0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Riana!
"NAGYON sztereotíp rányomni a nõkre hogy õk csinálják a gyereknevelést mert õk úgyis jobban tudják... A férfiak is elég jól tudnának lenni, ha meg akarnák tanulni és gyakorolnák. A férfi is tudna több dologra figyelni, ha gyakorolná és lehet ugyanolyan jó benne. De egyszerûbb azt mondani hogy a férfiaknak ez nem megy gond letudva...Itt is mennyi mindenre kell figyelni a készülõdésnél, nektek is megy a többfelé szakadás...az összes többi férfinak is menne az élet többi területén is...Ha nem is olyan jól mint a nõknek, de ettõl még nem kéne teljesen kivonódniuk..."
A magam részérõl tisztelem és szeretem a nõket, de mindemellett akkor is azt mondom hogy a törzsfejlõdés bizonyos fokig kiosztotta a szerepeket a nemek részére. Ezek a határok ugyan a mai világban áthághatók, de a tények attól még tények maradnak. A csecsemõ/kisded gondozás a nõ specialitása, még akkor is ha jogos elvárás hogy a férfi segítsen benne.
Azt is elárulom hogy tapasztalatból beszélek, mert van feleségem akibe a mai napig szerelmes vagyok és van egy gyönyörû fiam is.
"25 alatt meg nem is érdemes kezdeni a férfiakkal(tisztelet a kivételnek) mert még vagy a kangörcsös idõszakukat élik vagy gyerekek...Bár sok férfi 30 után is gyerek csak nem tud róla..."
25 alatt nem is érett még az ember sem a férfi sem a nõ. Egyébként megfigyeléseim szerint az egészséges nõknek nincs mindig ellenére egy kis kangörcs
MREVOLUTON!
"Katonaság, nagy hiba, hogy beszüntették. Bár azért ott is volt különbség laktanya és laktanya között, az elsõ lépcsõsökben azért szívtak és zokogtak keményen a gumik (újoncok). Néha már embertelenül, szóval ha azt nem is, de egy jó közepes kis kiképzés nem válna a kárukra a mai fiúkáknak."
1. Guminak a másodidõszakos katonákat hívták (hívtuk) tehát helyesen a sorrend kopasz-gumi-öreg
2. Messze nem volt azért akkora szívatás (fõleg nem az elsõ lépcsõsökben, mert ott kellett az ember) inkább a környezetváltozás, a fáradtság az éhség, és az izomláz meg a feltört láb fájdalma csalt könnyeket a szemekbe.
Na, meg persze hiányzott a barátnõ... izé .... ölelõ karja.
3. Egy kis katonáskodás valóban ráférne a fiatalokra, de a politikusok jobban félnek annál minthogy engedjék.
Az én korosztályom még tud géppisztolyt, géppuskát, gránátot kezelni és ez félelmetes nekik, mert tudják hogy nem halhatatlanok.
Last edited by shadow177; 03-19-2014 at 09:16 AM.
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Még egy kicsit az arab (iszlám) dolgokhoz:
Ha egy társadalom vallási vagy politikai okokból a népesség felét kirekeszti az irányításban való részvételbõl, akkor az a társadalom pontosan az elérhetõ eredményeinek a felét dobja ki az ablakon. Amellett persze, hogy alapvetõ emberi normákat nem tart be (ahogy már írtam, az emberi mivolt az elsõrangú, míg a vallási meggyõzõdés legfeljebb negyedrangú dolog).
Ezt nagyjából látjuk is mûködés közben, mert hát az arab országokban csak ott van némi pénz, ahol olaj is van, és az a pénz is egy szûk elit kezében összpontosul.
Bármilyen tekintetben alkalmazott diszkrimináció és szegregáció a fejlõdési skála végeire tudja lökni az országokat. Oda is löki.
Elõször embernek kell lenni, aztán jöhet minden más.
Ez nagyon jól látszik a beszélgetésetekbõl is, a példákból, amiket Tulelo írt. Ha valaki nem képes megfelelni a normál férfi-nõi szerepeknek (a természet elég jól behatárolja, hogy ezek mik), akkor embernek sem jó. Márpedig ha valaki embernek sem jó, akkor felesleges tovább zsolozsmázni azon, hogy igazi férfi vagy igazi nõ-e.
| Thumbs Up |
shadow nem is vitattam, hogy fizikumból adódóan leosztott szerepek evidensek...De pl egy porszívó megfogása vagy egy vacsora elkészítése mind a két félnek ugyanannyi mind megtanulásban mind idõben...
Én ilyenekre írtam, hogy nem fer a kiosztott szerep meg az elvárás csak mert 5000 éve is így volt. Hogy mi praktikus az megint más kérdés. Ezért is teljesen szituációfüggõ, hol élnek város tanya, mit dolgoznak van-e gyerek stb.
Nem a kangörccsel van baj, hanem azzal ha a @a irányítja és mindent az ösztönkiélésnek vet alá.
Dream_Walker-el viszont egyetértek
Elõször legyen ember aztán jöhet a többi...
Bár a szerepek szerintem nem ennyire statikusak ma már...Városban legalábbis...
De igazándiból meg mindegy elméletben hogy mi a jó, mi nem másokat úgysem tudsz megváltoztatni. Szóval mi nõnemûek hiába csorgatjuk a nyálunkat a mi lenne jóra, ha nem nagyon van a való életben olyan aki meg is felelne neki...
| Thumbs Up |
Szép hosszú és intelligens írás
Nem idézem az egészet, majd mindenki megkeresi, akit érdekel.
Munkamegosztás: az az értelmes, ha megosztanak mindent, és nincsenek kemény határok, csak rugalmasak.
A férfi nem várhatja el, hogy az asszony felhasogassa a fát. De ami velem megtörtént, a nõ nem dolgozik, csak heti 3-4 napot, kb 20-25 órát, de még mosogatni sem tud, még maga után sem, én meg 8 órázom.
Úgyhogy hazajöttem, elmosogattam, ha kellett, fõztem, kimostam a magam cuccait (mert azért a sajátját általában kimosta), takarítottam.
A vásárlás közös program is lehet (bár én utáltam nõvel vásárolni, nekem is férfi listám van, megveszem, elhozom)
Szóval az asszony a magának valót (betét, nõi egyéb marhaságok) vegye meg magának, egyedül, ne kelljen 3 órát állnom a samponok elõtt
A többit elhozhatjuk együtt.
Hogy harmincas nõk normális fickókat akarnak, akik valódi partnerséget akarnak? Hol vannak ezek a nõk? Vagy én forgok rossz körökben?
Lehet, hogy vannak még olyan fickók, mint én, akik partnernek tartják a nõket. Bár, akit ismerek, az már házas![]()
| Thumbs Up |
Nekem még soha nem ébresztettek úgy, hogy menjek ki, nézzem meg. Ugyanis én fura alvó vagyok. Ha az asszony evett, olvasott, kiment wcre, beszélt, nem ébredtem fel. De minden másra igen
Bár a harcmûvészetes szaladó fickót nem akarom megvédeni, de az az igazság, hogy egy késes éles helyzetben nem olyan egyszerû a dolog...
| Thumbs Up |
Ez jó randiprogram.
Én nagyon régen netes társkeresõztem.
Mindenki írt magáról mindenféle szépet és jót. Én nem. Én megírtam a valóságot, milyen vagyok, milyen a gondolkodásom. Úgy gondoltam ezzel egyszerûsítem a dolgokat, s csökkentem a fölösleges idõt, kiszûröm a jelentkezõket.
Mûködött, szinte senki sem írtDe cserébe nem kellett fölöslegesen írni válaszokat.
Falazás oké, szeretem, bontani is bontottam már, beltérben és kültérben, beltérben nagyon porzik. A kaszálás is oké, bár motoros kaszánk sosem volt, csak kézi. de semmi gond.
Bár otthon piszkáltak, hogy a kb 2 méter magas tyúkól tetejérõl miért nem ugrom le meló után, ahelyett, hogy létráznék, én létráztam
Ugyanis egyszer leestem a fáról kb 2,5-3 méterrõl, hátamra egy deszkára. Nekem semmi bajom nem lett, bár nézhettem új deszkát a fa-házhoz. De azóta nem vagyok oda a magas helyekért.
| Thumbs Up |
Hát, akkor ez a baj velem, már értem
Utálok keringõzni (ballagáskor keringõztünk, és nem volt elég csaj, voltak akinek fiúosztálytárssal kellett, köztük nekem is), nem szeretem az öltönyt (nem vagyok bohóc, melós vagyok nem irodista).
Viszont be kell vallanom, a kert nagyon jól hangzik.![]()
| Thumbs Up |
Szerintem majdnem mindenkinek ezek a tapasztalatai.
Én is nyomultam az elején, de a gyors koppanásokat meguntam és rájöttem: ha valakinek bejövök, úgyis leáll velem beszélgetni valamilyen ürüggyel.
És a beszélgetésnél már kiderül, van e értelme a továbbiaknak. Persze ezután már szívesebben nyomulok, nem várom meg, hogy õ hozzon virágot.
De úgy vagyok, hogy legyen már egy picit egyértelmû. Ha nem kellek neki, akkor ne fárasszuk egymást, azzal, hogy én próbálkozom.
| Thumbs Up |
"annak a szemüvegnek sincs értelme, amin nem látnak ki, az a mûanyag izé, (nem tudom, hogy hívják), na meg a festett köröm és a kihúzott szem"
A telesz*rt gatyán én is láttam már, b*zis, az biztos. De mi ez a szemüveg? Festett köröm, kihúzott szem?? Azt csinálják igazi férfiak???
"Szerintem az intelligens, harmincas évei közepén, vagy a körül járó, egyedülálló normális férfiak megcsömörlöttek ettõl a világtól, s inkább egyedül hajóznak a tengeren, vagy egy lakatlan szigetre költöztek. "
Ez ütött.Azt hiszem, intelligens vagyok, bár normálisnak nem nagyon mondanak, a többi igaz, én egyedül szeretnék hajózni, egy lakatlan sziget körül
A krisztusi kor felett az ember már nincs annyira oda a szülinapokért viszont, ezt jó ha tudod (ha jól emlékszem, húszas éveidben vagy).
30 után rájön az ember, hogy minden egyes szülinap csak arra való, hogy "na, megint öregebb vagy".
A múltkor megjegyeztem melóban, hogy "Mindjárt itt a hétvége. Gyorsan elment ez a hét.... hmm... hû, de öregszünk..."
| Thumbs Up |
| Received: 1,120 Given: 1,133 |
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2