0
| Thumbs Up |
| Received: 5 Given: 0 |
Pl : erdõtûzzel ....![]()
Amúgy katonai túlélõ tanfolyamon tanítják hogyan kell erdõtüzet gyújtani, több fajtája is van attól függõen milyen erõsségû a tûz, avartûz avagy futótûz, ez talán a leghumánusabb de nem a leghatékonyabb technikája az üldözõk lerázásának, mert ugye minél nagyobb tüzet gyújtasz annál kevésbé tudnak követni. Csak tudni kell kordában tartani mert ez elég komoly dolog, avartûznél nagyobb meg már a saját testi épségre is veszélyes lehet, mert erdõtõl függõen elég gyorsan tud terjedni a tûz, gyorsabban mint gondolnánk. De ez is olyan technika amit nem szabad békeidõben használni maximum ha az életünk a tét, akkor is komoly mérlegeléssel.
Ez nem hõkamera hanem éjjellátó amit fejlesztettek:
http://hvg.hu/tudomany/20140218_Megl...benetes_ejjell
survival blanket magyar verzió:
Betörõcske kapucniban téli ruházatban a környezet hõmérsékletét átvéve szép lassan bekúszik a mozgás és hõérzékelõs kisboltba. Esetenként mûködik.
Viccesen hangzik, de a balkánon mi tehenek alatt közlekedtünk. Szó szerint...
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Ezt többször elõkapják, de valahogy nem nagyon terjed el
pl: 2004-es cikk: Ruhán is átlát a mobilos kamera
Egy japán cég olyan speciális szûrõt fejlesztett ki digitális kamerával szerelt mobiltelefonokhoz, amely lehetõvé teszi azok sötétben való használatát, de akár egy vékonyabb ruhán is "átlátni" vele.
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 83 |
Valahol láttam olyan barkács megoldást, hogy egy ajtó kukucskálóba építhetõ kamera+kijelzõ-re szeretlek infraledekbõl reflektort![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Hõkamera ellen jó a plexi lap is nem?
Talán mythbustersben láttam hogy kesztyûben maguk elé tartottak egy lapot, és a kamera nem látott semmit :S
Én nem hiszek semmit sem, amit a tv-ben látok. ( Például a házunk felett sem csatázott még egy földön kívüli hajó sem) Amennyiben jó a plexi lap ( bár hõkamera látja hogy a szokott képben van egy tégla folt ami körül enyhén melegebb mezõ van mint a környezete ), sem látom értelmét ugyanis egy akkora plexi ami az egész tested lefedi meglehetõsen macerás hurcolni.
Last edited by Medve; 03-06-2014 at 05:17 PM.