Eredmény 1 to 10 of 252

Topic: Edzés otthon

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Én most valami fogyós dolgon gondolkozom. Felszedtem néhány kilót hasra, amit le kéne adni. Még nem tudom hogy hogy, mert valami kímélõ típusú "edzés" kellene, a porcok miatt. Régebben próbáltam a guggolást, ami mûködött is, meg fogytam is tõle, meg erõsödtem, de rövid idõn belül megbántam, mert azóta a térdem nem túl jó. Pedig nem erõltettem meg magam, mégis megártott.
    Ha már így beleokoskodtam, ajánlok én is egy mozgásformát. A guggolást magában nem szokták használni, de ezek szerint könnyen fogysz. Szóval a mozgásforma, sport neve kettlebelles edzés. Ez egy orosz vasgolyó, ami 8 és 48 kg közötti súlyú. Az egész testet erõsíti, kettlebell edzésen megtanítanak biztonságosan emelni, guggolni, nyomni és a több mint 300 gyakorlatból kiválaszthatod, mi is kell neked. Van benne dinamikus és statikus gyakorlat, rettentõen fejleszti a robbanékonyságot, erõállóképességet és a maximum erõt. Gyakorlatilag funkcionálisan edzi a testet, harcmûvészeknek pl. rettentõ hasznos. Lehet tömeget is növelni vele, bár ahhoz több súly kell ami több pénz. De ha csak egy átlagos, jó erõnléti szintet akarsz elérni, helyrehozni a térded, akkor viszonylag olcsón kijössz vele. Érdemes elmenni szakihoz, aki 1-2 hónap alatt (vagy idõhiány esetén workshopokon) megmutatja az alapokat, addig súlyt se kell venned. Utána veszel egy 16-os bellt és heti 3-4 edzéssel (15-60 perc) fenntarthatod, fejlesztheted az erõdet és egészségedet. Nem is mondanám unalmasnak, szerintem király dolog egy vasgolyóval edzeni.
    Last edited by M-torolt_forumozo; 01-03-2014 at 04:07 PM. Indoklás: Videó beillesztése