Oldala 11 of 18 ElsõElsõ ... 910111213 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 175

Topic: Városi túlélés nélkülözhetetlen eszközei

Senior Member fixy007's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Lakhely
    J-N-SZ megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Természetesen, nem!

Senior Member Fallout11's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pest megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "Óh, még valami: megváltoztatta a gondolkodásomat, az életrõl kialakított képemet. Ma már tudom, hogy rossz dolgok megtörténhetnek, de ami ennél is fontosabb: ma már nem hiszek semmilyen kormánynak, egyáltalán. Amikor a tõlük telhetõ legtöbbet megteszik annak érdekében, hogy elhitessék veled: minden rendben, akkor biztos lehetsz benne, hogy valami rossz történik. Ne csak higgy, járj utána!"

Jó kis olvasnivaló.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 67
    Given: 48

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fallout11 Hozzászólás megtekintése
    "Óh, még valami: megváltoztatta a gondolkodásomat, az életrõl kialakított képemet. Ma már tudom, hogy rossz dolgok megtörténhetnek, de ami ennél is fontosabb: ma már nem hiszek semmilyen kormánynak, egyáltalán. Amikor a tõlük telhetõ legtöbbet megteszik annak érdekében, hogy elhitessék veled: minden rendben, akkor biztos lehetsz benne, hogy valami rossz történik. Ne csak higgy, járj utána!"

Jó kis olvasnivaló.
    Ámen

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Spektrum ma 20.00

kihaltváros.jpg

Elhagyott városok(12) (ism. sor., I./1. rész, 2011)

A sorozat rég elfeledett, kísérteties helyeket mutat be, ahol egykor nyüzsgõ élet zajlott, de mára teljesen kihaltak. Miért hagyták el az emberek otthonaikat? Mi történik a kihalt településekkel?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 67
    Given: 48

0 Not allowed!
    Jut eszembe, a városi túlélésrõl a hajléktalanokat kérdezte már valaki?
    Ha nem is prepperek, de túlélõk a javából. Szerintem.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A városi túlélõ blogot teljes egészében ajánlom olvasásra..én onnan találtam ide...
    http://varositulelo.blog.hu/
    apropó..tudja valaki hogy ki volt Martin Blake? asszem angliában élt..talán Londoner volt az

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én is onnan jutottam ide... És azt hittük, Túlélõ az, de kiderült, hogy nem (vagy csak jól terel... ).

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Nem, semmi közöm hozzá. Nagyon jól ír, nem lenne okom tagadni. Meghívtam ide, de szerintem nem regelt be, láthatóan nem sok ideje van írni meg a blogjára utoljára februárban írt vagy mikor, úgyhogy gondolom hogy fórumozásra se lenne neki. Persze a meghívás fennáll, jó lenne ha egyszer mégis beregisztrálna.

Senior Member Zöld Október's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Csak kevés olyan település van hazánkban, ahol találsz olyan csatornát, amiben tudsz is bujkálni, mászkálni. Az egy dolog, hogy a tisztító aknákba le tudsz menni, de két tisztító akna között a gerincvezetékek 3-400 mm-es csõnél nem nagyobb átmérõjûek. Talán Budapesten van egy-két hely, ahol olyan a csatorna, mint a jenki filmekben, hogy mászkálnak benne, de máshol nem hiszem.
    A csatornázási térképeket pedig az üzemeltetõtõl lehet jó pénzért megvenni.

Senior Member Zöld Október's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Don't Panic Hozzászólás megtekintése
    Nem vagyok benne biztos, hogy még a pesti csatornázás is olyan magas, mint az amcsiknál, hogy mászkálhass benne. Ha mégis, akkor is inkább csak egynémely fõgyûjtõ része. A legtöbb helyen ezért cseszik szét a burkolatot, ha gebasz van. De, ezt remélhetõleg majd valami vízügyes guru megerõsíti avagy cáfolja!
    Ha a könyvtárakban nem is, de a városrendezési osztályon és az adott közmûszolgáltatóknál meg vannak a lepedõk. Levéltárakban az 1950 elõtti lepedõket találod meg.
    Megerõsíteni tudlak. Viszont ha nyitott szemmel járunk a településeken, akkor észrevehetünk 60, 80 cm-es átereszeket is, amelyekben kényelmesen el lehet férni, ha nincs csapadékos idõszak.