0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
A fejfájások oka 90%-ban a szervezet só és vízhiánya! Mond meg a hölgynek, hogy igyon meg napi 2,5-3 liter vizet. És egész nyugodtan sózza meg az ételeket jó vastagon! A médiából jövõ sok f....ság a só káros hatásáról csak a gyógyszergyártók profitját hivatott növelni! Egyébként azért is kell a só, mert az köti meg a vizet a szervezetben.
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
Én sót a patikában szoktam venni. Gyógyszerészeti tisztaságú NaCl. Egy uniós szabálynak köszönhetõen nem lenne szabad adniuk, ezért nem minden gyógyszertárban ( pontosabban, csak nagyon kevésben) lehet hozzájutni. Na abban nincs semmilyen adalék vagy szennyezõdés! Ugyan így veszem az aszkorbinsavat és a szódabikarbónát.
A nyaki vagy háti izomgyulladásra meg ajánlok egy jó csontkovácsot! Éveken át kínlódtam a nyakammal. Két kezelés után megszûnt. Nem jó mindenféle gyógykencéket a bõrünkre kenni! A lóbalzsam valóban jó cucc, de az sem a problémát oldja meg, csak a tüneteket enyhíti.
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
A borászati aszkorbinsav már elég tiszta, hogy egészségügyi céllal használhassukAz íze meg, hát, fel kell önteni egy kis barackpálinkával, aztán máris nem olyan fontos az íze
![]()
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
A gyógyszertári szódabikarbónát másnaposság esetén használom...ébredés után 1 kanál és legalább a gyomrom nem fáj...
| Thumbs Up |
| Received: 55 Given: 140 |
Szia,
Ami nekem nagyon bevalt, az a borsmenta, lisea, muskotalyoszsalya olaj. Foleg illatmecsesben, vagyis komponensenkent 2-5 cseppet tenni vizbe, amit egy teamecses langja melegit (a viz fontos, a hianyaban tulmelegszik az olaj).
Mint mindig, itt is azzal erdemes kezdeni, hogy egyesevel a komponenseket megszagoltatni a "paciensel", es ami tetszik neki, azt hasznalni. Gyakran elofordul, hogy pl. migren eseten mas illat tetszik neki, mint amikor nem faj a feje.
Borsmentaolaj: elenkito, frissito, gyulladascsokkento, fajdalomcsillapito, hurutoldo, lazcsillapito, verzescsokkento, erszukito. Altalaban higitani kell, ez alol egyedul a verzescsokkenteskor erdemes elterni, de ekkor is csak 1 cseppet erdemes hasznalni. Fejfajas eseten illatmecses mellett az is bevalt, ha bazisolajjal higitva a halantekra masszirozzuk. Ha melegunk van, akkor is hasznalhato eros husito hatasa miatt, de ez a hatas valoban jelentos, vagyis ha epp fazunk, akkor keruljuk a hasznalatat. Kisgyerekeknel (2 ev allatt), asztmasoknak, epilepsziasoknak, veszelyesen magas vernyomasuaknak es keringesi problemak eseten kerulendo. Az erszukito hatasa a legfontosabb jellemzoje, a tobbi hatasanak a tobbsege ebbol kovetkezik: verzescsillapitas, lazcsillapitas, melegerzet megszuntetese. Termeszetesen az altala okozott erszukites rovid ideig tart, "klasszikus" erszukuletet nem alakit ki. Izomgorcsre tilos hasznalni.
Muskotalyoszsalya-olaj: lazito, gyulladascsokkento, vernyomascsokkento, euforizalo, osztrogenszeru, idegesseg es migren ellen is hasznalhato. Nagy koncentracioban kerulendo, vagyis csak 1-2 cseppet erdemes beletenni az illatmecsesbe vagy a fel deci (50 ml) bazisolajba (egyebb illoolajok mellett).
Romai kamilla: Gyulladascsokkento, nyugtat, feszultsegoldo, segiti az emesztest, fajdalomcsillapito, antiszeptikus . Szapora pulzusra es migrenre is hasznalhato.
Rozmaring: migrenre is hasznalhato (amit alacsony vernyomas okoz), egyeb tulajdonsagairol lasd a 17-es hozzaszolast.
Litsea cubeba: Nyugtat, segiti a koncentralast. Depresszio, idegesseg, nyugtalansag, migren eseten hasznos. Hatasa hosszan tart.
Izomgorcsre: levendula (lasd 4. hozzaszolas), keves fahej (lasd 21. hozzaszolas). Celszeru lehet meleg vizes borohatassal kombinalni ezeket.
Bel
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
anno egyetemen a szobatársam esküdött rá, de nekem nem vált be
a fejfájás ellen viszotn lefekvés elõtt sok vizet ittam
a sok azt jelentette, hogy kettõ, de inkább három nagy bögrével, ez 8-12 dl-t jelentett
persze, ha nagyon sok volt az ital, elõtte néha meghánytattam magam, hogy az már ne szívódjon fel
eh, fiatalság, bolondság