Oldala 16 of 51 ElsõElsõ ... 6141516171826 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 151 to 160 of 505

Topic: Nõi és férfi szerepek a családban és a társadalomban

Senior Member kheopsz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Henrietta Hozzászólás megtekintése
    Majd ezek után feltette azt a kérdést, hogy ugye akkor kizárólag szoknyát hordok, mert a nadrág túl férfias számomra... Ez számomra kicsit személyeskedõ volt, és szerintem a témához sem tartozik szervesen az öltözködési szokásom, annak ellenére, hogy szeretek szoknyát hordani, de sajnos nem tehetem meg mindig. Ezt a megjegyzését is szó nélkül hagytam, nem vágtam vissza azzal és nem kezdtem el találgatni, hogy vajon õ, aki ennyire kardoskodik az egyenjogúság mellett, milyen ruhadarabokat visel a hétköznapokban. Annyit reagáltam pusztán, hogy megkértem, ne személyeskedjen.
    A következõ hozzám intézett kérdése az volt, hogy: "Ha jól értem, akkor csak olyan férfia tudsz felnézni, aki szerint Te alsóbbrendû vagy." Még mindig itt tartottunk, lovagolt egy olyan szón, amit én sosem mondtam... Erre írtam neki, hogy ne adjon a számba olyan szavakat, amiket nem mondtam.
    A következõ személyeskedõ megállapításában azt fejtegette, hogy valószínüleg mindig lesz mellettem egy férfi, aki cipeli a BOB-omat... Erre írtam, amit írtam (nem volt benne semmi sértõ, bárki visszaolvashatja). Itt megint találgatott, anélkül, hogy személyesen ismerne. Megjegyzem ekkor Tõlem még mindig nem hangzott el egyetlen egy személyeskedõ, vagy esetleg Õt negatívan beállító megjegyzés sem. Itt kb. a topic 2. oldalánál jártunk.
    A 3. oldalon volt két hozzászólásom, semmi extra nem volt bennük, ha jól emlékszem arról írtam, hogy én a hagyományos szerepeket jobban kedvelem, nem hiszem, hogy bárki felé tettem volna bántó megjegyzést. Ugyanez történt a 4. oldalon is, igaz ott már "magyarázkodnom" kellett az újabb találgatásira (talán a fodrásszal kapcsolatban).
    Az ezt követõ hozzászólásomban írtam, hogy akkor kiszállnék a vitából, innentõl kezdve, mert nem látom értelmét és sok sikert kívántam az életben Neki.
    Ezek után egyetlen hozzászólásom volt a témához, ezt pedig Neked írtam, mi szerint nem tekintem ellenségemnek MREVOLUTIONT és nem haragszom rá.

Reklám vége, visszatértünk.

Itt a szoknyás hasonlat csak kép volt, nyilván nem az öltözködésre gondolt, hanem arra a mondásra, hogy otthon ki hordja a nadrágot.

Ti folyamatosan saját nézõpontból látjátok a világot, ezért van, hogy õ esetleg sértésnek láthat dolgoat.
    Az az igazság, hogy ebben sosem fogtok megegyezni, hogy kinek mi a jó, és mi a jobb dolog.
    Valamiért sértõnek látott dolgokat és valahogy ezt kell kezelnünk/kezelnetek, mert hidd el egy lezáratlan dolgot csak úgy befejezni nem jó.
    Bármikor újra feljöhet, saját tapasztalat, s késõbb még az értelmes kommunikációt is csökkentheti ez.

Itt nem ellenség senki, ezt kell belátnotok, örülök, hogy beláttad.
    MREVOLUTION ellenségnek lát téged is meg A. L. Ias-t is a hasonló nézõpontotok miatt, ha jól sejtem.
    Ellenségnek, aki ellen mindenképpen védekezni kell.

Talán ha mindketten/mindhárman írnátok egy rövid kis összefoglalást a saját családmodellrõl, nem szidva a másikét, csak a saját modell jó esetleg rossz dolgait feltüntetve, az kellene mindenkinek.
    S az összefoglalás végén oda kéne írni, hogy "Nekem így jó, de lehet, hogy másnak más a jó."
    A függõség gyengeség. A gyengeség halál.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem is volt semmi gond addig, amíg el nem kezdtek a táncok kapcsán vitatkozni A. L. Ias-al. Itt MREVOLUTION-nak volt egy mondata, amely így hangzott: "Tudod nem lehet minden nõ olyan, aki azonnal ugrik és minden szavad helyesli, s adja a piros pontokat" (Értsd jól nyom egy tetszik-et a hozzászólásodra) "Nem lehet mindenki bólogató Júlia"...
    Érdekes módon MREVOLUTION következõ válaszában, a hozzászólása utolsó sorában zárójelben ott volt, hogy: "megvolt a mai piros pont is"....
    Itt lehet, hogy te értettél félre valamit, s a piros pont nem arra vonatkozott, hogy tetsziket nyomtál a hozzászólásra.
    Lehet, hogy a táncos akármilyen dolgokra szólt, de mint már írtam, nekem az teljesen homály

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mivel végig azt próbálta sugallni a hozzászólásaival, hogy én egy önállóan dönteni képtelen, nõ vagyok, aki nem tud egyedül boldogulni és mindenképpen szüksége van - egy lehetõleg unintelligens - férfira... erre írtam neki, hogy ne akarjon olyannak beállítani, amilyen nem vagyok... (mert én sem tettem ilyet vele kapcsolatban).
    Erre a levelemre írt válaszában jött azzal, hogy én védeni akarom A.L.Iast (csupán, mert utaltam egy hozzászólására)... eszem ágában sem volt védeni - nem igazán szorul rá szerintem...
    A normális kapcsolatról írt megjegyzésemet, úgy kezdtem, hogy: "Én" - a magam nevében... tudjuk, akinek nem inge... Hallhattuk ezt is eleget...
    Ha bárkit is meg akarnék sérteni a fórumtársaim közül, akkor személyesen intézném hozzá a szavaimat, úgy, ahogy õ is tette A.L.Ias-al, amikor neki címezte a Müller Péter idézeteket (és nem akarom védeni, elég szépen megvédte magát).
    Ezek után egy hozzászólást írtam, amibõl MREVOLUTIONRA talán 1-2 mondat vonatkozott, amikor elnézését kértem tõle a neve elírása miatt... a többi általánosságban vonatkozott a topic-ra.
    Szóval, kedves Kheopsz nem érzem úgy, hogy ezek után nekem kellene kizárólagósan bocsánatot kérnem, tõlem pedig ne kérjen senki, egyrészt, mert nem haragszm, másrészt, mert nem is érdekel az ilyesmi.

És hidd el, nem vagyok irígy!
    "én egy önállóan dönteni képtelen, nõ vagyok, aki nem tud egyedül boldogulni "
    Mert õ ezt látja.
    Egy egyenrangú kapcsolathoz hozzászokott valaki úgy látja, hogy te alá vagy rendelve a férjednek, én is ezt látnám, és azt mondanám, hogy milyen fura, de hát a te dolgod.

Volt dolgom alárendelt nõvel is, szerintem egy intelligens hapsi akinek tetszik a dolog egész jól elvan vele.
    Nekem egy idõ múlva nem tetszett, de hát az már az én bajom, hogy nem tudtam kihasználni egy ilyen fõnökösdit, lehet, hogy már feleségem meg gyerekeim lennének
    (A fene sem tudja, lehet, hogy így jártam volna jobban, de hát nekem nem jött be,így egy félév után kiszálltam)

Sajnos ahogy nekem tûnik, nem látjátok azt be, hogy az egyiknek ez jó, a másiknak az jó.
    És nem MREVOLUTIONt védem, attól még hogy az álláspontunk ebben a dologban közel azonos, én azt próbálom elkerülni, hogy ilyen lezáratlanul hagyjátok a vitát.

Az irigység néha jó, fejlõdésre sarkall, néha viszont csak elrontja a dolgokat

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..a vita szabad és nagyon jó dolog( kereteken belül),megosztani másokkal a nyûgjeinket,kibeszélni magunkból a fájdalmakat,érdekeket,véleményeket ütköztetni, nemhogy szabad...kötelezõ..úgyhogy nem kell a hölgyeket csitítgatni...hadd mondják!!!!...és eljut az ember a sértõdés után a helyes felismerésre...pl.pár hónapja még Mizut megkértem ne szóljon többet hozzám http://magyarprepperforum.org/showth...%E1ramsz%FCnet ,mára már a hozzászólásokat olvasva kiderült,értékes ember és nagyon hasonlóan gondolkodik mint én.....úgyhogy tessék csak nyugodtan vitázni.....
    A vita szabad, de ha (már bocsánat) ostobán félbehagyják, késõbb újra elõ fognak jönni ezek a tüskék, a legkülönbözõbb topicokban is, egy elejtett/félreértett megjegyzésbõl.
    Ha itt most értelmesen kibeszélik, és normálisan befejezik a vitát, talán késõbb közösen fognak nekünk esni egy másik dologban. Az pedig nekünk jó lesz, mert több szem többet lát

SZERK: egyébként meg a vitából én profitáltam talán a legnagyobbat. Nem a fórumon belül, nem MREVOLUTION kis rokonszenvével, nem Henrietta és A. L. Ias gondolataival, hogy "Kheopsz egy bólogató papucsférj (se férj nem vagyok, és papucsom sincs)". Õk itt megadták a kezdõlökést egy olyan úton, amin csak nemrég kezdtem el gondolkodni. Szóval köszi mindenkinek
    Last edited by kheopsz; 03-23-2014 at 08:52 AM. Indoklás: Változtatni akartam :)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kedves MREVOLUTION!

Bár Kheopszhoz intézett soraimban úgy érzem már reagáltam szinte mindenre, amire kíváncsi voltál, itt most mégis Téged szólítanálak meg, mert úgy látom, hogy talán akaratlanul is, de a kapcsolatokról szóló megjegyzésemmel erõsen megbántottalak.
    Ajjaj... az elsõ mondat jól kezdõdött, de aztán csak olajat öntöttél a tûzre.
    Sõt... egy egész teli szupertankert vágtál bele...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Azért az megvan mindenkinek, hogy a vallásos topikban 3-4 oldal elég volt egy ilyen vita értelmes lezárásához, itt meg 20 oldalnál tartunk? Méghogy a vallási meggyõzõdés az érzékeny téma

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Kedves Kheopsz!

Én teljesen pozitív értelemben írtam, hogy értékelem amiért próbálod csitítani a kedélyeket!
    Nekem is volt "szerencsém" mindkét kapcsolati modellhez, ezt pontosan leírtam a topic elején, nem is egyszer, nem is egy hozzászószólásomban. (Ezért is írtam tapasztalatokat) De gondolom olvastad azt a pár oldalt.
    Az, hogy a szoknyás hasonlat csak kép lett volna, nem hiszem, teljesen egyértelmû, hogy mire utal. Amúgy nem gond, nem egy akkora horderejû dolog, csak már akkor sem értettem, hogy a véleményeket, az álláspontokat miért nem lehet anélkül ütköztetni, hogy az egész vita felvenne egy személyeskedõ vonalat.
    Nyilván sosem fogunk megegyezni, nem is értem, hogy miért kellene, én így látom jónak, õ úgy... Nem értem, hogy ezzel mi a baj???
    Nem. Soha nem szidtam a mások által felhozott másmilyen családmodellt. Elmondtam/leírtam, hogy melyiket tartom jobbnak, nem egyszer leírva azt, hogy nem baj, ha más nem így látja. Sehol nem találsz tõlem olyan bejegyzést, ahol hatalmas érzelmi kitörések közepette szidtam volna a másik által felhozott példát.
    Az ellenség kérdést nem akarom tovább feszegetni, többször leírtam, hogy nem tartom Õt az ellenségemnek (természetesen Téged sem ). Nem akarok A. L. Ias nevében beszélni, de szerintem õ sem tartja ellenségnek. Az egész vita nem ér annyit, hogy bárki is ellenségnek tartson bárkit, ezt is leírtam már.
    Tehát szerinted õ azt látja, hogy én egy önállóan dönteni képtelen nõ vagyok, aki nem tud egyedül boldogulni... Hidd el én is látok vele kapcsolatban sok mindent, mégis kimondottan kerültem minden olyan megjegyzést, ami személyeskedõ lett volna (nyilván Õ ezt nem így látja, mert talán egyetlen egy hozzászólásomat hozza fel mindig példának), vagy õt negatív színben tüntetni fel. Az, hogy már számtalanszor megkaptam tõle ezeket a mejegyzéseket a topic eleje óta, gondolom az õt nem zavarja, kizárólag azzal van elfoglalva, hogy Õt, magát ki hogyan és milyen mértékben sértette meg, ki mennyire akarja bárhonnan is kiutálni, és ki mennyire tartja Õt ellenségnek...
    Továbbra is fentartom, hogy nem vagyok rá irígy, ugyanis semmi olyat nem írt és én sem találtam semmilyen téren (már amennyire bele lehet látni), amire akár egy picit is lenne okom vagy érdemes lenne írígykedni. Tehát ezt a vonalat nem kellene annyira erõltetni.

Törölt_fórumtag1
    Guest

0 Not allowed!
    Kedves Dream walker! Nekem is elég lett volna az 5 oldal a vita lezárására. Bárki visszanézheti, hogy a 14. oldalig nem is írtam újra a témában. Azt, hogy akkor miért tettem, már megindokoltam. Ezért is nem értettem, hogy miért sérelmezte annyira azt a hozzászólásomat, amit nem neki, hanem általánosságban írtam a vita lezárására, jóval a 14. oldal után és arra vonatkozott, hogy zárjuk már le ezt a vitát véleg. Én akkor úgy láttam, hogy valamelyest csitultak is a kedélyek, írtatok/írtak a fiúk pár kedves, poénos hozzászólást, viccesen húzva a másikat. Igazán üdítõ és felemelõ volt olvasni! Erre jött MREVOLUTION és teljesen letámadott azzal, hogy hogy merem a vita befejezését kérni...
    Nem igazán értem... mi történik akkor, ha befejezzük ezt a vitát? Miért lenne ez bárkinek annyira rossz, hogy ezt véletlenül se tehessük meg és miért kell ezt a témát, vitát mindenképpen fenntartani????

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kedves Kheopsz!

Én teljesen pozitív értelemben írtam, hogy értékelem amiért próbálod csitítani a kedélyeket!
    Nekem is volt "szerencsém" mindkét kapcsolati modellhez, ezt pontosan leírtam a topic elején, nem is egyszer, nem is egy hozzászószólásomban. (Ezért is írtam tapasztalatokat) De gondolom olvastad azt a pár oldalt.
    Az, hogy a szoknyás hasonlat csak kép lett volna, nem hiszem, teljesen egyértelmû, hogy mire utal. Amúgy nem gond, nem egy akkora horderejû dolog, csak már akkor sem értettem, hogy a véleményeket, az álláspontokat miért nem lehet anélkül ütköztetni, hogy az egész vita felvenne egy személyeskedõ vonalat.
    Nyilván sosem fogunk megegyezni, nem is értem, hogy miért kellene, én így látom jónak, õ úgy... Nem értem, hogy ezzel mi a baj???
    Nem. Soha nem szidtam a mások által felhozott másmilyen családmodellt. Elmondtam/leírtam, hogy melyiket tartom jobbnak, nem egyszer leírva azt, hogy nem baj, ha más nem így látja. Sehol nem találsz tõlem olyan bejegyzést, ahol hatalmas érzelmi kitörések közepette szidtam volna a másik által felhozott példát.
    Az ellenség kérdést nem akarom tovább feszegetni, többször leírtam, hogy nem tartom Õt az ellenségemnek (természetesen Téged sem ). Nem akarok A. L. Ias nevében beszélni, de szerintem õ sem tartja ellenségnek. Az egész vita nem ér annyit, hogy bárki is ellenségnek tartson bárkit, ezt is leírtam már.
    Tehát szerinted õ azt látja, hogy én egy önállóan dönteni képtelen nõ vagyok, aki nem tud egyedül boldogulni... Hidd el én is látok vele kapcsolatban sok mindent, mégis kimondottan kerültem minden olyan megjegyzést, ami személyeskedõ lett volna (nyilván Õ ezt nem így látja, mert talán egyetlen egy hozzászólásomat hozza fel mindig példának), vagy õt negatív színben tüntetni fel. Az, hogy már számtalanszor megkaptam tõle ezeket a mejegyzéseket a topic eleje óta, gondolom az õt nem zavarja, kizárólag azzal van elfoglalva, hogy Õt, magát ki hogyan és milyen mértékben sértette meg, ki mennyire akarja bárhonnan is kiutálni, és ki mennyire tartja Õt ellenségnek...
    Továbbra is fentartom, hogy nem vagyok rá irígy, ugyanis semmi olyat nem írt és én sem találtam semmilyen téren (már amennyire bele lehet látni), amire akár egy picit is lenne okom vagy érdemes lenne írígykedni. Tehát ezt a vonalat nem kellene annyira erõltetni.

Azt hiszem olvastam az elsõ oldalakat, de nem mindenre emlékszem. Ez a topic 20 (21?) oldalas már, gondolod, hogy én emlékszem az elejére?
    Nem fogtok megegyezni és teljesen igazad van, hogy ebben semmi baj nincs.
    Az egyenlõséges kapcsolatmodellt azt hiszem rosszabbnak állítottad be, mint a tiédet, s úgy vélem, hogy MREVOLUTION ezt úgy értékelte, hogy az egyenlõség hülyeség.
    Akár így van, akár nem, ez valójában így a jó. Ha valaki egy dolgot szeret, akkor tudat alatt rosszabbnak állítja be az ellenkezõ dolgot.
    Az ellenségkérdést le is zárhatjuk, nekem nincsenek ellenségeim, vitában vannak ellenfeleim, de ennyi.

Örülnék, ha a személyeskedést tudnánk mellõzni, mert ha ez így megy tovább, akkor tiszta óvoda lesz itten:
    "Te vagy a hülye" "Nem, te vagy!" "Te vagy!"
    Ez így nem mûködik.

Oké, ha nem vagy irigy, hát nem vagy.
    Én viszont irigy vagyok mindkettõtökre!
    Henrietta, neked családod van, megy gyereked, jó párkapcsolatban élsz, erre irigy vagyok!
    MREVOLUTION: te fiatal vagy, vidéken laksz, egy csomó mindenhez értesz, rád is irigy vagyok! És arra a fickóra is, aki mellett majd élni fogsz!

De ez a jelen. Lehet, hogy én is találok valakit, és akkor nem leszek rátok irigy (max rád, MREVOLUTION, mert fiatalabb vagy). Vagy pedig rosszabbra fordul a sorsotok (nem kívánom ezt egyáltalán), és akkor megint csak nem leszek rátok irigy.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Azért az megvan mindenkinek, hogy a vallásos topikban 3-4 oldal elég volt egy ilyen vita értelmes lezárásához, itt meg 20 oldalnál tartunk? Méghogy a vallási meggyõzõdés az érzékeny téma
    Mert a vallás sokkal sokrétûbb, mint egy párkapcsolat.
    A hapsi és nõ lehet egyenlõ vagy nem, ennyi.
    De vallás annyi van, hogy Amazonast lehetne rekeszteni velük. Nekem is van külön saját vallásom. "Az én Istenem lenyomja a tiédet szkanderban!"