0

Egyszer kaptam valakitõl tartozás fejében egy teljesen noname láncfûrészt ,gondoltam is magamban ,hogy ezzel aztán sokra megyek , de 2 éve semmi baja pedig használtam elég sokat , tettem rá egy rövidebb lapot és láncot így nagyon erõs lett . Viszont a metrós mtd fûkaszám fél évet sem bírt ki , most egy husqvarna van azt lehet kínozni annak semmi sem árt . Szerintem a kevésbé márkás is gépeknél ki lehet fogni egy jót ,és a márkások közt is egy hibásat nekem van ilyen is olyan is van amibõl csak jó minõséget veszek valaminél meg nem számít a márka csak legyen . .
Ezek gyakorlatilag a régi szovjet búvárszivattyúk másolatai. Egy ruszki 7 évig szolgált ki, pedig elviekben 7m az emelõmagassága nem 30. Vettem már 40ezres olasz mélységi búvárt, az 3évig volt jó. 14ezres "német" mélységi 10perc és vittem vissza. Most is van egy a pincében, tud emelni 2m-t, a 60 helyett.![]()
Meglátjuk, hogy mit fog bírni, 400-as a telek, minden beültetve, kell a víz. A WC-t is ejtõ tartályról akarom megoldani, úgyhogy lesz strapa neki...
10 évig szolgált ki egy noname kínai láncos, õsztõl tavaszig éjjel-nappal ment, ki lehet fogni néha.![]()
Csináltam neki védõ házat és leengedtem, kábé úgy, hogy 3-4 m víz van felette. Egyelõre jók a tapasztalataim, feltöltöttem vele egy 400 literes tartályt. Mûködik. Próbálom nem agyon terhelni. Az információn megkérdeztem a hölgyet, hogy mik a tapasztalatok, hozzák-e vissza õket. Mondta, hogy igen, de aki visszahozta, az mind fúrt kútban használta. Nekem ásott van.
Nekem a 14ezres TIP halt meg 10 perc után.![]()
Last edited by Törölt_fórumtag2; 04-14-2014 at 08:25 PM.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Vettem egy nem tom mit, asszem paradicsomkonzerv, 36 ft volt. image.jpg
A rugós felfüggesztés azért szükséges, mert vibrációs a szivattyú. Erõteljesen rezeg és egy idõ után szétrázza a kötéseket, a felfüggesztést, a kábelt, mindent, ami feszül is egy kicsit. Megnöveled az élettartamát ezeknek a dolgoknak és nem kell felhúzgálni a szivattyút, hogy ledobta a csövet stb.
Én egyszerû védõházat szerkesztettem, egy méteres 120-as pvc csõ felsõ részéhez rögzítettem a szivattyút, úgy, hogy még 15cm-mel hosszabb legyen a csõ. Elõször is, nem tudod így teljesen leengedni a kút aljára, nem tud elfeküdni. Másodszor, a rögzítõ kötél nem közvetlenül a szivattyún van, hanem a házon. Nekem kristálytiszta a víz, de lehet fokozni a dolgot, hogy a házat felrácsozod, szitázod, így elõszûrõként is mûködhet, megakadályozza, hogy szilárd dolgot szívjon fel.