Oldala 57 of 162 ElsõElsõ ... 747555657585967107157 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 561 to 570 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ma kirándultam egyet a Pilis-tetõre. Annyi szép turista út van arrafelé, így nem azt választottam, hanem a legrövidebbet. Megint jól pofán vágtam az önbecsülésemet, mert kezdetnek egy vízmosáson osontam felfelé. A felénél már nagyon hosszúnak és meredeknek tûnt, mire felértem rajta, már a fülemen is kapkodtam a levegõt. Muszáj voltam megállni, leülni pihenni, pedig csak ~10kg volt a hátamon. Itthon ellenõriztem, csak ~500 m volt, de 180 m-t emelkedett. Utána maradtam a turista út közelében, csak kisebb csapásokon rövidítettem. Fent a tetõn sokan voltak, meglátszik, hogy remek idõ volt ma. Kerestem egy nyugodt zugot, pihentem rádiózgattam. A terület jól néz ki, a romok alkalmasak lennének hosszabb tartózkodásra is egy SHTF esetén, de túl ismert, túl forgalmas. Ott nem lehetne alámerülni pár hétre.

Senior Member bögre's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Minek van teteje? Nem lenne jobb ha kapna essöt a komposzt?
    Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bögre Hozzászólás megtekintése
    Minek van teteje? Nem lenne jobb ha kapna essöt a komposzt?
    Úgy a nap is éri és szárítja. Úgy tanultam, hogy legyen árnyékban, eddig bevált. Én szoktam locsolgatni, hogy az "optimális" nedvességtartalma meglegyen.

MPF támogató Stuka's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2014
    Lakhely
    Gyõr
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Bár nem mostanában volt ( 2013 szeptember ) de gondoltam megosztom ezeket a képeket.
    Ausztriában volt Schneeberg, hegyet másztunk( kb 2100 méter magas ),éltem legjobb túrája volt ,tervezünk vissza menni és akkor már bob cuccokat is bele pakolok az új hátizsákba,hogy hozzászokjak a súlyhoz,meg tesztelni a fölszerelést.
    SAM_0527.jpgSAM_0533.jpgSAM_0568.jpgSAM_0608.jpgSAM_0649.jpg

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Mi is pont innen mentünk, sajnos fennsíkot elérve vissza kellett fordulni, mert olyan erõs szél volt hogy nem lehetett megállni, menekültek is le az emberek.
    Valamikor indulunk megint, de most a Rax felõl mennénk fel.

Ui.: A felvonó mellett volt ám gyalogút is

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Úgy a nap is éri és szárítja. Úgy tanultam, hogy legyen árnyékban, eddig bevált. Én szoktam locsolgatni, hogy az "optimális" nedvességtartalma meglegyen.
    Csak paraszti fejjel belegondolva, a természetben is nyitott a "komposztálás".. Ha sok az esõ, akkor átcsurog a cuccon, csupán annyit tart meg amennyi nem folyik le róla, az lenne talán az optimális?
    A bomláshoz és a gombák tevékenységéhez pont ennyi is kell. Pár millió éve már így mûködik...
    (Nem kötekedésként írtam...)
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

MPF támogató Stuka's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2014
    Lakhely
    Gyõr
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "Ui.: A felvonó mellett volt ám gyalogút is "

Mi felmentünk a tetejére valami kis menedék ház van ott,sört is lehet kapni, majd vissza mentünk ugyan azon az utvonalon le a hegyröl ahol jöttünk,és mikor leérkeztünk a felvonok már nem üzelmetek ezért azok alatt gyalogoltunk le a kocsihoz.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    Csak paraszti fejjel belegondolva, a természetben is nyitott a "komposztálás".. Ha sok az esõ, akkor átcsurog a cuccon, csupán annyit tart meg amennyi nem folyik le róla, az lenne talán az optimális?
    A bomláshoz és a gombák tevékenységéhez pont ennyi is kell. Pár millió éve már így mûködik...
    (Nem kötekedésként írtam...)
    Ezt egy nagyon jó oktatóanyagnak tartom, Bálint gazda oldaláról:

Senior Member Yrkon's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Veszprém megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hétvégén nekiálltam felújítani az otthoni vészeseti raktárat a pincében. Lesz szép új padló (esztrich beton), meg falfestés. Ha ez megvan, bõvítem a salgópolc rendszert - remélem találok a közelben olcsó használtat. Meg ma veszek mûanyag boroskannákat, hogy meglegyen az egyhavi vízkészlet a családnak. Olvastam, hogy érdemes kis ecetet tenni bele, akkor nem poshad meg. Most majd kiderül, így van-e. Ja, és berakok a helyiségbe egy páragyûjtõt, mert nem egy sivatag sajnos.

Ami a komposztot illeti, nekem is van, most tavasszal használtam el belõle a felét. Sajnos a felsõ kb.30 centis réteg tele volt cserebogár-csimasszal, úgyhogy rostálhattam De legalább a háziteknõs, meg a halak jóllaktak.. Ja, és tele volt mángold maggal, úgyhogy a zöldségeskert most azzal van tele... de legalább nõ ezerrel. Tanulság: le kell fedni.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Dolgoztam kicsit az ultra olcsó csigás íj projekten, csalánsört fõztem, virágcserepekbe epret, paradicsomot, uborkát, cukkinit ültettem. Ja, és fûbõl tojást csináltam!
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!