0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Ez érdekelhet benneteket:
http://www.foldhivatal.hu/index.php?...d=204&Itemid=1
Találtam még két képet telefonnal csináltam .
Fénykép0318.jpg
IMG_2177.jpg
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Nem tudom. Lehet csak a bejelentés fog már költségbe kerülni, de nem csodálkoznék valami pótdíjon sem.
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
A birka igényes állat. Igényesebb a tartási helyre, a takarmányra, a gondozásra. Kezdõknek szerintem nem való. A birkanyírás sem túl egyszerû (bár bele lehet jönni, azért nem egy kvantumfizika1 Birka - mi gond van velük ? nekem valaki azt mondta csak legelgetnek , és egy évben egyszer meg kell nyírni õket és ennyi .Ha több infó van valakinek birka ügyben az jól jönne .), ha mással csináltatod, az meg drága.
A kecske ezzel szemben (fõleg a sima parlagi) nagyon ellenálló, bármit megeszik, és az idõjárás viszontagságait is jobban tûri. Indulónak szerintem jobb választásKecskét viszonylag sok helyen láthatsz magában, vagy kisebb csoportban, háztáji tartásban. Ellenben birkát azt szinte csak nagyobb nyájban.
Jó a faépület is, csak le kell szigetelni valahogy.2- tyúk : elképzelésem szerint fából csinálom meg nekik a helyüket és a tojórészt , a kinti kapirgáló az pedig kerítéssel elválasztott a teteje pedig mezõgazdasági háló duplán a ragadozómadarak ellen . Kutyát oda nem szeretnék mert nekem a kutya családtag kategória ezért biztos nem hagynám kinn a hidegben egyedül ) Viszont a gyöngytyúk jó ötlet . Nekem is az a cél ,hogy a tyúkok bombabiztosan védve legyenek a ragadozóktól.
A mezõgazdasági háló jó ötlet (valamennyire takarja az égboltot, és így kevesebb a stressz az állatoknál, hiszen mint minden talajlakó madár, a tyúk is parázik az égen feltûnõ ragadozóktól), de drága. Én azt csináltam, hogy bálahálóval takartam be a kifutó tetejét. A bálázógépek (körbálázó) az utolsó pár métert már nem tudják letekerni a hálótekercsrõl, ezért azokat a gazdák sokszor kidobják. Ha van ilyen arrafelé, kérd el, tökéletesen megfelel a célnak.
Ha nagy a kifutó alapterülete, akkor a szélvihar meg tudja cincálni a hálót, ezért érdemes a kerítésoszlopokra keresztben deszkákat fektetni, és azzal "alátámasztani" a hálót. Ez havazásnál is jól jön, mert a hó nem esik át rajta, és 2-3 centi fölött már akkora súlya van, hogy leszakítja, és tavasszal rakhatod fel újra. Ha van bõven háló, akkor ez persze nem tétel, de szerintem a mezõgazdasági háló (a raschel-hálóra gondolsz?) az drága ehhez.
Ezt a képet a neten találtam , valami ilyen megoldásra gondolok csak igényesebb kivitelben .
tyúkudvar.jpg
Kerítéshálóm van még 25 m , fa oszlopaim is vannak , vezérdrótot meg majd veszek , a faépület már megvan csak le kell szigetelni . Gondolom a hungarocel belürõl nem jó mert kicsipkedik a tyúkok , a bazaltgyapotot szintén .Szóval ez még fogas kérdés . Jelenleg a deszka falak és hullámpala tetõ ami megvan . Tavasszal nekiállok és befejezem . terveim közt szerepel még ,hogy egy kb 1000 nm es területet beszántatok és beültetem lucernával , ezt majd aztán az állatok megehetik , ráadásul úgy olvastam,hogy a talajt rendkívül javítja .
A tyúkól fogas kérdés. A falat is kicsipegeti, a fába is belekezd. A kazánlemez talán tyúkálló.
Félre a tréfát. Nekünk a deszka, hullámpapír, mûanyagfólia deszka kombó láthatólag bejött. Aztán megtetvesedtek a tyukok. Felégettem az egészet. Most bontott téglából van, és rendszeresen meszelem bent. Igen, és kicsipkedik.