0

Akkor inkább szerezz termõföldet, komposztálj, a zöldség után termelj gombát, majd ismét zöldséget az adott földben (ezt nemtudom jó lehet-e így).
Ha nagy konténerbe, vagy tálcán, több növényt termelsz, az sose egyfajta legyen, használj társításokat!
Sekély gyökérzetû mellett mély karógyökerû fajtát nevelj pl: Hagyma + Sárgarépa, Így zsúfoltabban is megtalálják a vizet.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
üres kalória kb: "De mit is jelent az „üres kalória"? Ezek azok az élelmiszerek, melyek tápértéke elenyészõ, de annál nagyobb az energiatartalmuk. Vagyis az általános tapasztalat szerint, az emberek többsége magas kalóriatartalmú-, és alacsony tápértékû ételeket fogyaszt.
Tudvalevõ, hogy az ételek kalóriatartalmát a benne fellelhetõ fehérjék, szénhidrátok és zsírok adják. Ilyen magas energiatartalmú-, de alacsony tápértékû ételek például a péksütemények, az édes/sós rágcsálnivalók, cukorkák, cukrozott üdítõitalok, az olajban sült élelmiszerek, mint a hasábburgonya, chipsek, sör, bor és általában véve az alkoholos italok stb."
A zöldségekben, gyümölcsökben meg azért kevés a vitamin mert félig nyeressen szedik le és mire elér a boltba mesterségesen érik be.
Szerencsére mondjuk engem nem fenyeget a palánta dõlés vagy a peronoszpóra mondjuk nem is állok egy zöldség szintjén. Illetve a krumplibogártól sem tartok.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Kár hogy ez nem igaz. Tápoldatot házilag is egy, két héten belül tudsz készíteni. Komposzt meg legjobb esetben is több hét, hónap.
http://www.balintgazda.hu/kerdesek/k...s-hazilag.html
Sõt ha krumplit fõzöl (vagy tojást )és nem sózod meg a fõzõ vizet máris van egy adag tápoldatod.
Last edited by mrPickles; 02-18-2014 at 08:28 PM.
Csak egy béna hasonlat akart lenni
Az meg még ráadás ha zölden szedik le!
Honnan tudja az ember hogy mire van szüksége a növénynek?
A természet jobban tudja mint az akárhány diplomás kutató!
A fõgyökeren való oldott tápanyag felszívatás szerintem fenntarthatatlan irányba viszi el a növény génváltozásait!
Olyan növények keletkezhetnek amelyek függõvé váltak az oldott tápra és hagyományos termesztéssel már nem marad életképes!
/Szerk: Jó ezt globálisan, hosszútávon értettem, persze rövidtávon nem annyira vészes/
Last edited by BragBOL; 02-18-2014 at 08:48 PM.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ha nem oldott tápanyagot szívnak fel akkor szerinted a természetben élõ növények hogyan szerzik (szívják) fel a tápanyagot?
A génmodoslulásnál meg néz utána mit jelent pl a az F1 es hibrid.
(Csak itt jegyzem meg, hogy minden növény függõ az oldott tápra mert így szívják fel.)
(Ja meg annyi még, hogy a növények a hajszálgyökerekkel szívják fel a tápanyagot.)
A növények hajszálgyökerei interaktív kapcsolatokat keresnek a baktériumokkal és gombákkal, ezek lássák el speciális tápelemekkel, amiket nem talál meg a talajban.
A gombák érintetlen talajon, mint egy webáruház, nagyobb területrõl begyûjtött anyagokkal kereskedik a növényekkel.
A szántott, forgatott talajon kihalnak a gombák és a bacik, ezért csökken a termõképessége a talajnak.
Ha erre mûtrágyát szórnak, akkor mégjobban kihalhatnak, mert lehet már nem keresik a bacikat gombákat, mert közvetlenül a talajból szívják fel a tápot.
A bacikat, gombákat meg a giliszták, és avarbontó rovarok táplálják az ürülékükkel.
Pontosabban még van köztük pár állat pl kisebb gyûrûsférgek, pontosan nem tudom, de van egy tápláléklánc rá.
Last edited by BragBOL; 02-18-2014 at 10:09 PM.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ez azért nem így van. A gombák, baktériumok meg kukacok lebontják a szerves dolgokat, de nem azért hogy a növénynek jó legyen hanem mert amit növény felszív az az õ végtermékük. nem is érdekli õket mi történik vele. A növények meg ezeket a lebontott és vízben feloldott tápanyagokat hasznosítják. A növények is kiba. mindegy mi bontja le a cuccot neki csak az a fontos, hogy vízben oldott legyen, hogy feltudja szívni. Már csak abba is gondolj bele, hogyha a növények kéne a gomba/baktérium akkor nem élne meg nélkülük, nem lehetne vízben nevelni õket. .