0

...reggel délelõtt kicsit elmentünk csatangolni a "dudvába"...leellenõriztük az elásott készletet,rendben van...benõtte a gaz,senki nem találja meg...csodálatos.érintetlen ez a vidék...Csatolmány 2413Csatolmány 2414Csatolmány 2415Csatolmány 2416
a táborhelyünk,sok szép hal került itt már horogra...és fog is...és ide jövünk,ha baj lesz...Csatolmány 2417Csatolmány 2418Csatolmány 2419Csatolmány 2420
..na meglátott a kutya valamit...harci üzemmód...csak gyõzzem követni...Csatolmány 2421Csatolmány 2422
..ez volt az a valami,nem tudom ,nem hiszem ,hogy vaddisznó,inkább valami házias lehet,szelíd volt,de bizalmatlan...hamar eliszkolt( shtf után nem hiszem,hogy elengedtem volna),de most megúszta,nem lesz belõle húsvéri sonkaCsatolmány 2423
Ez lett belõle. A penge valamilyen nagyon rideg rozsdamentes anyag, nagyon éltartó. A markolat vasat lágyabb lemezbõl védõgázos hegesztéssel raktam hozzá. A markolat rész 5m berántózsinór, 150 Ft. Ennyi volt az egész projekt költsége. Saját kézhez formáltam, több funkció ellátására. Ütni.vágni, tegnap akácot hasogattam vele, fatwood-ot szedtem a fenyõimbõl, faragtam. Jó, használható, nekem megfelel az F1 és a 35cm-es macséta mellé. A svájciról majdnem elfeledkeztem...
Méretei: teljes hossz: 27cm, penge 14,5 cm, 4-es lemez.
kés1.jpg
kés2.jpg
kés3.jpg
Last edited by Törölt_fórumtag2; 04-19-2014 at 10:55 AM.
Papica új könyvében van egy megjegyzés arról, hogy a bojlerekben az anód tömör magnézium. Meghagytam egy régi 120 literes Hajdút tartálynak. Miután olvastam a dolgot, lerohantam és kiszereltem belõle.
Egy kis kaparással lejön belõle egy kis körömnyi reszelék, az elsõ szikrára gyullad és parázslik egy ideig. Ideális tûzgyújtáshoz.
Ez a Papica megint nem mondott hülyeséget.![]()
mg1.jpg
mg2.jpg
mg3.jpg
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Nos, az eredeti témára visszatérve, sok mindent csináltam.
Ültettem epret, mogyorót, málnát, paradicsomot.
Vágtam a kutya körmét (nem élvezte).
Csináltam 6 nyílvesszõt (a toll még nincs rajta)
Szereztem két tárcsát.
Javítottam a középbabdázst a nyílpisztolyon.
Kötöttem pár fenekes meg úszós elõkét.
Na meg dolgoztam, és gyereket neveltem, de az más kérdés.![]()
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!
Thumbs Up |
Thumbs Up |
Nem ennek a topicnak a tárgya, de kárpitosnál vettem ipari cérnát (300m/1000Ft) csináltam hozzá bandázsoló szerszámot és ezekkel javítom. A bolti 5-10000 Ft helyett ~200 Ft a szerszám és ugyanazt tudja
A gyári bandázs ~50-60 lövést bírt a házi 80-100-at.
További kopásállóságot eredményez, ha olvasztott méhviaszt 1/3 rész étolajjal keversz és azzal vaxolod minden használat után.
Thumbs Up |
Received: 21 Given: 59 |
(Én bõrvarró cérnát használok, a méhviaszt lenolajjal hígítom)
Thumbs Up |
És milyen arányokat használsz?
Thumbs Up |
Received: 21 Given: 59 |
Arányt nem néztem, öntöttem bele valamennyit, megvártam míg kihûl, ha még túl rideg akkor újra melegítettem és kevertem még hozzá.
Egyszer csináltam, még jó darabig elég, persze jó lenne tudni a pontos arányt, egyszerûbb lenne legközelebb.
Valahogy így készítettem:
http://www.legfegyver.info/feluletkezeles2.html
Tettem tégelybe, de 2db ilyenbe is:
http://okokucko.hu/natur_kozmetikumo...eher_8_ml_1155
Last edited by raktaros; 04-25-2014 at 09:01 AM.