0

Ezt a topicot azért hoztam létre mert nekem az egyik legjobb kikapcsolódási programom a szabadban sütögetés-bográcsozás , azt hiszem ezzel nem csak én vagyok így ,hiszen hétvégi háznál, vízparton,erdõben , nyaralás,kempingezés közben ez az egyik legkedveltebb elfoglaltság sokak körében és ha hozzávesszük azt is ,hogy túlélési helyzetben nem elég az ételt elõállítani megszerezni azt elkészíteni is tudni kell , akkor úgy gondolom van helye egy ilyen topicnak is . Egyet kérek mindenkitõl ebben a topicban csak étvágygerjesztõ finom ételekrõl legyen szó . / a kutya-macska-varangy és egyéb nem szokványos dolgokról itt ne essék szó /
A múlt hétvége idõjárása pont ideális volt egy kis fõzõcskéhez . Disznóhús simán zsírban besózva , be a kerti sütõbe, egy nyulat szétkaptam a gerincét és a bordáit jól befokhagymázva + házi zsír és házi szalonna azután ez is a kerti sütõbe , a nyúl maradék részeit a májjal együtt bele a bográcsba zöldségekkel , tárkonnyal , a végén tejfölös habarással tárkonyecettel megsavanyítva megvolt a vasárnapi ebéd. A sült húsokat pedig mikor elkészültek áttettem egy szép edénybe és a forró kisült zsírjával leöntöttem , hagytam kihûlni ,így pár hétig vacsorára paradicsommal erõs paprikával kiváló vacsora .
IMG_2321.jpg
IMG_2322.jpg
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Apám te aztán nem spórolsz a zsírral...Ránézek és összefut a nyál a számban, de az elvárosiasodott fejembe már bele nevelõdött az oliva olaj, meg kókuszzsír és társai..Pedig régen a kis szülõfalumban mi is csak röhögtünk volna eféle baromságokon.
Karajra van valami jó recepted?
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
tokba: alulra centi vastag szeletelt krumpli, rá szeletelt zeller, karalábé, fehérrépa, sárgarépa némi tarja zöldfûszerrel bekenve, paradicsomszeletek, krumpli, némi kenyérszalonna, majd rétegezd, amíg meg nem telik. a tetejére pár szelet kenyérszalonna kerüljön. annak a lecsorgó levében sül meg a többi dolog. tok lezár, parázsba tesz, vár, nyálcsorgat, illatol, szimatol, vár, nagyoncsorgat, nembírvárni, kivesz, kinyit, vigyorog, zabál.
jó étvágyat.
Thumbs Up |
Received: 921 Given: 954 |
Múlt szombati vacsora.
Marhagulyás.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
háát a zsír az kell , én mindent zsírral készítek , ha van hozzá egy pohár jófajta házi vörösbor és egy stampó házipálesz az megoldja a koleszterin kérdést![]()
"Karajra van valami jó recepted?" ha grillezni szeretnéd , én a mustáros borsos fokhagymás pácot használom , ha valami extrábbat szeretnél akkor mézben elkevert darált erõspaprikás-fokhagymás pácban 1 napig állni hagyod , majd grillen sütöd és amikor majdnem kész házi baracklekvárral és a maradék mézes páccal átkened , ettõl egy édes csípõs kérget kap , nálam a vendégek nagyon szeretik csak én oldalasból szoktam ezt megcsinálni . Sütõben is elkészíthetõ de azért ez a kertbe való kaja egy korsó jéghideg sör mellé / nyáron / .
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Jól hangzik mindkettõ..ez a baracklekváros cucc az USA barbeque elvén alapszik gondolom..ott is karamellizálódik a cukor..attól lesz jó íze. Igen, nagyon megvan a kertben sütögetõs életérzés. Itt gyönyörû fõvárosunkban, egy 1. emeleti lakással kell beérnem egyellõre, amíg nem sikerül kiköltözni kertesbe.
De ha egyszer meghívsz minket egy prepper sütögetésre, majd viszek a jókis hazai 52-es hpból és iszunk egyetkettõt![]()
Thumbs Up |
Received: 921 Given: 954 |
Nem saját ötlet. Az egyik külföldi fórumon szokás fegyveres ebéd/vacsora fotókat közzétenni.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2