Oldala 6 of 26 ElsõElsõ ... 4567816 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 259

Topic: CB rádiózás

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 31
    Given: 71

0 Not allowed!
    Nagyon tetszik ez, csak drága.
    Hallgatózni egy yaesu vx3 van nekem, de ssb-t nem tud .

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Találtam egy nagyon egyszerû, hordozható antenna megoldást!
    http://pmrradio.hu/articles.php?article_id=18
    Ez igazán akkor lehet ideális prepper szempontból, ha "menni kell"
    Kis helyet foglal el, és több célú. Mert a pecabot az eredeti módon is használható marad!
    Persze el lehet készíteni más hullámhosszra hangolva is. Azt hiszem el is készítem magamnak......

Member
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én is egyet értek azzal hogy létre kellene hoznunk egy kommunikációs hálózatot nem feltétlenül egybõl egy külön sávot elõször mondjuk csak annyit hogy tudjunk egymással beszélni!!! Egyenlõre még fogalmam sincs a radiozasrol meg csak most kezdtem el utána olvasgatni de valószínû hogy nekem is lesz csak még ez az engedély köteles dolog nem fekszik mondom teljesen amatõr vagyok lehet hülye kérdés lesz de írta valaki hogy Grant cb rádiót ajánlja na most ahogy olvastam az engedély köteles vagy ha nem mind1 a kérdésem ha veszek egy cbt ami engedély köteles azt lehet úgy használni hogy ne kelljen rá engedély? Mert azt írták hogy ha engedély köteles attól még hallgatni lehet az adat de te nem adhatsz mert azat szabálysertés

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kedves Nikosz!
    A CEPT es Cb-re nem kell engedély! A Grand és a többi régi rádió persze nem ceptes ezért hivatalosan nem lehet használni. Se engedéllyel, se anélkül. De nem foglalkozik vele a hatóság. Szinte az összes Cbs illegálisan rádiózik. Úgyhogy ne parázzál miatta.
    Nyugodtan vegyél egyet, és használd!

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Unicornis Hozzászólás megtekintése
    Kedves Nikosz!Nyugodtan vegyél egyet, és használd!
    Tudom, én vagyok az örök károgó... De a fórumon senkit se biztassunk nyíltan törvényszegésre. Senkinek nem hiányzik, hogy a fórum negatív elõjelû bélyeget kapjon bárhol is.

A nem CEPT-es rádiók üzemeltetése, azaz bekapcsolva tartása -akár csak hallhatása is- szabálysértés. Ami persze szinte bizonyíthatatlan, mert külsõ eszközökkel nem felderíthetõ. De elég egy "jóindulatú" szomszéd vagy ismerõs és "kopoghatnak az ajtón"... Aki csak megfigyelni szeretné a forgalmat, az használhat az itt is megemlített világvevõ rádiót.

Az, hogy most nem foglalkozik vele a hatóság, nem jelenti azt, hogy nem tud róla. Amint érdeke fûzõdik ahhoz, hogy beavatkozzon, majd megjelenik.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kedves A.L.Ias ne károgjál már!
    A tapasztalat szerint hatóság megtûri a nem CEPT Cbseket is. Nem foglalkozik velük ha, nem zavarják a környezetüket, és nem lógnak ki a Cb sávból. Pl.: Hotel alfa rádió klub már tíz éve mûködik háborítatlanul. http://www.hotelalfa.hu/
    Olyan rádiókkal, amik hírbõl sem ismerik a CEPT szabványt, sokszor több száz watt teljesítménnyel rádiózva!
    A tagok listája fent van a neten. És mégsem piszkál a hatóság senkit. Úgyhogy ne paráztasd már a kedves fórumtagot!
    És sok fórum és weblap foglalkozik CB rádiózással, gond nélkül. Miért gondolod hogy pont ez a bejegyzéstõl kap a fórum negatív bélyeget? Ne játsszad már meg magad!

Másrészt olvasom hogy te pl. 446.300 Mhz frekin rádióztál MA 5watt teljesítménnyel!
    Ez a freki NEM pmr hullámhossz, tehát engedélyköteles!Továbbá 5watt az sem pmr rádió, tehát az is engedélyköteles!
    Ugye jól gondolom nincs rá engedélyed? Akkor hogy is van ez? Illegális rádiót használsz illegális frekvencián? Nyíltan szabálysértést követtél el és még le is írtad? Szóval, nem csesztetés képen írtam, de a képhez ez is hozzá tartozik!
    Az összes Baofeng és hasonló rádió használata illegális. Persze boldog-boldogtalan vígan használja (én is) és mégsem piszkálnak érte. Csak akkor ha valaki olyan hülye hogy védett hullámhosszon forgalmaz. Pl.: A légi irányítok frekvenciáján.. Különben nem foglalkoznak ezzel sem!

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Given: 4

0 Not allowed!
    Had vegyem védelmembe A. L. Ias fórumtársat aki eddig tökéletesen építõ jellegû hozzászólásaival sok új infóhoz juttatott engem is . Én megértem azokat akik ferdén néznek a kalóz rádiósokra hiszen édesapám is rádióamatõr kicsit belelátok a gondolkodásmódjukba , õk tanultak tettek azért ,hogy rádiózhassanak , ezzel szemben vagyunk mi a kibicek akik gyakran csak a rádió bekapcsológombját ismerik... , persze ,hogy ferdén néznek ránk és azt hiszem tök jogosan . A másik gondolj bele te mennyi pénzt energiát fektettél például a jogosítványod megszerzésére , mit szólnál ha holnaptól az emberek 80% jogsi nélkül közlekedne áthágva minden szabályt ,biztos neheztelnél érte . Valami ilyesmi játszódik le a vizsgázott rádióamatõrökben . Véleményem szerint ha már szabálytalanul,jogosulatlanul használunk bizonyos technikákat frekvenciákat akkor azt csak halkan szép csöndbe tegyük .

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kedves Unicornis!

Ami leírtál, abban teljesen igazad van. Jogos a hivatkozásod a hotelalfára is. De hivatkoznék a szabályzatuk CEPT bekezdésére:

"CEPT
    A HARC-ba való belépéskor minden tagunk tudomásul veszi, hogy hazánkban éppen milyen jogszabályok vonatkoznak a 27MHz-es sávon történõ forgalmazásra. Saját felelõsségére tér el csak ezek betartásától, tudva azt, hogy tevékenysége szabálysértésnek minõsülhet. A HARC senkit sem bátorít szabálysértésre, ha valakit szabálysértés miatt megbüntetnek, az itt regisztrált hívójel nem változtat a szabálysértés tényén."

Szerintem én sem írtam ennél többet.

Az én rádiózásommal kapcsolatos észrevételeid is részben helyesek. De amit én követek el, annak a következményeivel én számolok. Saját felelõsségemre térek el a jogszabályok betartásától, erre senkit nem biztatok a fórum nyilvánossága elõtt.

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kerdeznem a hozzaertöket.
    Felvetödött egy gondolat egy topikbeli beszelgetes kapcsan.

Lehetseges olyan rendszert letrehozni, amit tudnanak a prepperek egy vilagvege utan hasznalni?

Lehet az CB vagy radiofrekis.
    Az atjatszok telepitese milyen volumenü munka? Draga?
    Itt felejtsük most el, hogy most nem szabad! Erdemes-e lezsirozva elkesziteni ilyen atjatszokat, erösitöket, hogy a majdani törvenyenkivüli vilagban, egy eldugott helyen, pl, napkollektor-aku, szelgenerator kombokkal üzemelni tudjon es legyen egy kis hid a különbözö csoportok között?!?!

Atlag ember szamara ez megvalosithato dolog? (nem sok-horibilis penzböl?!)
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Senior Member Salmo's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pestûl négy fertályóra járásra délre.....
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    Lehetseges olyan rendszert letrehozni, amit tudnanak a prepperek egy vilagvege utan hasznalni?
    A válasz : igen

Az atjatszok telepitese milyen volumenü munka? Draga?
    Erõsen függ attól, hogy milyen háttér hardvered van meg hozzá, de 70-90 e Ft között ki lehet hozni, nyilván az ár lehet a csillagos ég,
    a mûszaki tartalom itt is jelentõsen befolyásolja. ( ez egy alap 4W duplexeres kisrádió, egy kis 3-6 dBi nyereségû antenna, egy zselés aksi
    egy töltésvezérlõ, egy napelem, csatlakozók, kábelek )

Erdemes-e lezsirozva elkesziteni ilyen atjatszokat, erösitöket, hogy a majdani törvenyenkivüli vilagban, egy eldugott helyen, pl, napkollektor-aku, szelgenerator kombokkal üzemelni tudjon es legyen egy kis hid a különbözö csoportok között?!?!
    Érdemes.... tudok ilyenrõl.

Atlag ember szamara ez megvalosithato dolog?
    Az átlag ember, olyan aki nem híradástechnikai és/vagy villamos szakember?

Ha még nem látott ilyet közelrõl, egy átlag ember nem biztos, hogy elsõre meg tudja csinálni, de sok utána olvasással, egy kis elektro-technikai
    önképzéssel, végül is nem lehetetlen.....