Oldala 39 of 221 ElsõElsõ ... 2937383940414989139 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 381 to 390 of 2207

Topic: Off topic

gladius
    Guest

0 Not allowed!
    Nemcsak hogy nem zavarja õket a kamera,de még azon is megakad a szemük.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    miért titkolnák? van, akitõl félniük kellene? most tolják be a köztudatunkba, hogy õk lesznek a megmentõink.........

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Én ugyan így voltam egy gépkarbantartó szakközéppel, majd érettségikor kiderült, hogy senki nem keresi a szakmánkat, majd behülyítettek, hogy végezzük el 1 év alatt az autószerelõt, ami amúgy 3 év volt. Belementem, elvégeztem...Azóta még vagy 4 szakmát megcsináltam, mostanra diplomás vagyok és így sem könnyû.
    Azért nem bántam meg..Lada, trabi és társai most is jöhetnek simán szerelésre, vagy a saját verdám karbantartása is megy. A fémipari alapképzés azért jól jön, gyakorlati haszna van..
    Most a sok kocka között én vagyok a Mcgiver

Idézet Eredeti hozzászóló bögre Hozzászólás megtekintése
    Hát köszönöm a válaszokat.

Amugy nemtudoért csinálták ezt. 4. éve tanulok elektrotechnikát szaközépbe. Szeretem és jo szakma. Erre tavaly bejelentették hogy nem kapunk szakmát de elmehetünk 2 év technikumra aminek az elsö éve ugyan az mint amit a 4 év alatt tanultam. Tehát kb 4 évig fölöslegesen voltam kolégista mert othol is megcsinálhattam volna az éretségit... Dehát ez van legalább lessz szakmám de 2 évem ugrik....
    Na mindegy nem siránkozok majd lessz valahogy. Csak dûhitö tud lenni ha az ember minél elöbb szeretne független lenni szakmát kapni és dolgozni erre kitalálják a sok marhaságot az okosok...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Ez még most is divat? Az én idõmben is azt csinálták, hogy iskolába jártam, megvolt az ígéret, hogy ilyen meg olyan végzettségünk lesz. Aztán mikor már két éve odajártam, akkor azt mondták hogy mégse lesz.
    Akkor ott valami más susmus lehetett, mert nálunk már a felvételinél kiosztották az ofisöl szakképzési tematikát (vagy valami ilyesmi neve volt), abban szépen részletezték, hogy mi a szak neve, ez mit jelent a gyakorlatban, milyen végzettséget ad, ehhez milyen fõbb tantárgyak lesznek, stb. Én úgynevezett szakosított érettségit kaptam, azaz a szamai tárgyakból volt egy összevont érettségi tételsor is, arra kaptam a jegyet, és az az egy tantárgy (mivel benne volt a bizonyítványban is) egy bizonyos okj képzésnek felelt meg.
    Persze ma már törvényeket is változtatnak visszamenõ hatállyal, egy-egy oktatási szabályzat ehhez képest piskóta

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,114
    Given: 1,131

0 Not allowed!
    "Egy diákcsíny miatt 172 diákot és 24 felnõttet kellett kiterelni hétfõ délelõtt a szolnoki Sipos Orbán Szakközépiskolából, ahonnét hét tanulót rosszullét miatt kórházba vittek.

Az intézményt azért ürítették ki, mert a falai között szúrós szagot észleltek, amirõl kiderült, hogy egy diák által az iskolába hozott paprikaspray-bõl került a levegõbe.

S. Tóth Anikó, megyei katasztrófavédelmi szóvivõ az MTI-nek elmondta: a katasztrófavédelem segítségét az iskola gondnoka kérte, aki arról tájékoztatott, hogy szokatlan, szúrós szagú gáz érezhetõ az épületben. A tûzoltók mellett a katasztrófavédelmi mûveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. Az iskola dolgozóit és tanulóit idõközben kiterelték az épület elé, összesen 196-an hagyták el ideiglenesen az intézményt. Végül kiderült, hogy a szúrós, kellemetlen szag nem a gázvezetékbõl, hanem egy paprikaspray-bõl származik.

Az intézmény igazgatója az Új Néplap címû megyei napilap internetes hírportáljának elmondta: a paprikaspray-t egy diákjuk kapta karácsonyra, és egy társával kipróbálta. Az eset egyik következménye, hogy hét tanulót kórházba vittek rosszullétük miatt.

Az ügyben a rendõrség vizsgálatot indított."
    (MTI)

Gáztámadás!

Kórházba mi? A hirtelen jött iskolai szünet mindig szuper!

Senior Member Fallout11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pest megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hagyjuk már... egy kis gázspray és egy egész iskola rosszul lesz?
    Kaptak a lehetõségen, hogy lehet lógni az iskolából

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    egy másik topicban megkérdeztem, de nem reagált rá senki, hát megpróbálom még egyszer: valaki utánajárt már annak, hogy az alu edényekbõl kioldódó alumínium tényleg szerepet játszik-e az alzheimer kór kialakulásában? van errõl valami komoly infó azon túl, hogy ..."én is ezt hallottam..."

Senior Member Fallout11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pest megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló dínó Hozzászólás megtekintése
    egy másik topicban megkérdeztem, de nem reagált rá senki, hát megpróbálom még egyszer: valaki utánajárt már annak, hogy az alu edényekbõl kioldódó alumínium tényleg szerepet játszik-e az alzheimer kór kialakulásában? van errõl valami komoly infó azon túl, hogy ..."én is ezt hallottam..."
    Szerintem, ez olyan "városi legenda".
    Azt tény hogy az alu csajkám amikor vizet forraltam benne a vízzel érintkezõ részén elszínezõdött, de ettõl még nem feltétlenül lesz káros hatása.
    Elég sok mindenben hasznának aluminiumot... mondjuk régen az azbesztet is sok helyen használták

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Thumbs Up
    Received: 7

0 Not allowed!
    Az aluminium nagy mennyiségben mérgezõ az idegrendszerre.
    Anno a kémiatanárnõnk frászt kapott az alufóliába csomagolt tízóraitól, mert tönkreteszi az idegrendszerünket.
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!