Oldala 11 of 70 ElsõElsõ ... 9101112132161 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 692

Topic: Élet a tanyán

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Ha nem haragszol, rád kerestem. Szinte hetente megközelítelek 4km-re (földes úton kb. 2.5km-re) .
    Mit csinálsz erre felé földúton ? Vadászol ? Vagy erre felé dolgozol ? Tavasszal amúgy szívesen látlak ha benézel , majd megbeszéljük .

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Given: 0

0 Not allowed!

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Találtam még két képet telefonnal csináltam .

Fénykép0318.jpg

IMG_2177.jpg

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    Mit csinálsz erre felé földúton ? Vadászol ? Vagy erre felé dolgozol ? Tavasszal amúgy szívesen látlak ha benézel , majd megbeszéljük .
    -üzenet ment-

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló imi79 Hozzászólás megtekintése
    Ezt a bejelentést már tavaly meg kellett tenni.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Ezt a bejelentést már tavaly meg kellett tenni.
    viszont én elmulasztottam , ha most megteszem akkor lesz büntetés ?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem tudom. Lehet csak a bejelentés fog már költségbe kerülni, de nem csodálkoznék valami pótdíjon sem .

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152

0 Not allowed!
    1 Birka - mi gond van velük ? nekem valaki azt mondta csak legelgetnek , és egy évben egyszer meg kell nyírni õket és ennyi .Ha több infó van valakinek birka ügyben az jól jönne .
    A birka igényes állat. Igényesebb a tartási helyre, a takarmányra, a gondozásra. Kezdõknek szerintem nem való. A birkanyírás sem túl egyszerû (bár bele lehet jönni, azért nem egy kvantumfizika ), ha mással csináltatod, az meg drága.
    A kecske ezzel szemben (fõleg a sima parlagi) nagyon ellenálló, bármit megeszik, és az idõjárás viszontagságait is jobban tûri. Indulónak szerintem jobb választás Kecskét viszonylag sok helyen láthatsz magában, vagy kisebb csoportban, háztáji tartásban. Ellenben birkát azt szinte csak nagyobb nyájban.

2- tyúk : elképzelésem szerint fából csinálom meg nekik a helyüket és a tojórészt , a kinti kapirgáló az pedig kerítéssel elválasztott a teteje pedig mezõgazdasági háló duplán a ragadozómadarak ellen . Kutyát oda nem szeretnék mert nekem a kutya családtag kategória ezért biztos nem hagynám kinn a hidegben egyedül ) Viszont a gyöngytyúk jó ötlet . Nekem is az a cél ,hogy a tyúkok bombabiztosan védve legyenek a ragadozóktól.
    Jó a faépület is, csak le kell szigetelni valahogy.
    A mezõgazdasági háló jó ötlet (valamennyire takarja az égboltot, és így kevesebb a stressz az állatoknál, hiszen mint minden talajlakó madár, a tyúk is parázik az égen feltûnõ ragadozóktól), de drága. Én azt csináltam, hogy bálahálóval takartam be a kifutó tetejét. A bálázógépek (körbálázó) az utolsó pár métert már nem tudják letekerni a hálótekercsrõl, ezért azokat a gazdák sokszor kidobják. Ha van ilyen arrafelé, kérd el, tökéletesen megfelel a célnak.
    Ha nagy a kifutó alapterülete, akkor a szélvihar meg tudja cincálni a hálót, ezért érdemes a kerítésoszlopokra keresztben deszkákat fektetni, és azzal "alátámasztani" a hálót. Ez havazásnál is jól jön, mert a hó nem esik át rajta, és 2-3 centi fölött már akkora súlya van, hogy leszakítja, és tavasszal rakhatod fel újra. Ha van bõven háló, akkor ez persze nem tétel, de szerintem a mezõgazdasági háló (a raschel-hálóra gondolsz?) az drága ehhez.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ezt a képet a neten találtam , valami ilyen megoldásra gondolok csak igényesebb kivitelben .

tyúkudvar.jpg

Kerítéshálóm van még 25 m , fa oszlopaim is vannak , vezérdrótot meg majd veszek , a faépület már megvan csak le kell szigetelni . Gondolom a hungarocel belürõl nem jó mert kicsipkedik a tyúkok , a bazaltgyapotot szintén .Szóval ez még fogas kérdés . Jelenleg a deszka falak és hullámpala tetõ ami megvan . Tavasszal nekiállok és befejezem . terveim közt szerepel még ,hogy egy kb 1000 nm es területet beszántatok és beültetem lucernával , ezt majd aztán az állatok megehetik , ráadásul úgy olvastam,hogy a talajt rendkívül javítja .

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    A tyúkól fogas kérdés. A falat is kicsipegeti, a fába is belekezd. A kazánlemez talán tyúkálló.
    Félre a tréfát. Nekünk a deszka, hullámpapír, mûanyagfólia deszka kombó láthatólag bejött. Aztán megtetvesedtek a tyukok. Felégettem az egészet. Most bontott téglából van, és rendszeresen meszelem bent. Igen, és kicsipkedik.