0

Kesztyûm van itthon, zsákom nincs. Nagyon hangos ha püfölöd, ráadásul egy erõs alap is kell neki (pl. gerendára lehet rakni). Inkább olyan helyiségbe raknám ahol nem laknak, ha a házban elkezdik püfölni az ott lakók nem fognak neki örülni. Amúgy a zsákolás, árnyékboksz nagyon hasznos mozgásforma, mindenki csinálhatja. Egy ugrókötéllel kiegészítve meg brutális edzéseket lehet csinálni.![]()
Nekem van zsákom, zsákkesztyüm, panelba azért nem ajánlom, de kertbe garázsba szerintem egyáltalán nem zavaró . Ráadásul a zsákolásnak nem mindíg az a lényege ,hogy tiszta erõbõl püföld. Ha a gyorsaságodat szeretnéd növelni akkor ép ,hogy megütöd a zsákot , ha erõlétet kitartást akkor pedig adsz neki ami belefér . Persze nem árt ,ha van valami alap mert ha valaki életében nem boxolt akkor csak bénázni fog a zsákkal . Csuklóra bandázs erõsen javasolt az elsõ idõkben mert szétmegy a csuklód . És nem árt ha van egy társ aki fogja a zsákot ,hogy ne lengjen össze vissza , akkor lehet igazán erõbõl tolni . Hirtelen ennyi jutott eszembe de ha tudok válaszolok szívesen .
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ha maxra tekered a hangrendszert, úgy már nem is olyan zavaró...csak meg kell kérdezni a szomszédot, hogy mi a kedvenc albuma![]()
Matt ez nem te vagy?majom.jpg
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Elég hangos a zsák, jah. De viszont nem ajánlom az otthon zsákolást komolyabban ha nem tudod rendesen az ütéseket és a kombinációkat, mert nagyon sok rossz berögzõdésed lesz. Velem is ez volt, zsákoltam itthon nagyon sokat aztán elmentem edzésre és kiderült hogy egy normális egyenest se tudok ütni.Bandázs tényleg ajánlott, meg egy zsákkesztyû, nem sima, mert az szétmegy.
A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.
A zsákolás témához hozzátennék egy fontos dolgot. Zsákolás elõtt az izületeidet komolyan be kell melegíteni, és az sem árt ha elõtte mondjuk 1-2 hónappal hozzászoktatod az izületeidet a terheléshez, mert iszonyatosan szedi az izületet. Amikor verseny szinten boxoltam minden nap zsáloltunk, még a bemelegítés és az hogy hozzá volt szokva az izületem még ez se hatot eléggé mert iszonyat nagy erõk hatnak az izületre zsákolás közben mivel ami erõt átadsz azt jobb esetben megtartja a zsák és átadja az izületeknek. Régen sokat zsákoltam itthon is, de inkább az izületeim épségét választottam és maximum nagy ritkán zsákolgatok már, inkább árnyék edzést csinálok, amivel ütõerõt is tudok növelni, meg a bunyós kondit is fejleszti.
jó ,hogy akkoriban nekem nem mondta senki ,én meg lelkes voltam ,még otthon a tükör elõtt is lenyomtam pár percet minden esteMostanra szerencsére helyrejött , kb 10 éve nem bunyóztam és edzésre se járok már így tudott regenerálódni . Néha még zsákolok kicsit , meg csináltattam magamnak egy tolódzkodó állványt , és van egy húzoszkodó rúd két fa közt , ennyi nekem már elég
![]()