0
...teljesen jó amit írtál...mondjuk nekem még van egy rossz szokásom is,mindig pihentetem a kezem a D-gyûrûben lévõ hevederbe...akinek pici gyereke van,azt fel kell venni,kell a két kéz,mondjuk én úgy is szoktam málházni,hogy a sátrat keresztbe elõre veszem a mellemen, a hevederekbe....bob-nak az 55 literes hátizsák elég..tessék kukázni...
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Csak kivancsisagbol,ti milyen fegyvert vinnétek magatokkal baj esetén? maroklõfegyver vagy karabély? ha csak egyet lehet.
| Thumbs Up |
| Received: 1,106 Given: 1,124 |
AK, vagy AR-15. Az AK egyszerûbb és sok lõszerem van hozzá. Az AR-t átalakíthatom hogy 22lr-t lõjön és jobb eséllyel kapható hozzá mind 223/556 és 22lr is. A maroklõ rejthetõ és könnyû, de kihagynám. Közelre jó lehet, de kisebb tárkapacitás, rövidebb lõtáv és nem is annyira egyszerû a kezelésük, könnyebben elakadnak. (Már nálam, saját tapasztalat. Az AK nem fog elakadni és az AR-nél se volt olyan problémám.)
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
| Thumbs Up |
Mindenképpen karabély, vagy bármilyen hosszú fegyver. A maroklõfegyverek jók épületen belüli önvédelemre, illetve ha rejtve kell hordani, esetleg tartalék fegyvernek, de elsõdleges fegyvernek valamilyen rohamkarabély vagy sörétes puska.
Ha teljesen szabadon választhatnék, akkor egy Hk G-36-ost, nato területen 5.56mm-es, a keleti blokk országaiban 7.62-es verzióban.
Esetleg egy módosított AK-47 távcsõ és szerelék sínnel.
Másik jó választás lehet egy AA12 -es.
Maroklõfegyvernek egy Beretta 92, hangtompítóval, megtenné úgyis a 9x19 parabellum a leggyakoribb pisztolylõszer.
Last edited by shadow177; 04-09-2014 at 08:30 AM.
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
"Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."
| Thumbs Up |
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Az a baj nem tudhatod milyen lesz a gebasz, mennyire figyelik majd akár a hadsereg, akár a banditák, akár a civilek hogy fegyver van nálad, érted lehet hogy a rendvédelmi szervek rámennek hogy elvegyék a civilektõl a fegyvereket oké akkor nem érdemes az utcán AK-val mászkálni, de ha mégis muszáj ilyenkor a rejthetõség szóba jön. És ha már 100-150 méterre el tudsz lõni azzal már el lehet boldogulni. Persze egy olyan opció sem útolsó hogy egy optikai irányzékos nagy hatótávolságú mondjuk puskát válasszon az ember, még ha nagyobb tárkapacitással rendelkezik és neadj isten félautómata-autómata akkor is inkább támadó fegyver lesz, persze ez megint csak függ attól hogy mennyien vagytok, hogyan kell felépíteni a védelmet milyen stratégiát, taktikát kell kiépíteni de ha abból indulunk ki hogy kevesen lesztek inkább érdemes autómata közelharci fegyverekkel operálni amik ha muszáj 150-250 méteres távokat még le tudnak küzdeni. És sejtésem szerint ha itt gebasz lesz a hadsereg és más rendvédelmi szervek gyorsan elfoglalják helyeiket az utcákon azaz ellenõrzések lehetnek egy ideig, ha meg azt választod hogy csatlakozol valamelyik félkatonai szervezethez ott megint csak nem lényeges a fegyver elrejtése, de egy ilyen szervezethez a csatlakozás még nem életbiztosítás, így nem biztos hogy megéri csatlakozni.
Sok minden befolyásolja hogy milyen fegyver a legoptimálisabb, de szerintem abban megegyezhetünk, hogy ez a fegyver mindenképpen legyen autómata, nagy tárkapacitásu, könnyû lõszerhozzáféréssel, és minimum 100-150 méteres célzott lõtávval. A rejthetõség már egy plusz igény, amit szerintem fontos, de ez is helyzetfüggõ... Nehéz a döntés.
"Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."
| Thumbs Up |
Ha bármi választható, akkor egy glock17/19 + karabélyátalakító készlet. Szvsz. csak az a fegyver ér valamit, ami mindig nálad lehet (pl. pisztoly, ha mész valahova csereberélni / dolgozol valamin akkor is nálad lehet ), és egy puska hatótávját nyílt háború kivételével szinte sose lehet kihasználni (ha megtámadnak nem fogják kilométerekrõl fanfárral jelezni).
En egy Ruger 10/22 Takedown-t vinnek. Kicsi, megbizhato, pontos, konnyu elrejteni.
| Thumbs Up |