Oldala 33 of 106 ElsõElsõ ... 2331323334354383 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 321 to 330 of 1059

Topic: Járművek

Member
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    http://totalbike.hu/hirek/2014/02/12...al_braziliaba/

150 cm3, elvileg jó benzinnel meg alkohollal is

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló apii Hozzászólás megtekintése
    Abból elég!

Gázolaj Mz motorba.Felesbe keverve benzinnel, még éppen hogy elhasználható.Minél több a benzin, annál jobb a keverék.Szívatót kéri, és füstöl.Hatékonynak nem mondanám, de ha valaki benzint tankol a dieselbe, nem kell kidobni, vész estén még felhasználható.
    Honnan tudom, mesélték.............
    Annak aki benzint tankol dízelbe, a legkisebb gondja az "elpocsékolt üzemanyag". Az üzemanyagrendszer tisztítása is egy vagyon és az érzékeny rendszert (common rail) kikezdheti az agresszív benzin. A gumi és mûanyag alkatrészek nagy része is cserés.

Honnan tudom, hallgattam a Totalcar Égéstér mûsorát, ott beszéltek egy ilyen, megtörtént esetet. Ott ráadásul a kutas tankolt félre.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hanyagolom a témát, nekem olyan mindegy hogy ki lesz dobva az üzemanyag vagy sem.
    Ezt nem vetted figyelembe!

½vész estén még felhasználható½

Errõl szólna ez a fórum, és a megélt eseményekrõl amit sokan nem osztanak meg a nagyközönséggel. Vagy nem akarja felvállalni a sok titkolózó között. Jobb az elméleti sík, az jól mûködik. Van aki próbál burkoltan feldobni egy témát, néha hátulról elkezdve. Talán már valaki átélte, és van véleménye a dologról. A vége az, hogy a felvetõ azt sem tudja mit kérdezett. Pedig õ tudta!
    Last edited by apii; 02-12-2014 at 07:46 PM.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló apii Hozzászólás megtekintése
    Abból elég!

Gázolaj Mz motorba.Felesbe keverve benzinnel, még éppen hogy elhasználható.Minél több a benzin, annál jobb a keverék.Szívatót kéri, és füstöl.Hatékonynak nem mondanám, de ha valaki benzint tankol a dieselbe, nem kell kidobni, vész estén még felhasználható.
    Honnan tudom, mesélték.............
    Én simson-ba tettem kísérletképpen és ezt megerõsíthetem. Nem tudom mennyit tettem bele, de szívató nélkül nem is ment.

Member Hyster's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    MTZ is jó ötlet, zéró elektronika, mindennel elmegy, mindenhol elmegy. Tapasztalat.
    Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, mirõl van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegõbe, Pelikán.

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Annak aki benzint tankol dízelbe, a legkisebb gondja az "elpocsékolt üzemanyag". Az üzemanyagrendszer tisztítása is egy vagyon és az érzékeny rendszert (common rail) kikezdheti az agresszív benzin. A gumi és mûanyag alkatrészek nagy része is cserés.

Honnan tudom, hallgattam a Totalcar Égéstér mûsorát, ott beszéltek egy ilyen, megtörtént esetet. Ott ráadásul a kutas tankolt félre.
    Én csapattam mínusz 30 fokban is dízellel. Felesben tettük bele a benzint. Az aksikat meg a szobában tartottuk... Igaz az autó az KRAZ volt... Az üzemanyagrendszert idõnként sûrített levegõvel kifújtuk, a szûrõkból meg forró levegõvel kiszedtük a paraffint. Nagy meló, ritkán csináltuk...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mikor a cégnél új Toyota Hiace-t kezdtünk hajtani, a szak szerviz azt mondta, télen 5% benzin hozzákeverése még nem eredményezi a garancia elvesztését. Nem reklámozták, de hallgatólagosan eltûrték.
    A régebbi Hiace-knél tankolásonként 5 liter benzint nyomtunk hozzá. -20 fokig nem volt gond. Komolyabb tesztet szerencsére nem éltem át.
    A seregben téli vezetési gyakorlat alkalmával az oszlopban haladó Krazok sorban rohadtak le a bekocsonyásodott gázolajtól. A tisztek szerint ennek pénzügyi okai voltak: a könyvelés szerint petróleumot vagy benzint nem lehetett üzemanyagként elszámolni. Téboly!

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A KRAZ-t nem nevezném érzékeny rendszernek. A Toyota más kérdés, ott már lehettek D-4D motorral szereltek, azok CD rendszerûek. Azok a kéntartalomra is érzékenyek, nemhogy a "szennyezõdésekre". Régi dízel fordba mi is tettünk petróleumot, jót tett a hidegindításnak. 1 tankhoz 1 litert. De egy közvetlen befecskendezésû, nagy nyomású turbómotornál már hajszálnál is vékonyabb sugarakban jut a folyékony üzemanyag a hengerbe (már nem porlasztva, mint régen), ott tud kárt tenni benzin.

Member Hyster's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Esetleg meg kéne neézni, régebbi dieselekbe, mondjuk ausztriából fûttõolaj, de tényleg csak vész esetén, a megfognak vele a határon fél milla, plusz elkobozzák a kocsit.
    Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, mirõl van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegõbe, Pelikán.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Citroen bx, kúton tankolt gázolajjal sima ügy az indítás. Érezni hogy nem olyan mint nyáron, de megy stabilan. Leghidegebbe -18, két izzítás, pisilõs porlasztókkal 74 ah aksival, szabad ég alatt indult dadogva, de kiköpte.300 000 kilométerrel a háta mögött. Ha nyári gázolaj van benne télen, hamar megáll, és már nem lehet benzinnel keverni. Üzemanyag le, melegbe bekever, majd vissza.Vagy a szûrõt pucolni két kilométerenként, igaz a gyári olajmelegítõ nélkül,mert az kikötve.