0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ma kirándultam egyet a Pilis-tetõre. Annyi szép turista út van arrafelé, így nem azt választottam, hanem a legrövidebbet. Megint jól pofán vágtam az önbecsülésemet, mert kezdetnek egy vízmosáson osontam felfelé. A felénél már nagyon hosszúnak és meredeknek tûnt, mire felértem rajta, már a fülemen is kapkodtam a levegõt. Muszáj voltam megállni, leülni pihenni, pedig csak ~10kg volt a hátamon. Itthon ellenõriztem, csak ~500 m volt, de 180 m-t emelkedett. Utána maradtam a turista út közelében, csak kisebb csapásokon rövidítettem. Fent a tetõn sokan voltak, meglátszik, hogy remek idõ volt ma. Kerestem egy nyugodt zugot, pihentem rádiózgattam. A terület jól néz ki, a romok alkalmasak lennének hosszabb tartózkodásra is egy SHTF esetén, de túl ismert, túl forgalmas. Ott nem lehetne alámerülni pár hétre.
Thumbs Up |
Minek van teteje? Nem lenne jobb ha kapna essöt a komposzt?
Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.
Thumbs Up |
Bár nem mostanában volt ( 2013 szeptember ) de gondoltam megosztom ezeket a képeket.
Ausztriában volt Schneeberg, hegyet másztunk( kb 2100 méter magas ),éltem legjobb túrája volt ,tervezünk vissza menni és akkor már bob cuccokat is bele pakolok az új hátizsákba,hogy hozzászokjak a súlyhoz,meg tesztelni a fölszerelést.
SAM_0527.jpgSAM_0533.jpgSAM_0568.jpgSAM_0608.jpgSAM_0649.jpg
Thumbs Up |
Received: 21 Given: 59 |
Mi is pont innen mentünk, sajnos fennsíkot elérve vissza kellett fordulni, mert olyan erõs szél volt hogy nem lehetett megállni, menekültek is le az emberek.
Valamikor indulunk megint, de most a Rax felõl mennénk fel.
Ui.: A felvonó mellett volt ám gyalogút is![]()
Csak paraszti fejjel belegondolva, a természetben is nyitott a "komposztálás".. Ha sok az esõ, akkor átcsurog a cuccon, csupán annyit tart meg amennyi nem folyik le róla, az lenne talán az optimális?
A bomláshoz és a gombák tevékenységéhez pont ennyi is kell. Pár millió éve már így mûködik...
(Nem kötekedésként írtam...)
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
Thumbs Up |
"Ui.: A felvonó mellett volt ám gyalogút is"
Mi felmentünk a tetejére valami kis menedék ház van ott,sört is lehet kapni, majd vissza mentünk ugyan azon az utvonalon le a hegyröl ahol jöttünk,és mikor leérkeztünk a felvonok már nem üzelmetek ezért azok alatt gyalogoltunk le a kocsihoz.
Thumbs Up |
Hétvégén nekiálltam felújítani az otthoni vészeseti raktárat a pincében. Lesz szép új padló (esztrich beton), meg falfestés. Ha ez megvan, bõvítem a salgópolc rendszert - remélem találok a közelben olcsó használtat. Meg ma veszek mûanyag boroskannákat, hogy meglegyen az egyhavi vízkészlet a családnak. Olvastam, hogy érdemes kis ecetet tenni bele, akkor nem poshad meg. Most majd kiderül, így van-e. Ja, és berakok a helyiségbe egy páragyûjtõt, mert nem egy sivatag sajnos.
Ami a komposztot illeti, nekem is van, most tavasszal használtam el belõle a felét. Sajnos a felsõ kb.30 centis réteg tele volt cserebogár-csimasszal, úgyhogy rostálhattamDe legalább a háziteknõs, meg a halak jóllaktak.. Ja, és tele volt mángold maggal, úgyhogy a zöldségeskert most azzal van tele... de legalább nõ ezerrel. Tanulság: le kell fedni.
Thumbs Up |
Dolgoztam kicsit az ultra olcsó csigás íj projekten, csalánsört fõztem, virágcserepekbe epret, paradicsomot, uborkát, cukkinit ültettem. Ja, és fûbõl tojást csináltam!![]()
Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!