Oldala 6 of 27 ElsõElsõ ... 4567816 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 270

Topic: Vadat,halat s mi jó falat.....

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    A halat kihagynám, a palacsinta jöhet .

Valamiért megutáltam a halat, már a szaga sem tetszik.
    Pedig régen szerettem még az olajos halat is. Majd csak a paradicsomosat, aztán már csak az olyan halrudat aminek alig volt halíze és most itt tartok .
    Halászléért sosem voltam oda.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Mi karácsonykor mindig ettünk halászlevet (gyerekkoromban). Az amerikai palacsintáért nem vagyok oda, de a magyar jöhet minden mennyiségben.

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

0 Not allowed!
    Sajnos aki belefut egy elcseszett halászlébe azt nehéz újra rávenni ,hogy újra próbálkozzon . Sebaj Raktáros majd nyulat eszik ha eljön hozzám

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Given: 0

0 Not allowed!
    Pont ma vettem nyulat fozni... Meg nem tudom mi lesz belole.

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    Pont ma vettem nyulat fozni... Meg nem tudom mi lesz belole.
    Tejfölös nyúlpaprikás ? Vagy sütõben , szalonnával , fokhagymával megtûzdelve fenséges lakoma

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Valószínûleg Te is belefuthattál a pocsolyaízû, túltenyésztett pangasius (cápaharcsa) és hasonlókba. Nekem hányni is sikerült a legutolsó ilyennél, pedig nagyon szeretem a halat. Azóta inkább drágábban, de normálisabb halat veszek (és nem a hipermarketben).
    Mikor megutáltam a halat (~18-20éve) még nem hallottam errõl a harcsáról.
    Párom szereti a sült halat, de valahogy már sehol sem tudunk olyant venni mint régen, vagy csak úgy tûnik, vagy már kezdi Õ is nem szeretni...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    Tejfölös nyúlpaprikás ? Vagy sütõben , szalonnával , fokhagymával megtûzdelve fenséges lakoma
    Ez utobbira hajazva marinalom ejjel, s holnap jenaiban kisutom libazsirt, s sort hasznalva. Asszem.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Saját kreációm, tehát recept nélkül készült fûszeres borda(oldalas)
    DSC03777.jpg
    Az alapja másfél kiló jó alaposan befûszerezett oldalas: volt rajta só, bors, fokhagymapor, és kevés tandori fûszerkeverék, ami 15 féle egzotikus fûszerbõl áll. valamint egy másik fûszerkeverék, amit Kazahsztánból kaptam..kicsit hagytam állni, addig elkészítettem az alapját (más fûszer is ok természetesen)
    DSC03779.jpgDSC03780.jpg
    A tál aljára kis olaj majd rétegezve alma, hagyma, sváb szalonna, fokdagyma, aztán ez mégegyszer.
    Ha ez megvan, feltöltöttem száraz vörösborral...én egy 2004es Egri Bikavér felét löttyintettem alá
    DSC03781.jpgDSC03782.jpgDSC03783.jpg
    Majd ráfektettem az almás hagymás ágyikóra a húsokat és közepes lángon másfél órán keresztül sütöttem (pároltam)
    A bor gõzében vajpuhára párolódott bordát a fedõ levétele után magasabb lángon még fél óráig pirítottam, így szép pirosak lettek
    Majdnem elkövettem azt a hibát, hogy elfelejtettem lefotózni a végeredményt..az elsõ borda elfogyasztása után szerencsére észbe kaptam és lõttem egy képet
    DSC03786.jpgDSC03787.jpg

Jó étvágyat

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Saját kreációm, tehát recept nélkül készült fûszeres borda(oldalas)
    DSC03777.jpg
    Az alapja másfél kiló jó alaposan befûszerezett oldalas: volt rajta só, bors, fokhagymapor, és kevés tandori fûszerkeverék, ami 15 féle egzotikus fûszerbõl áll. valamint egy másik fûszerkeverék, amit Kazahsztánból kaptam..kicsit hagytam állni, addig elkészítettem az alapját (más fûszer is ok természetesen)
    DSC03779.jpgDSC03780.jpg
    A tál aljára kis olaj majd rétegezve alma, hagyma, sváb szalonna, fokdagyma, aztán ez mégegyszer.
    Ha ez megvan, feltöltöttem száraz vörösborral...én egy 2004es Egri Bikavér felét löttyintettem alá
    DSC03781.jpgDSC03782.jpgDSC03783.jpg
    Majd ráfektettem az almás hagymás ágyikóra a húsokat és közepes lángon másfél órán keresztül sütöttem (pároltam)
    A bor gõzében vajpuhára párolódott bordát a fedõ levétele után magasabb lángon még fél óráig pirítottam, így szép pirosak lettek
    Majdnem elkövettem azt a hibát, hogy elfelejtettem lefotózni a végeredményt..az elsõ borda elfogyasztása után szerencsére észbe kaptam és lõttem egy képet
    DSC03786.jpgDSC03787.jpg

Jó étvágyat
    Hello! Jol nez ki. A bor Egervin volt? Van am jobb: Gal Tibor, Pok Tamas, Grof Buttler, Bukolyi Laszlo, St. Andrea. Thummerer.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ezek mind egri borászok?..Amúgy nem tudom hogy Egervin volt-e..Ez egy promó bor volt, amit még régen kaptam és most pont kapóra jött. Én is tudtam volna jobbat találni...az elvárás az volt, hogy száraz vörös legyen és a polcon pont volt egy olyan. Igazából ittam már jobbat a Szépasszony völgyében
    Tulajdonképpen a fõzõbor használatában egyetlen aranyszabályt követek. Csak olyan bort öntök az étel alá, amit italként is elfogyasztanék.
    A bikavér pedig belefér ebbe a kategóriába

Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    Hello! Jol nez ki. A bor Egervin volt? Van am jobb: Gal Tibor, Pok Tamas, Grof Buttler, Bukolyi Laszlo, St. Andrea. Thummerer.

A topic keresõszavai: