted az erõdet és egészségedet. Nem is mondanám unalmasnak, szerintem király dolog egy vasgolyóval edzeni.
Last edited by M-torolt_forumozo; 01-03-2014 at 04:07 PM. Indoklás: Videó beillesztése