Oldala 28 of 62 ElsõElsõ ... 18262728293038 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 271 to 280 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    Okés , de az is elképzelhetõ ,hogy felpakolnak minket egy teherautóra / evakuálás/ aztán visznek egy leponyvázott teherautón vagy 200 km-ert mire vagy meglógsz vagy elengednek bármi lehet de máris nem ismerõs terepen vagy . Annyira ez nincs elrugaszkodva a valóságtól . Katasztrófa sújtotta területen nagy valószínûséggel evakuálással indít a hatóság . Szóval annyira én nem alapoznék a hazai pálya nyújtotta elõnyökre , sajnos talán ezt szívnánk meg mind a legjobban . Ismeretlen terepen ismeretlen emberek közt SHTF helyzetben nem jó kilátások....
    ...jó meglátás....

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Nekem ezeken felül még van 20kg egyéb.
    De azon gondolkodom, a nagy 15 dekás szappan helyett valami más kellene. Vagy semmi, mert van antibakteriális törlõkendõ is a cuccban.
    ...kíváncsiságból kérdezem ..mi van abba a + 20 kg-ba?

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    .. két egész hátsó füstölt comb...
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Majd rájöttök. Fiataloknak még csak antibiotikum kell, középkorúaknak már ilyen-olyan fájásokra, egy csomó üveg mindenféle kencék, illóolajok, gyógynövényes cuccok, stb.
    (És ráadásul az üveges dolgok ötször akkora súlyúak, mint a mûanyag, de nem bonthatod fel átrakni, mert akkor már csak pár napig-hétig jó.)

De van egy csomó "közepesen súlyos" dolog, pl. a dinamós kisrádió és a walkietalkie pár, aztán ott a fûrész, kisbalta, két nagy (és egy kis) kés, stb. Van egy kézzel írt listám az egészrõl, egész apró betûvel, 2 oszlopban egy A4-es lapon.
    ..nem semmi....bírod?...vagy csak én vagyok ilyen tápos csirke...lemértem a bob-omat...a sátras "kényelmes",hosszabb távú verzió,2l vízzel 21,7 kg(képek elõrébb)..ezt alig bírom el....a könnyebb (felsorolás feljebb) 1 liter vízzel 10.4 kg ( a nagy hátizsák maga 2,5 kg,a kicsi 1,1 kg),de én a kisebbel érzem,hogy egész nap rajtam lehetne...a nagyobb, nehezebb az már gáz.....

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..nem semmi....bírod?...vagy csak én vagyok ilyen tápos csirke...lemértem a bob-omat...a sátras "kényelmes",hosszabb távú verzió,2l vízzel 21,7 kg(képek elõrébb)..ezt alig bírom el....a könnyebb (felsorolás feljebb) 1 liter vízzel 10.4 kg ( a nagy hátizsák maga 2,5 kg,a kicsi 1,1 kg),de én a kisebbel érzem,hogy egész nap rajtam lehetne...a nagyobb, nehezebb az már gáz.....
    Hidd el Doom hozzá lehet szokni a nagyobb súlyhoz is, én régen 40kg-os hátizsákkal nyomtam le 30-40 km-es túrákat, eleinte szar volt de idõvel hozzá edzõdtem, most már viszont próbálom egyre kisebb súlyban optimalizálni a felszerelésemet, de ha kimennék 1 hónapra terepre még most is valószínûleg telepakolnám, de 1 hétre mondjuk meg tudom oldani most már 20 kg-ból is.

Ezt nem neked csak úgy mondom, nekem régen az volt a mottóm ha valami fáj az csak erõsebbé tesz mint szellemileg mint fizikailag, persze nem keverendõ a sérülésekkel.

Member Wayet's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én 2+1 táskában gondolkozok:
    2 megtervezett, elrendezett tartalmú.

1-be pedig minden egyéb ami jól jöhet

MPF támogató Stuka's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2014
    Lakhely
    Gyõr
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nekem az a fenti Maxpedition falcon 2 hátizsák van és mindennapi használatban van november óta és nem szakad vagy jön szét mint a kinai másolat M-trampok...
    Mellé még veszek egy magyar málhazsákot újonnan kb 3000ft és sok mindent lehet bele pakolni.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Nekem tetszik a Maxpedition, látszik rajtuk hogy jó erõsre készítik õket, viszont nagy táskát nem tudom gyártanak-e. Mindegyik úgy néz ki, mintha egy kis fajta iskolatáska lenne, amibe pár kisebb könyvön kívül nem férne el más. Gyártanak õk 72 órás hátizsákot? Vagy 24 órásat?

Ez elsõ ránézésre kisebbnek tûnik mint az én 12 órás 5.11-esem.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,102
    Given: 1,120

0 Not allowed!
    Ezt értem, csak BOB-nak nem való, ha kicsi. A BOB-ban legyen 72 órára elegendõ víz, élelem, talán váltás ruha és egyebek. Ennek kell a hely. Ha nem elég nagy a hátizsák, akkor az úgy bonyolult lehet, mert talán kell még egy táska. Én mikor néhány éve pár napos üzleti utakra jártam, akkor a 12 órás jó szolgálatot tett, de abban csak ruhák és néhány tisztálkodószer volt. Nagyon szeretem a Rush 12-t, de BOB-nak nem való. Azért szereztem be mellé a Rush 72-t. Abba aztán minden elfér.

MPF támogató Stuka's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2014
    Lakhely
    Gyõr
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    én majd egy ilyennel egészitem ki Maxpedition bottle holder : https://www.maxpedition.com/store/pc...der-11p574.htm
    van egy nagyobb Maxpedition zsák ez az:
    https://www.maxpedition.com/store/pc...CK-83p2638.htm