Oldala 23 of 51 ElsõElsõ ... 13212223242533 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 221 to 230 of 506

Topic: Nõi és férfi szerepek a családban és a társadalomban

Senior Member kheopsz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Southern UK
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Akkor a másik fél nem szerelmes eléggé.
    Na, itt a válasz...
    A függõség gyengeség. A gyengeség halál.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,123
    Given: 1,134

0 Not allowed!
    Olyan nincs. Magyarországon néhány hónapos takarékoskodás után összejön egy repülõjegyre való. Már ha erõs annyira a szerelem hogy kibírjon néhány hónapot. De itt is az a lényeg, hogy ha nem bír ki annyit, akkor nem is ér annyit.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azért havi 78-80 ezerbõl elég nehéz lenne pár hónap alatt összeszedni a repjegyre valót
    Nekem is sikerült, pedig minimálbért se kaptam (természetesen még az otthoni helyzetrõl beszélek). Nem lehetetlen, de komoly megszorító intézkedéseket kell végrehajtani hogy sikerüljön. Félmillió? 800.000? Az elsõ osztály annyi. A turista 200-250-bõl kijön, persze keresni kell az utazási irodákban.

Hogy itt mennyi a kereset, az a magyarországi helyzetben egyáltalán nem érintett.

De ha az itteni minimálbéreket nézzük akkor az se egyszerû dolog. Az csak a filmekben van, hogy mindenkinek sok pénze van. De errõl kérdezz a külföldös topicban, valamikor indítottam a kinti életnek is egy külön beszélgetõs helyet.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nekem például azt mondták, hogy USÁ-ba csak oda-vissza útra lehet foglalni. Úgyhogy arra lett befizetve. Gondolom hogy azért, mert ritka a betelepülõ és mindenki csak látogatóba jön. Nem tudom. De annyira nem volt drága. Persze Interneten fél milliót írtak arra is, a Malév 700ezret, csak személyesen utazási irodákba menve kaptam sokkal jobb ajánlatokat.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha már lett néhány post a szakállasról.

Szerintem ebben az esetben sem arról van szó, hogy õt mint meleget utálnák, hogy õt azért szólnák meg, mert más, hanem inkább azért, mert amit csinált -szakáll, nõi ruha- egyszerû provokáció volt. Ezt tudta, ezt használta ki, és emiatt már akkor õ volt a legismertebb, mikor még nem is gyõzött. Már egy héttel elõtte is tudták az emberek hogy õ "a szakállas nõ". Nem mûvészet, nem humor, nem önkifejezés, egyszerûen csak sokkolt vele mindenkit, kiprovokálta hogy beszéljenek róla. Ha jót írtak róla az azért hasznos neki, ha rosszat akkor meg azért hasznos mert azzal bizonyítható hogy az emberek nem elég toleránsak. (Mintha a provokációval szemben kötelezõ lenne toleránsnak lenni.)
    Ha a hangjával akart volna ismertséget és gyõzelmet szerezni, akkor rendesen, öltönyben tette volna, nem szakállas nõként.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Már nem azért, de a saját "elvarázsolt" világában egy autista, vagy egy komolyabban defektes ember is lehet boldog a maga szintjén. Van, akinek a betegsége nem autizmus, hanem pl. ilyen szexuális devianciára késztetõ sérülés. Ahogy nem nevetünk ki tolókocsis embert, úgy nem nevetünk ki meleget sem. Lehet, hogy rájátszik a fogyatékosságára (mert érdekében áll), de attól még nem tehet róla. Az elismerése inkább szánalomból és együttézésbõl fakad, semmint a teljesítménye valódi értékébõl.

A gyereket meg nem sajnálni kell, meg óvni minden csúnya rossz dologtól, hanem leülni vele, és elmagyarázni, hogy bizony, nem minden ember születik egészségesnek, és attól, hogy ma ettõl udvariasan elfordítjuk a fejünket, mert hihetetlen polkorrektek vagyunk, még nem szabad elhinni, hogy tényleg ez a normális. Mert hát az egymás ürülékkel való dobálása is normális egy szigorú elmegyógyintézetben, de mindenki tudja, hogy azok ott nem a mi valóságunkat érzékelik.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én nem nevettem az biztos, hanem felháborítónak találom. Az autista nem provokál szándékosan, ha nagyon beteg, meg se értené hogy mi az a provokáció. Némelyik meleg viszont szándékosan ezt csinálja, ahogy a kereszténység ellen is szándékosan provokálnak, miközben azért panaszkodnak hogy a keresztények nem fogadják el õket. (Így persze hogy nem!) Mire való a felvonulásuk? Miért nem vonulnak fel öltönyben, ha jogokat szeretnének? Mikor a fekete felvonulások voltak a 60-as években, öltönyben vonultak, nem letolt gatyával.
    Természetesen nem tehet róla ha melegnek született, de a saját viselkedésérõl tehet, mert melegnek születhet, de provokátornak nem. Ez utóbbit választja. Ha két férfi benn ül egy kávézóban, szerintem senki nem fogja õket megszólni. De ha így viselkednek, akkor igen:

Ha a szakállasnak jó hangja volt és úgy gondolta hogy õ énekel a legszebben, akkor felesleges lett volna provokálnia és a díjat a hangjával nyerhette volna meg.

Vitatkoztam errõl Youtubeon is. Sokat visszaírtak nekem, hogy a szakállas nem is provokált. Nem-e?! Nem is értem hogy aki ilyet írt az komolyan gondolta-e és saját magát is becsapta, vagy egyszerûen csak tagadta mert liberális és úgy gondolta hogy tagadnia kell.
    És azt kérdezték, hogy akkor Miley Cyrus miért vetkõzhetett le és õt miért nem utálják. Erre visszaírtam neki, hogy nagyjából 1 millió 50 ezer dislike van a videóján és az egész világ fel volt háborodva a videóclipjén és a viselkedésén. Ez után nem kaptam választ. Nem is csoda.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Hát tõlem a Miley Cyrus nyugodtan vetkõzhet a kamera elõtt. Nem zavar. Rendkívüli módon toleráns vagyok.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem is maga a videóklipje volt provokáló, hanem a heteken, hónapokon át tartó viselkedése. Mindemellett õ már akkor is sztár volt mikor még gyerekként énekelt, úgyhogy nem érheti az a vád, hogy provokálással futott volna be. Csak mostanában csúszott szét a nõ.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Én nem nevettem az biztos, hanem felháborítónak találom. Az autista nem provokál szándékosan, ha nagyon beteg, meg se értené hogy mi az a provokáció. Némelyik meleg viszont szándékosan ezt csinálja.
    Természetesen nem tehet róla ha melegnek született, de a saját viselkedésérõl tehet, mert melegnek születhet, de provokátornak nem.
    Én csak példának írtam az autistákat, mint szintén észbeli hiányosságokkal küzdõket. Betegség és betegség között is óriásiak lehetnek a különbségek a kognitív funkciókban, egy autistának a mi világunk gyakorlatilag nem létezõ is lehet, ha olyan szintû a károsodása, míg a skála másik végén vannak pl. a melegek és variánsaik, akik szellemi képességeik teljes birtokában is lehetnek akár, mert a károsodásuk más jellegû.

Én igazából nem háborodtam fel, és nem érzeztem provokációnak, mert az én szememben annyit nem ér ez a dolog. Mindenki úgy csinál bohócot magából, ahogy akar. Meg aztán tudjuk, hogy a kínálatnak csak a kereslet szab határt.
    Ha a kínálati oldalon megjelenik valami ilyesmi, vagy egy friderikusz, feketepákó, gyõzike, vv noname, az egyszerûen annyit jelent, hogy erre van igény. Szomorú, de hát ki vagyok én, hogy elvegyem más örömét. Fõleg egy beteg emberét.