Szavazási eredmény megtekintése: Kutya vagy macska?

Szavazók
27. Te nem szavazhatsz
  • Kutya

21 77.78%
  • Macska

6 22.22%
Oldala 3 of 5 ElsõElsõ 12345 UtolsóUtolsó
Eredmény 21 to 30 of 47

Topic: Kutya vagy macska?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Matt Hozzászólás megtekintése
    Doom! Szép kutyák, a tieid? Bernáthegyi vagy moszkvai õrkutya?

Nem nem az enyémek...csak amerre járok és találok jó témákat ,fényképezek...fõleg állatokat.....

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 848
    Given: 888

0 Not allowed!
    a kutyák sokkal taníthatóbbak, értelmesebbek. Én még nem láttam macskát parancsra kúszni, ugatni, támadni, engedni, õrizni.
    A macska ugyanúgy tanítható. (Nem nézted a gördeszkás videót amit betettem a másik topicba? Az igaz, hogy a macska nem akar tanulni, csak tanul ha kap érte valamit. A kutya az játéknak fogja fel, a macska meg munkának.

Ezen a videón is látszik. A macska csinálja, mert munka és fizetséget kap érte, a kutya meg azért mert jól szórakozik közben és esetleg még kap is érte valami finom falatot.

De ettõl függetlenül mind a kettõ megcsinálja az összes feladatot. (Az utolsót a macska azért nem tudja, mert a macska azt fizikailag nem tudná megcsinálni.)

A házat a macska is õrzi, csak nem a nagy, hanem a kisebb betolakodóktól. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne tudna egy nagyobbal is elbánni.

Itt azt hiszi a macska hogy a bébiszitter bántotta a gyereket.

Vagy itt, ahol egy medvét is leállít.

Mosómedvék ellen. Nem közvetlenül, de látszik hogy védi a házat.

http://www.youtube.com/watch?v=bxIT_30zeB8

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Szerinted egy ~5 kilós padlócirkáló mennyire állít meg egy elszánt betörõt? Mert egy 30-40 kg-os kutya simán leteperi a földre, szétharapja a karját, hatástalanítja. Lehet arra is képezni, hogy a fegyveres kézre fogjon. Kb. olyan a házõrzõ macska vs. házõrzõ kutya hasonlat, mint az otthonvédelmi gázspray vs. Remington sörétes puska.
    A videón pedig szép, de gyakorlatilag haszontalan trükköket csinálnak. Ráadásul a macska folyamatosan a kaját bámulja a gazdi kezében (csak nem mutatja a kamera), a kutya pedig a gazdi száját figyeli, mert jó nevelést kapott.
    Én ilyenekre gondoltam tanítás szempontjából (nem hiszem hogy a macskák ilyet tudnak ):

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ...és súlynak sem rosszak a kutyák edzéshez......
    Csatolmány 1579

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerinted egy ~5 kilós padlócirkáló mennyire állít meg egy elszánt betörõt? Mert egy 30-40 kg-os kutya simán leteperi a földre, szétharapja a karját, hatástalanítja.
    Sok kutya beengedi a betörõt a házba. Vagy egyszerûen hatástalanítják. A kutyáknak bedobják a mérgezett fasírtot aztán ezzel el is intézik a "problémát". 40kg-os kutyának mennyi étel kell? Megeszik egy kiló húst. Erdõben, mezõn, ha a macska nem kap enni, fogja magát és fog pockot, egeret. A kutya meg éhen pusztul. A macska el is tud menekülni, a kutya az nagy, úgyhogy pusztakezes harcban gyõz, de elég egy bicska a támadó kezében és annyi neki.

Hiába támadt rám a nagy rottweiler, egy késsel el tudtam volna intézni egy szempillantás alatt. Igaz, puszta kézzel biztosan nem. Úgy széttépett volna mint egy tornacipõt.

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Hiába támadt rám a nagy rottweiler, egy késsel el tudtam volna intézni egy szempillantás alatt.
    Azért ez elég merész kijelentés.
    Képzett roti meg késes kézre fog, sokkal gyorsabb az embernél. Az a kutya, amelyik beengedi a betörõt a házba az nem házõrzõ (amirõl én beszéltem). Van amelyik jellegénél fogva õrzi a házat, van amelyiket képezni kell erre. A kóborkutyákat senki nem eteti, eszik amit talál és az életrevaló nem fog éhenhalni. Szintén lehet képezni a kutyát, hogy ne egyen meg idegentõl semmit (ez nagyban fajtafüggõ is). Hatástalanítani meg mindent lehet, ahova nagyon be akarnak menni oda bemennek. Egy riasztót sokkal könnyebb kiiktatni vagy egy kamerát letakarni. Az is jelzés, ha nem ugat a kutya vagy nem jön hívásra - esetleg valaki megmérgezte napokkal elõtte vagy gyanús ételt találsz a kerítésen belül.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ---mind a két házi állatnak,kedvencnek meg van a létjogosultsága...amiben egyformák:-mind a kettõ elboldogul a természetben,vészhelyzetben,egyedül----mind a kettõ õrzi a házat..a kutya a nagyobb betolakodóktól,a macska a kicsiktõl....mind a kettõ nagyon tud hízelegni és nagyon szeretjük,,

,,a különbség a fajtájukból,életmódjukból adódik...a kutya csapat centrikus és terület védõ..a macska individualista,túlélõ típus,nagyfokú alkalmazkodó képességgel,..a kutya harsány ,zajos,fitogtatja az erejét,inkább az elriasztás a taktikája,a vadász technikája az ellenállhatatlan lerohanás,,,a macska hideg ,számító,céltudatos és türelmes ragadozó és rendkívül kegyetlen a nõstényért vívott párharcban.....
    Last edited by Doom; 01-25-2014 at 05:58 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha komoly SHTF-rõl van szó, akkor az 1-2 kóborkutyából százak lesznek. Amivel jóllakik néhány kóborkutya azzal nem lakik jól 200. A kutya nem fog vadászni, esetleg majd emberre vadászik, csapatban.

Képzett roti meg késes kézre fog, sokkal gyorsabb az embernél.
    Egy szája van, ha az egyikkel elkapja az egyik kart, át lehet tenni a kést a másik kézbe.

A képzés az megint egy teljesen más téma. Hány ember járatja a kutyáját kutyaiskolába? Hányan tanítják trükkökre? 1000-bõl 4-en? Nem tudom hány kutyatulajdonos ismerõsöm volt, talán 100 is, vagy még több, rengeteg iskolatárs, munkatárs, de egyetlen egy se tanította a kutyáját semmire. Egyszerûen otthon volt mindnek a kutyája, többnyire láncon, vagy a kapu mögött és ette a maradékot meg ugatott. Volt néhány okos kutyám, meg buta kutyám is, de én se tanítottam nekik trükköket. A házat úgy-ahogy védték, a legtöbb kutyánál ennyi a munka. Ezzel nincs is semmi gond, de ha SHTF szemszögbõl vizsgáljuk a dolgot, akkor a helyzet teljesen más.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az is lényeges, hogy társ legyen, akár kutya, akár macska, ha teljesen egyedül maradsz vele, akkor mindkettõ fontosabb lehet mindennél.

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Már miért ne tudnának a kóborkutyák vadászni? Falkában elég hatékonyak tudnak lenni (a természetben a farkasok is talán a legokosabb ragadozók).
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Egy szája van, ha az egyikkel elkapja az egyik kart, át lehet tenni a kést a másik kézbe.
    Ha valakinek elkapja a karját egy ilyen kutya, még ahhoz se valószínû hogy lesz elég ereje hogy megtartsa a kést. Gondolj csak bele, olyan erõs egy roti harapása, hogy szétroncsolja a szöveteket, izmokat amik a fogásért felelõsek, de még egy alkart is simán el tud törni. Ehhez társul még az a 40-50 kg testsúly, amit a kutya nagyon ügyesen ki is használ, ugyanis ha emberünk különlegesen elszánt és fájdalomtûrõ - és emiatt a szabad kezébe át tudta rakni a kését - akkor sem lesz meg az egyensúlya, így szúrni sem tud rögtön (valószínûleg lemegy a földre, ami még rosszabb pozíció). Ha le is tudja szúrni, SHTF esetén egy szétmarcangolt alkar nem a hosszútávú túlélés záloga.
    A tanításhoz: 2000-3000 Ft-ért lehet venni kutyáskönyvet, leírják hogyan lehet tanítani a kutyát. Van benne olyan is, hogy gyakoroltassuk hogy az eszközös karra fogjon.

A topic keresõszavai: