Oldala 24 of 62 ElsõElsõ ... 14222324252634 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 231 to 240 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    "A Eli könyvébõl, vagy az ÚT-ból okulva tök mindegy, ha csövesnek nézel ki akkor is kiszúrnak és elveszik amid van...sokan belenyúlnának egy hajlékony táskájába SHTF esetén"

Idézet Eredeti hozzászóló fater.lajos Hozzászólás megtekintése
    Szerintem a legjobb álca, a helyi hajléktalan / guberáló figura. Szakadt biciklin tolt különféle gyanús küllemû és szagú csomagok. Kis változtatásokkal ez megvan Dél-afrikától Svédországig mindenütt. Láttam.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Életbiztosítás nincs. De egy zsák teveszart, ami jó fõzni és fûteni is, azt igen ritkán néznek át, vesznek el. Ez a szervezettekkel bejöhet.
    Vannak még a sportból fosztogatók meg a knock outosok. Õ ellenük a kitérés lehet a megoldás.
    És vannak még a kannibálok. Ott mindegy mi van, megesznek.

Grafitos!
    Ha megvan neked ez a könyv, amit említesz, told már föl valahova légyszíves!

THX
    Last edited by fater.lajos; 01-20-2014 at 10:59 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ezen a linken megnézheted az elõzetesét...szerintem tetszeni fog
    http://www.youtube.com/watch?v=kAMUv22y1og

töltsd le ha tudod..sajna nem rakhatom fel, hogy én honnan szedtem le, de meg lehet találni

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    "A Eli könyvébõl, vagy az ÚT-ból okulva tök mindegy, ha csövesnek nézel ki akkor is kiszúrnak és elveszik amid van...sokan belenyúlnának egy hajlékony táskájába SHTF esetén"
    Az oké, de több ember közül késõbb szúrnak ki, ha nem volt 1 hete fogásuk akkor meg tök mindegy ki az rámennek, maximum ha veszélyesen néz ki kerülik el de az is függ attól mennyi az önbizalmuk, túlerejük, képzettségük a rablóknak.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    errõl beszélgettünk:

"A Eli könyvébõl, vagy az ÚT-ból okulva tök mindegy, ha csövesnek nézel ki akkor is kiszúrnak és elveszik amid van...sokan belenyúlnának egy hajlékony táskájába SHTF esetén, fõleg ha étel, víz, vagy fegyver a tét. Még egy drogos csövesnél is lehet érték, vagy olyan dolog amit fel tudsz használni, vagy más tud felhasználni és el tudod cserélni. Szóval önmagában a csórónak és elesettnek kinézés semmire sem biztosíték. Az is igaz, hogy vadi új márkás ruhákban könnyen kiszúrnak és mégkívánatosabb célpontot nyújtassz. A hátizsákkérdéssel kapcsolatban annyit, hogy nem a szín vagy a márka vonzó benne, hanem a méret. Alapból szívesebben cígölnék egy kényelmes jó párnázású zsákot 3-4 napig, mint egy tescószsákot..azon kívül amennyi cuccot magaddal kell vinned erre az idõtávra kb 5-6 szatyiba is nehezen férne el..ezzel meg mozogni kizárt.
    Inkább legyen minõségi és tartós a cucc és a felszerelés..aztán mielõtt nekiindulsz fogsz egy adag sarat és jó alaposan átdörzsölöd a cuccaidat vele. Mocskosnak tûnni könnyû, és nem rongálja a felszerelést..csak kimosod és mehetsz is a civilizációba

Ui: Doomhaver, jók voltak a képek és sokat adtak a topik értékéhez..légyszi rakd vissza õket"

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tudom, elolvastam ezt is, azért köszi.

Én csak azt mondom még mindig jobb ha csórónak nézel ki, késõbb leszel célpont, de ez függ sok mindentõl.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Csakhogy úgy látszik nem is olyan könnyû csórónak kinézni mint gondolnánk
    Az ember nem csóró cuccokkal akar túlélni, hanem olyanokkal amikkel ez tényleg lehetséges is..
    Az egyetlen megoldás, ha az álcázás nagymesterévé vállsz

Tehát, ha csórónak nézek ki, késõbb leszek célpont mint..
    -ha szökött kommandósnak tûnök
    -ha anyuci kiskedvencének látszom
    -ha átlag családfõnek néznek
    -vagy ha egy jó erõben lévõ, felkészültnek tûnõ és gyorsan mozgó valaki vagyok?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ,,ezzel teljesen egyetértek,ha felüti a fejét a káosz a sorrend semmit sem fog változni csak durvábban megy a dolog...a leggyengébbek és legelesettebbek vannak a "táplálék lánc" végén...praktikusan a legelsõ célpontok...egy hajléktalant már csak unalomból is molesztálnak(úgy mint most béke idõben).pláne ha nem kell tartani a következményektõl....egy három -négy fõs csoport ,jó felszereléssel,útban a menedékhely felé elriasztja a zsiványokat,fõleg ha van könnyebb préda....

..más...az összeomlásnak is vannak fokozatai...amikor el kell hagyni az otthont(bármi okból),akkor a szomszédok,barátok,rokonok,mindenki....a legjobb cuccaival,márkás sport táskával .bõrönddel várja a buszokat..tehát egy jó felszerelés,ruházat pont az álca,,mert mindenki rendesen néz ki....itt eldöntheti az ember,hogy megy a tömeggel vagy követi a tervét...mindegyiknek van elõnye hátránya(de egy dolog láthatatlan a zsák belseje,mindenki azt hiszi az van benne ami az övébe..ruhák,családi képek,srb),ha kihasználod az ingyen kaját szállást,több jut a vészesebb idõkre,ha elindulsz a menedék helyedre hát senki sem veled foglalkozik...hanem magával......ha megérkeztél,elmerülsz ,meglapulsz és figyeled a híreket...az idõ múlásával,mindenki egy re szürkébb lesz...de mindenki ,a prepper is...két. három hét,hónap a rejtekhelyen megviseli a túlélõt és a felszerelést is,ha készleteid fogytával,be merészkedsz a civilizáció romjaiba egy beesett arcú,sovány ,piszkos...de bátor..emberkét látnak,megviselt felszereléssel...tehát álcázva vagy megint......

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Given: 4

0 Not allowed!
    Nagyon frankó összeállítás , és látom gondoltál a leghûségesebb társadra is aki sohasem fog cserbenhagyni a legzordabb körülmények közt sem