0

Thumbs Up |
Received: 21 Given: 59 |
A halat kihagynám, a palacsinta jöhet.
Valamiért megutáltam a halat, már a szaga sem tetszik.
Pedig régen szerettem még az olajos halat is. Majd csak a paradicsomosat, aztán már csak az olyan halrudat aminek alig volt halíze és most itt tartok.
Halászléért sosem voltam oda.
Thumbs Up |
Received: 922 Given: 954 |
Mi karácsonykor mindig ettünk halászlevet (gyerekkoromban). Az amerikai palacsintáért nem vagyok oda, de a magyar jöhet minden mennyiségben.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Sajnos aki belefut egy elcseszett halászlébe azt nehéz újra rávenni ,hogy újra próbálkozzon . Sebaj Raktáros majd nyulat eszik ha eljön hozzám![]()
Pont ma vettem nyulat fozni... Meg nem tudom mi lesz belole.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Saját kreációm, tehát recept nélkül készült fûszeres borda(oldalas)
DSC03777.jpg
Az alapja másfél kiló jó alaposan befûszerezett oldalas: volt rajta só, bors, fokhagymapor, és kevés tandori fûszerkeverék, ami 15 féle egzotikus fûszerbõl áll. valamint egy másik fûszerkeverék, amit Kazahsztánból kaptam..kicsit hagytam állni, addig elkészítettem az alapját (más fûszer is ok természetesen)
DSC03779.jpgDSC03780.jpg
A tál aljára kis olaj majd rétegezve alma, hagyma, sváb szalonna, fokdagyma, aztán ez mégegyszer.
Ha ez megvan, feltöltöttem száraz vörösborral...én egy 2004es Egri Bikavér felét löttyintettem alá
DSC03781.jpgDSC03782.jpgDSC03783.jpg
Majd ráfektettem az almás hagymás ágyikóra a húsokat és közepes lángon másfél órán keresztül sütöttem (pároltam)
A bor gõzében vajpuhára párolódott bordát a fedõ levétele után magasabb lángon még fél óráig pirítottam, így szép pirosak lettek
Majdnem elkövettem azt a hibát, hogy elfelejtettem lefotózni a végeredményt..az elsõ borda elfogyasztása után szerencsére észbe kaptam és lõttem egy képet
DSC03786.jpgDSC03787.jpg
Jó étvágyat![]()
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ezek mind egri borászok?..Amúgy nem tudom hogy Egervin volt-e..Ez egy promó bor volt, amit még régen kaptam és most pont kapóra jött. Én is tudtam volna jobbat találni...az elvárás az volt, hogy száraz vörös legyen és a polcon pont volt egy olyan. Igazából ittam már jobbat a Szépasszony völgyében
Tulajdonképpen a fõzõbor használatában egyetlen aranyszabályt követek. Csak olyan bort öntök az étel alá, amit italként is elfogyasztanék.
A bikavér pedig belefér ebbe a kategóriába