0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Thumbs Up |
És mi a csapda? Mert ha tényleg ilyen jó, akkor hogy lehet olcsóbb a katadynnél? Alig több mint a kínai katonai zöld...![]()
Thumbs Up |
Nincs csapda, ismerõs használja egy jó ideje. Én az asszonytól kapom névnapomra!
Nekem az sp128-as lesz, kisebb de az is tud 100.000gallont.
Nincs mozgó alkatrész, ergo nincs meghibásodási törési lehetõség. Arra azért nem árt figyelni, mivel nincs elõszûrõ, rekes vizet szûrjünk át elõtte hogy kiméljük a szûrõt.![]()
Thumbs Up |
Akkor viszont best buy, köszi!
Nekem van szipókásam (hordom mindenhová), de a "katonai zöldet" is meg kellet venni, mert majd a családot nem itathatom, úgy mint a galamb a fiókáit
Tehát ebbõl is csak 1 ember tud inni, közvetlenül nem tudsz vele tiszta vizet elõállítani késõbbre.
De akkor már 1 megjegyzés had tegyek meg!
A szipókás is 1.000 litert kapacitású! Ha naponta cirka 1,5 - 2 litert cumizok fel vele az kb. 1,5 év!!
Ha beüt a krakk, akkor fél év alatt sûrû hasmenés és hányásokat beiktatva olyan immunrendszerünk lesz amúgy is, hogy nem is lesz rá szükség!
A Gangesz melletti népek miért nem veszik az ilyet? Mintha a Déli Sarkra jeget akarnánk exportálni...
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Szerintem alul kalkuláltad a dolgot. Napi 2,5-3 liter víz kell egy fõnek. Én eggyel maximum egy évre terveznék.
A valóságban (amikor kitelepülünk, egy hetes,tíz napos horgászatra nyáron),négy öt liter fogy el/fõ (fröccsnek szóda,sör,leves,gyerekeknek szörp,sima víz inni),még akkor a gyors mosogatás,pohár kiöblítése+egy liter,fogmosás cica mosakodás reggel+1 liter,esti fürdés(ha jó a víz meg mártózunk kicsit távolabb az etetéstõl) kb 2 liter(vagy kilyukasztott kupakú palackból,vagy a gyerekekre pohárral,kukás zacskón állva)...úgyhogy minden reggel menni kell a közeli vízvételi lehetõséghez a kannákkal (ami nem nagy baj mert már nyitva a büfé)....alsó hangon is tíz liter minimum....túlélõ helyzetben még inkább oda kell figyelni a tisztálkodásra kézmosásra ,a "konyhában" a tisztaságra(mert nem lesz orvos)....a kínai katonai szûrõ bevált erre a célra a sima horgásztó vizet átszûrtem zsebkendõn és áttoltam a tisztítóval és azt ittam(persze elõször csak egy pohárral)..most már bízom benne...a szipákolós víztisztító alternatívája Aquamira Frontier Pro ,lehet gravitációs szûrésre is használni és az egész család ihat a vízbõl....http://www.youtube.com/watch?v=W8AeGwoJVs0
Ui. az elsõ víztisztítóra húle fejjel rá ültem(mert ugye a kemping székre kell tenni csalizáskor) és eltört,mindig legyen tartalék...és a tartalék tartaléka......
Last edited by Doom; 01-22-2014 at 05:51 AM.
Mivel a szipókáról beszéltem, így azzal csak konkrét (pocsolyából, állóvízbõl való) ivásra lenyelt felhasználásról beszéltem! A napi gyümölcs (alma, körte, stb talált dolgok), plusz a levesként bevitt mennyiség, amit nem a szipkával felszívott és egy edénybe visszaköpött vízbõl fogod fõzni, hanem pl hólé, esõvíz, fertõtlenített víz, stb bõl kinyertbõl az még hozzá jön a napi összes vízszükséglethez.
Tehát szerintem korrekt az 1,5-2 liter szipókával felszívott víz, így a kb 1,5 év!![]()