0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Én is beszállnék
Hát elég szomorú, hogy végül nem lett kölcsönös egyet értés .) Vagy legalább az álláspontok közelítése. De érdekes volt végigolvasni mire jutottatok....
De szerintem én leszek a középút
Szerintem rohadtul felesleges vitázni hogy mi volt régen 10-50 vagy 100-200 éve, mert ma már nem az van. Sokkal régebben nyers húst ettek akkor nekünk is azt kéne?! Ugyan már! Azért mert továbbment a megszokás és az elvárás nem kell beletörõdnünk nõként, mert most már van lehetõségünk máshogy élni, máshogy gondolkodni. Én ennek nagyon örülök, hogy több a szabadság. Azt tanulhatok amit akarok. Azt tehetek amit akarok. Felesleges szétosztani a nõi és férfi szerepeket. Mert ma már nem mûködnek. Felesleges ugyanazt elvárni egy nõtõl és férfitól, mint régen, mert ma már kivitelezhetetlen.
Hogy ki mire vágyik az egy dolog. És lehet afelé elmenni, ahhoz keresni megfelelõ társat és ahhoz kialakítani megfelelõ életminõséget.
Alapjáraton minden nõ ugyanarra vágyik.Egy társra aki TÁRS. Aki szereti, védelmezi, kiáll mellette a bajban is és nem hagyja benne. Ha beteg akkor ápolja. És ha férfiként beteg nem tesz rá két lapáttal hogy haldoklik...Ha gond van akkor együtt oldják meg megbeszélve. Kivéve ha játszmázások vannak.(Én azt személy szerint nem preferálom, értelmetlen) Mind a ketten tisztelik egymást és szeretik.A nõ felnéz a férfira mert vannak képességei ami miatt a nõ tiszteli.Mert nem csak szóban de tettben is bizonyít. A férfi tiszteli és szereti a nõt mert gondoskodik róla, mert jó családanya, mert stbstbstb...ki mit vár el a másiktól fakultatív, egyéni ízlés, értékrend és elképzelés kérdése.
Én azzal szembesültem, hogy jelenleg a legtöbb férfi(tisztelet a kivételnek, akinek nem inge ne vegye magára és ne tépje le a fejem) tanulatlan. Van egy munkahelye hogy be tudja fizetni a sárgákat de nem képzi magát. A szakmájában lehet hogy jó, de értékrendileg, emberileg, erkölcsileg nulla. Vagy csak lóg bele a levegõbe, nincsenek céljai, nem tudja mit akar. Önellátásra képtelen mert anyucinál lakik, anyuci fõz rá. Vagy hazajár kajálni. Vagy barátnõ/feleség kinyalja a popsiját és szerinte ez így helyes. Miért? Mert mindig is így volt mióta világ a világ. És a nõk mindig is ezt csinálták. ez a dolguk, ez a szerepük. Ja hogy most már nekik is kell 8-10 órát dolgozni? Mi akartuk ne hõbörögjünk? bullshit...Megrendezett volt az egész... Szavazati jogostól mindenestõl...Belehergelték a népet..Lehet utánanézni...
szerintem a nõnek a szoptatáson kívül semmi alanyi kötelezettsége nincs.Mert azt egy férfi nem tudja megtenni, mert nincs apparátusa hozzá... De azonkívül ha mind a kettõ dolgozik, már nem lehet hivatkozni, hogy a nõ azért mosson, fõzzön, takarítson, vezesse a háztartást és nevelje a gyereket mert a férfi eltartja, vagy mert többet keres. Függetlenül attól, hogy az elsõ 7 év a gyereknevelésben fajsúlyosan az anyáé. a másik 7 meg az apáé. Onnantól meg közös felelõsség. De a férj is fel tud kelni etetni, pelenkát cserélni stb stb ezek már nem nõi szerepkörök A gyereket közösen csinálták. közös a vér közös a hús. közösek a feladatok is. közös a bánat és közös az öröm is. Nem így lenne normális?. Ellenben a legtöbb férfi még tehernek is érzi az egészet, mert áldott idõszakban nincs szex, mert utána nem lehet aludni mert ordít a baba. Sorolhatám. Azok a férfiak akik kivonják magukat ebbõl a felelõsségbõl nem jó apák. Az megint más ha a férfi látástól vakulásig dolgozik hogy el tudják tartani a gyereket. Sajnos sokszor optimális esetben sincs megosztva semmi egy párkapcsolatban anyagiaktól függetlenül. És ez szerintem rossz. Én biztos nem tudnék ilyen kapcsolatban létezni ahol minden rám van nyomva csak mert nõ vagyok. És boldog sem lennék tõle az is tuti...
Egy nõnek a 8-10 óra munka mellett a háztartás vezetése, bevásárlás, fõzés, gyereknevelés egyedül túl sok. Van aki szereti és bírja de szerintem õk vannak kevesebben. Ha a férfi nem segít be akkor a nõ sérülni fog...És itt jön a közös megegyezés.Meg hogy ki mit vár el a másiktól és miért meg mire fel...
És ti is itt kaptatok hajba...
Elméletileg mindenkinek 1 db TÁRSAT kell találni akivel megoldja úgy ahogy õk szeretnék. minden más lényegtelen. hogy mi volt régen meg mások mit csinálnak.
A probléma ott van(szerintem), hogy sok férfi abból indul ki hogy ugyanazokat követeli meg a nõktõl amiket régen is kaptak. De cserébe nem akar semmit adni.Manapság meg ha a nõ nem fexik akkor frigid és a férfiak simán otthagyják. Nem udvarolnak mert minek? Ma már annyi a hülye buta liba aki elsõ találkozáskor lemegy ágybetétnek hogy minek strapálják magukat? Minek fektessenek bele idõt pénzt és energiát a nõbe ha anélkül is megkapnak mindent.
És aki erre nem hajlandó? Az egyedül marad. Aki nem akar cseléd lenni? Az egyedül marad.
Én az elmúlt soksok év során rettenetesen sok megalázó véleményt kaptam a férfiaktól ismerkedési stádiumban. hogy ilyen mentalitással nem lesz férjem és ez nem normális. És igen nincs is férjem. De ettõl még nem érzem úgy hogy értéktelen lennék mert elveim vannak.Mert többre vágyom annál hogy a férfi szexre fõzésre és takarításra használjon. És az összes 30 körüli nõismerõsöm ugyanemiatt szenved. És itt jön a dilemma hogy megalkuvás és beletörõdünk hogy nincs más lehetõség ha kisbabát /férjet akarunk és lenyeljük hogy ez az ára . Vagy küzdünk, kitartunk és reménykedünk a kivételben..
Hogy ez jobb-e mint régen? Egy generációval feljebb nem volt illõ hajadon nõként élni. Még anyukám is így ment férjhez..És mit nyom rám? Kislányom ha nem adod be a derekad a férfiaknak vénlány maradsz...Mert egyszerûen nem tud máshogy gondolkodni.ezt hozta, akkor ez volt a normális. Mostanra meg már akkorát csavarodott az egész hogy...
Szerintem ma már nagyon eltolódott az egész a társadalomban. Nincs felelõsségvállalás, nem gondolkodnak hosszútávon. Egyszerûen nem tesznek bele semmit a kapcsolatokba. Ha gond van lelépnek. Ha a nõ már öreg lecserélik. Vannak kivételek de ma már ez a tendencia. És a nõk részérõl ugyanígy rossz a helyzet. a legtöbbjük ma úgy viselkedik mint régen a kurvák. a férfiak meg miért ne használnák ki a helyzetet 1-1...
Ami ma folyik az szerintem nem normális. Nagyon kevés az olyan férfi akinek megfelelõ értékrendje van. Megfelelõ elvárásai. És annyit vár el amennyit ad...(Fordítva is igaz természetesen csak a nõk ellen még az idõ is dolgozik). Természetesen vannak normális férfiak is de már kisebbségben. Ahogy a normális nõk is lassan...-sajnos.
Szóval igen a világ bonyolultabb lett és a nõk rákényszerülnek csomó olyasmire is amire régen nem kellett, mert volt mellettük férfi aki megvédte, megcsinálta, elintézte.
Így is elég kitekert helyzet hogy nõként azon kell gondolkodnom hogy hogy fogom megvédeni a családom az otthonom. És hogy alakítsam át a lakhelyemet atombunkerré hogy túléljek. És hogyan készüljek fel ha már ez is kevés és menni kell.
Ez eleve egy beteg helyzet.
Persze filozófiai vitákba felesleges belemenni, hogy milyen lenne ha több nõi vezetõ lenne. De látatlanban is arra voksolok hogy kevesebb háború lenne. És a fegyverkezésre nem lenne ennyi pénz elszórva hanem menne bele az élhetõbbé tételbe. Oktatás, egészségügy satöbbi.
A borzalmas az az egészben, hogy erre a férfiak is képesek lennének, csak szimplán nem a jó férfiak vannak irányító szerepkörökben.
Ha másik oldalról nézzük akkor meg mindegy ki van hatalmon, mert a háttérbõl húzogatják a szálakat és a politikusok is csak bábok...
Viszont azzal nem értek egyet, hogy a férfi kötelessége eltartani és megvédeni a családot.Elméletben igaz, gyakorlatban már csak nagyon szerencsés helyzetben kivitelezhetõ. Egyszerûen mert a férfim ár nem tud annyit keresni hogy biztonságban tartsa a családját.És ha történik vele valami mi lesz a családdal?Ma már összefogás és összedolgozás nélkül nemigazán mûködõképes a dolog. Védelem detto...Mondjuk eleve a mai fiatalok....Nem voltak katonák..De ha bármi gond lenne húznának mint a vadlibák... Nem egy párom mellett kellett megtapasztalnom hogy jobban be volt szarva mint én. Na ez a ciki...És ezért kell már a nõknek is gondoskodni magukról mert nem lehet mindent a férfiak nyakába tolni.És jól enne de a legtöbb "férfi"...ma már...nem tudná megvédeni a nõt, mert fogalma sincs. Fõleg az agybeteg filmek miatt amibõl mindenki azt hiszi hogy a világ is olyan...
Nálam már a legtöbb férfi itt elhasal...Totálisan fogalmuk sincs a valóságról...És a legtöbbjük 5 éves szintjén van...Ilyennel kéne családot alapítana egy nõnek? A legtöbb férfinál elõbb érezném az anyjának magam mint a társának és ez nagyon szerencsétlen...És persze az egész generálódik újra és újra, mert ha a férfi nem önellátó és anyuci pici fia lesz adja tovább a fiának. A nõk meg asszisztálnak...
az ismeretségi körömben több az értelmesebb és"tökösebb" nõ mint a férfi. hogy miért? Mert a nõk rá vannak kényszerítve a férfiak meg nincsenek. Szívás...