0
...még egy észrevétel a pakolásra...annyi készletet,felszerelést,élelmiszert úgysem lehet bepakolni ami "elég lesz"...a vésztartalékon kívül inkább a javak megszerzésére való felszerelést kell becsomagolni.....pl nem 10 húskonzerv,hanem egy jó csúzli(persze használni tudni kell),nem vitamin+gyümölcs konzerv...hanem csípõfogó a kerítéshez,feszítõvas a pincéhez,...és még sorolhatnám...egy egyik topicban volt egy észrevétel..."hogy a káoszt valaki inkább ki akarja használni,mint túlélni"
...igen mint prepper a békés elzárkózást támogatom,de ha mennem kell..hát olyan cucc legyen nálam amivel boldogulok a kinti világban.....valahogy úgy mint a róka,,a fény és a sötétség határán
...1-2 napra megoldás lehet az erdei élet,de hosszabb távon szükségünk van a civilizáció megmaradt értékeire(nem vagyunk állatok,sem az immunrendszerünk,sem az emésztésünk nem alkalmas a hirtelen átállásra
...meghalnánk a vadonba a civilizáció nélkül)...tehát elõször jól átgondoltan ki kell rakni az asztalra a felszerelést...aztán minden darabon el kell rágódni
"kell ez nekem,mire akarom használni,nem tudok ilyet találni(pl petpalack,fólia,stb)...aztán mikor már egy kézzel fel lehet emelni el kell gondolkodni...na lássuk mibe akarom belerakni (hátizsák).....
ui. addig vagyunk prepperek amíg otthon vagyunk vagy a menedékhelyen......ha már nem akkor zombik(bocsánat túlélõk),de ha már azok vagyunk a legjobbak legyünk.....![]()
Last edited by Doom; 02-23-2014 at 10:25 AM.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Mondasz valamit, ebben van igazság.
www.asmc.de rendelésként
Import harci hátizsák
31330_0.jpg
Régebben már felhívtam rá a figyelmet
A hátizsák kellemes meglepetés lett. A 20 €-s ára alapján egy gagyi, gyenge terméket várhatnánk.
A hátizsák erõs anyagú és szép varrásokkal elkészített darab. Kerestem égetni való kilógó szálakat, foszlányokat, de meglepetésre nem nagyon vannak.
A zsákon belül egy erõs alumínium csõ található a két vállpánt felsõ beállításai futnak rá kívülrõl, ezzel a terhet elosztva a vállpántról és biztosítva a nehezebb dolgok hordását, egyidejûleg csökkentve az elszakadás valószínûségét.
Gondolkoztam, hogy miért Harci hátizsák?
Rendezési elve egyszerû, semmi csicsa-micsa, semmi molle. A belsõ zsákot egy orkán zseb választja el az erõs háttámla vászontól, melybe iratokat, vagy kipárnázni való polifoamot csúsztathatunk be.
Tele van csattal, melynek kicsatolása, megfeszítése, oldása megoldható sérült kezekkel is, konkrétan pl. csak kézéllel. Elõnyös ha elfagyott, sérült, égett esetleg roncsolt ujjakkal próbálna valaki a zsebekbe lévõ elsõsegély csomagokhoz eljutni.
Található alsó, hátsó-középsõ (gyalásó, balta, sátor..), valamint felsõ rögzítõ-leszorító pántok, szintén állítható csatikkal. Összesen 19 db csatot és állítható hevederfeszítõt számoltam meg. A zsák tetején lévõ pánt párok elég hosszúak, hogy akár egy 40-50cm (!) átmérõjû sátrat, hálózsákot stb. is rögzíthessünk biztonságosan.
1 db madzag összehúzó és tartó van benne, mégpedig a zsák belsõ magasításának száját tudjuk ezzel összehúzni.
2 db cipzárt találtam nagy nehezen. 1 az alsó hálózsák tartón, 1 pedig felül, a zsák tetején a nyak felõli oldalon lévõ zsebet fedi. A cipzárak erõsek, robusztusak és erõs takarással oldották meg védelmüket.
Oldalzsebek nem alkalmasak kisebb, apró tárgyak tárolására, ilyeneket a felsõ cipzáros zsebben tudunk elhelyezni.
A zsák tetején meglepetésre egy (a bõröndökön rendszeresített) bõr névtartó kis zsebet varrtak. Pontosan beleillik elképzelésembe.
Szerintem egy jó és erõs málhazsákot kapunk ezzel. Egyáltalán nem valószínûsítem, hogy valahol is cserbenhagyna!
Megerõsített abban, hogy maximálisan alkalmas egy nem feltûnõ, könnyen pakolható, könnyen használható, nagy teherbírású menekülõ, vagy egy kitelepülõ családi zsáknak.
A magam részérõl minden családtagnak lesz egy ilyen, bekészítve mindenkinek hálózsák, derékalj, sátor, elsõsegély csomag, víz, elálló ételek, lámpák...stb..stb.
A névvel, vagy egyéb személyes jelzéssel ellátott zsákokat meg mindenki úgy bõvítheti "M" zároltan ahogy kedve tartja, szem elõtt tartva, hogy akár 1 percen bélül el kell hagyni vele a lakást és utána azt veszi fel amit elõzõleg bele készített. Gázömlés, vegyi katasztrófa, földrengés, stb..eseményekre hasznos, de mivel egy alap felszerelést képvisel, tárol, így egy hosszabb bepakolásnál (10-30 perc) könnyebb kiegészíteni.
Ha valaki egyedül van otthon, könnyen össze tudja markolni ezeket a zsákokat és kihúzni az utcára, hogy a késõbb érkezõ családtagok se szenvedjenek hiányt.
Súlya mindössze 1,8 Kg. Mérete kb. 65 x 45 x 20 cm
Összegezve: egy jó zsák olcsó áron.
Last edited by Mizu; 02-23-2014 at 12:55 PM. Indoklás: Kiegészítés
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
A 20 Euro valóban jó ár! Ez egy Bundeswehr harci zsák, vagy annak a másolata. Elég elavult, de még mindig jól használható és tartós. Annak idején a 60-as években egy csúcsminõségû katonai zsák volt. Persze a 2000-es évekre már a MH is rendszeresítette!![]()
| Thumbs Up |
Köszönjük a részletes beszámolót!
Mennyire lehet vízhatlan?
És mennyiért hozták el, ha meg szabad kérdezni?
Azért a BW zsákból is inkább eredetit, ha lehet. Láttam utángyártottal és eredetivel egyaránt. Az utángyártott is minõséginek tûnt, de aztán bele- és rákerült 4 liter víz, váltás ruha, váltás alsó+zokni, sátorlap, hálózsák, esõvédõ alsó-felsõ, csajka, kulacs, konzerv stb . Kb 10 kiló, szóval nem egy vészes tömeg, de így sem bírt ki három hónapot, elkezdtek a csatok törni a hidegben, felszakadni a varrások. Maga az anyag bírta. Intenzív felhasználás mellett kb. egy év alatt lel lehet nullázni.
Persze utángyártott és utángyártott között is van különbség, láttam olyat is ami nem eredeti, és a tulajdonosa megelégedve használja pár éve.
El kell dönteni mire használja az ember a zsákját. Arra hogy a sarokban álljon és csak fel kelljen kapni, arra talán jó egy picit gyengébb minõségû (és emiatt olcsóbb) utángyártott is. Napi használatra inkább az eredetit használnám, a szigorúbban ellenõrzött minõsége miatt.
Egyébként árban sem akkora az eltérés, kb 4-5 E körül már megkapható a gagyibb, 8-9E körül a minõségibb másolat, kb 10E körül már egész jó állapotú eredetit kaphatunk.
A MH által használtak nem eredetiek, egy magyar cég gyártja õket, a minõségibb másolatok között sorolhatók.
Az eredetit az esetek 90%-ában onnan lehet megismerni hogy a benne lévõ címkén a Spekon vagy a Deuter szó (beszállító cégek nevei) szerepelnek.
Ez a MH verzió:
http://military-shop.hu/shop/index.p...roduct_id=2246
címke 2.jpgusa 969-500x500.jpg
Ez meg az eredeti BW:
http://military-shop.hu/shop/index.p...product_id=284
1e130e3cdb8e4259-500x500.jpgcímke.jpg
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Nekem is van egy ilyen zsákom, Mil-tech gyártmány. Én 6.500-rt vettem, masszívnak néz ki de vannak gyenge pontja, pl a nagyrészt az alsó rekesztõl elválasztó anyag vékony és hamar szét feslett a varrásnál, javítható de ha ez kint történik kellemetlen.
Óriási bocsi, de tényleg nem találtam meg hogy hol kérdezel a szállításról.. vakegér vagyok!
Tehát nekem ingyen hozták, mert akivel rendeltem együtt, azzal bõven elértük a 99 €-t így ingyenes volt Németeken belül a szállítás. Ammeg elhozta nekem helybe.
Ha meg van ismerõs és vannak ilyen ingyenes szállítási hétvégék, azokat meg érdemes kihasználni.
Ha összeverbuválódnak esetleg kisebb, nagyobb csoportok akkor a 17 EUR (Magyarba) már elosztható teher lehet, ha egy helyre rendelitek.
Frankreich, Österreich und Schweiz
Der Versandkostenanteil innerhalb dieser Länder beträgt 7,99 €.
Ab 199 € Warenwert liefern wir Versandkostenfrei.
Tehát ha pl Osztrák címre rendeli valaki, akkor csak 8EUR a szállítás, de 200EUR feletti rendelésnél ingyenes.
Last edited by Mizu; 02-24-2014 at 08:00 PM.
Nagyon jó vízhatlanságot saccolok neki, mert az anyagon nagyon nehezen és nagyon keveset tudtam átfújni, szívásra, meg semmit. (ez egy egyszerû de elég megbízható gyorsteszt)
Tehát erõs, jó vízállóanyag, jó varrásokkal. Nekem teljesen bizalomgerjesztõ és amire akarom használni, arra 1000 százalékosan alkalmas.
| Thumbs Up |
Köszi Mizu!