0

Thumbs Up |
Received: 9 Given: 43 |
A sima fenyõ ajtók amiket nézegettem, hossztoldott talán nem vetemedik sokat és 5 ponton zár. Gondolom mint az itthoni, csak egy oldalon. A túlsó oldalon meg kis vékonyka diópántok.
Tudom hogy aki be akar jutni az be is fog, csak a piti betörõk válasszanak könnyebbet. Profik meg nem ilyen próbálkoznak.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
http://bejáratiajtók.hu/gerda/gerda-...ztonsagi-ajto/
Nem mondom, hogy ez a tökéletes választás, de nem sokkal több a megadottnál, és jónak tûnik. Az a baj, hogy vagy 60 körül van, de az általában gagyi, vagy 120, ami már használható.
Thumbs Up |
Már az elbizonytalanít hogy ugyanitt árulnak kínai hi-sec ajtót is.
De nagy a káosz
120e forintos:
Az ajtólapok 2 db 0.7 mm vastag acéllemezbõl készülnek
55e forintos (http://allhouse.hu/hardoor-dupla-zar...to-p-97.html):
Szárnyrész 2,5 mm vastag acéllemez, belsejében több ponton merevített acélszerkezet;
Persze kérdés hogy az igazat írják-e. Mert ugyanolyannak tûnik, sõt ugyanezt a szöveget láttam hi-sec ajtóknál is, amit egy kislány konzervnyitóval nyit. Az biztos nem 2.5mm acél és abban fém merevítés nem volt csak papír.
Thumbs Up |
Igen, a hossz toldott anyag megfelelõ, ha minõségi a beszerzett áru. Szeretik a keretet abból csinálni, és az ajtó belsejét sima ég alatt tárolt tûzepés fenyõbõl. Ilyet már láttam, azért írom hogy vannak csalafinta gyártók.
Öt pontos zár nem tartja vissza a betörõt, ha a zárbetétet el tudja törni, kihúzni, vagy ritkábban finom nyitással nyitni, akkor a zár már szabadon nyílik, hiába öt pontos.Ha bent marad a zárbetét, akkor az az öt pont tart a feszítés ellen.Diópántok is kitartanak, de a spályszer erõsebb.
Szerintem!
Thumbs Up |
Most éppen ott tartok, hogy sima fenyõajtó, elé meg egy rácsajtó 2 féle zárral és takarja is az ajtó zárját is.
Egyébként változtattam a terven és a biztonság miatt nem hátra kerül az ajtó ahol jobb helye lenne, hanem elõre, így nagyon látható helyen lesz (vagy 10 házról odalátni). Talán kis visszatartó erõ ez is.
Thumbs Up |
Békeidõben az. Nem hiszem, hogy nekiállna fényes nappal vagy akár forgalmas éjszaka felfeszíteni, ha ennyire látható.
Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
Pedig manapság ez a divat. Pneumatikus feszítõvel, fényes nappal akár úgy is, hogy kamera van. Ld. utódom szomszédjának esete Budapesten a belvárosban. Vas rács és biztonsági ajtó nem okozott problémát. Családdi háznál ha erõs az ajtó, ott az ablak. Ha az is be van erõdítve, jön a tetõrõl behatolás. Semmi nem gond. Egy ismerõsöm a tanyáját erõdítette meg. Addig nem törtek be, de utána szinte tüstént. A fallal együtt tépték (vontatták) ki a házból a vasrácsot. Ez okozta az igazán nagy kárt, mert amúgy elvittek 100 l bort és egy Sokol rádiót.
Thumbs Up |
Nálunk talán még nem ilyen durva a helyzet és a szomszédok is figyelnek egymásra.
Régebben is írtam, nem akarom hogy nagyon látszódjon az erõsítés, mert csábító lehet.
Ezért is vannak olyan terveim, hogy ne nagyon látszódjon kívülrõl. Rácsajtóra egy ajtólap, ablakoknál zsalugáter belsõ oldalára tenném a rácsot.
Ettõl függetlenül tervezek kis rejtett helyet bent, ha betörnek se találják meg az ott lévõ dolgokat.
Eddig a lerobbant pincébe még nem törtek be, egyszer rúgták jól szét az ajtót, majdnem bejutottak, de ahogy kinézett csak a lélek tartotta. Szerintem nem igazán akartak bemenni, inkább unatkozó fiatalok lehettek. Lehet behúzódtak a teraszra esõ elõl, sok kajacsomagolást "ottfelejtettek" és elütötték az idõt az esõ megállásáig.
Az új építésû pincékben több betörés is volt.
Thumbs Up |
Láttam egy elég jó megoldást. ~80e fém ajtó kívülrõl fémtisztára pucolva, fémragasztóval ráragasztva egy 1.5mm-es lemez kívülrõl meg beborítva OSB-vel vagy lambériával (kapupánt csavarokkal, a túloldalon 30X3-as laposvas erõsítéssel)
A zárbetét "mágneskulcsos" "fúrásálló"
A lap síkban van a fallal, hogy ne tudjanak emelõt használni, és fehér mûanyagfestékkel lefestett (gagyi külsõt ad) 10 centinként rögzített 5x50-es laposvas a szegõ.
Kívülrõl elég gagyinak tûnik, belül meg mocsok erõs.
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Thumbs Up |
Valaki jó angolos légyszives segítsen nekem!
Héten tervezek PayPal csinálni és majd késõbb rendelnék is ezt,azt innen:
http://www2.knifecenter.com/info/shipping/
sokkal olcsobb minden!
ez http://www2.knifecenter.com/item/CR2...l-kydex-sheath
a hidegfém.eu pl 60 ezer....
Csak annyit szeretnék megtudni,hogy szállítanak Magyarországra is? Europa biztos csak nem találtam országok listáját..
Köszönöm!