Oldala 72 of 220 ElsõElsõ ... 2262707172737482122172 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 711 to 720 of 2200

Topic: Off topic

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nos, ez valóban probléma. A profitéhes mágnások által elhülyített társadalom uralkodni akar a természeten, ahelyett hogy kihasználná. Igazából akár 10x vagy akár 100x ennyi embert is könnyedén eltartana a bolygó békében, jólétben, és harmóniában, ha tudnánk élni a természet adta lehetõségekkel. Például éppen ma beszéltünk a kollégámmal, hogy milyen hülyék a mai parasztok hogy nem teszi azt mint a régiek. Gondolok itt arra, hogy az igazán okos parasztember a termõföldje széleire többféle termõ fát ültetett. Hogy mindig legyen neki árnyék, és késõ tavasztól késõ õszig mindig legyen mit szemezgetnie. Cseresznye, meggy, nyári alma, szilva, körte, dió stb, mindenbõl 1-2db. Mért nem tudunk élni a régi bölcsességekkel? Mért nem kergetjük el a profitéhes gyilkosokat?
    De ugyanez van Afrikában szerencsétlen niggerekkel, etetik õket, ahelyett hogy megtanítanák élni......
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

0 Not allowed!
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    ...milyen hülyék a mai parasztok hogy nem teszi azt mint a régiek. Gondolok itt arra, hogy az igazán okos parasztember a termõföldje széleire többféle termõ fát ültetett. Hogy mindig legyen neki árnyék, és késõ tavasztól késõ õszig mindig legyen mit szemezgetnie. Cseresznye, meggy, nyári alma, szilva, körte, dió stb, mindenbõl 1-2db. Mért nem tudunk élni a régi bölcsességekkel? Mért nem kergetjük el a profitéhes gyilkosokat?
    Mivel régen más volt a gazdálkodás menete, jelenlegi hétköznapi értelmezésben az lenne a hülye paraszt, aki ugyanúgy akarná csinálni, mint régen. Konkrétan a faültetéses példánál maradva, a parcella kellõs közepén sem zavart senkit egy fa, mert a ló kényelmesen el tudta kerülni bármelyik oldalról. Ha ma a tábla szélétõl 3-4 méterre van valami (fa, kerítés, árok, akármi), már megy a csipogás, hogy jaj, hát nem lehet megfordulni a géppel. Amúgy ma az agrártáj a kombájn vágóasztala alá van kialakítva, márpedig aki gazdálkodik, az kombájnnal arat(tat). Ha egy ezer méter hosszú tábla közepén kihagy egy tíz méteres csíkot szélfogó fasávnak, akkor az már egy hektár, az már 5 tonna búza kiesése. Ez jelenleg elfogadhatatlan. Ennyirõl szól a sztori.

A profitéhes gyilkosokat meg azért nem kergeti el senki, mert olyan dolgot adnak az emberiségnek, aminél jobban szinte semmit nem szeretne a többség. Ez a dolog a kényelem.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Hungarikum lett az akácfa és az akácméz!:
    http://pozitivnap.hu/hirek/hungariku...-es-az-akacmez
    A bizottság hungarikummá nyilvánította a Zsolnay Kulturális Negyedet, a Herz téliszalámit, az Ilcsi szépítõ füveket, a makói hagymát, a klasszikus magyar nótát. A Magyar Értéktár a Teodora Kékkúti és a Kereki ásványvizekkel, a kizárólag itthon mûködõ magyar védõnõi szolgálattal, a vizsolyi bibliával és a református templommal, valamint nemzeti fegyverünkkel, a honfoglalás kori nyíllal bõvült, köszönhetõen a bizottság döntésének.

És a többi:
    http://www.hungarikum.hu/

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Ilyenkor kedvem lenne feltámasztani az inkvizíciót...
    Nincs nagyobb hitetlenség és tiszteletlenség, mint azt gondolni, hogy a Teremtõ emberek védelmére szorul.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Írd le nyugodtan, hogy Isten. A keresztény kultúrkörben nem tilos nevén nevezni.
    A kioktató hangot meg tartsd meg nyugodtan otthonra, én nem vagyok vevõ rá.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Írd le nyugodtan, hogy Isten. A keresztény kultúrkörben nem tilos nevén nevezni.
    A kioktató hangot meg tartsd meg nyugodtan otthonra, én nem vagyok vevõ rá.
    Isten nevét hiába szádra ne vedd..
    Istenem ma jól megvédtelek. Jól van fiam, én meg teremtettem pár galaxist.. Ezek az arányok..
    Akik Istent védik azok a maguk hatalmát, befolyását védik...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló aksurv Hozzászólás megtekintése
    Nincs nagyobb hitetlenség és tiszteletlenség, mint azt gondolni, hogy a Teremtõ emberek védelmére szorul.
    Nekem inkább az jut eszembe az ilyesmirõl hogy milyen mocskos provokációkat megtehetnek ezek a "mûvészek" és ehhez asszisztál a média, meg a pártok, de ha ugyanilyen stílusban mondjuk egy homoszexualitás-ellenes kiállítást nyitna meg valaki, amiatt Brüsszeltõl-New Yorkig felháborodna mindenki. A világ értékrendjével valami nagyon nincs rendben.

Én se megyek neki senkinek, ha azt mondja hogy ateista, vagy más vallású. El lehet fogadni a másik hitét vagy hitetlenségét.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Nekem inkább az jut eszembe az ilyesmirõl hogy milyen mocskos provokációkat megtehetnek ezek a "mûvészek" és ehhez asszisztál a média, meg a pártok, de ha ugyanilyen stílusban mondjuk egy homoszexualitás-ellenes kiállítást nyitna meg valaki, amiatt Brüsszeltõl-New Yorkig felháborodna mindenki. A világ értékrendjével valami nagyon nincs rendben.

Én se megyek neki senkinek, ha azt mondja hogy ateista, vagy más vallású. El lehet fogadni a másik hitét vagy hitetlenségét.
    Egyet értek veled. Az ilyesmi az emberek provokálására való igénytelenségek. Mindenki eldöntheti, hogy mennyire veszi fel. Én nem gondolom, hogy embernek kéne bosszút állnia érte, mert mit tudunk mi megtenni, amit õ nem tud? Ha bosszút akar állni majd megteszi õ.

Amikor katona voltam, az egyik öreg (kb. hat évvel voltam idõsebb nála) úgy gondolta, hogy nem jár mosófa ezért eltörte. Baromi ideges lettem. Délután együtt léptünk szoliba. Õ volt az Ü. én az ÜH. A saját századpk. volt az ÜTI. Eligazítás kikérdezés. Egy végtelenül sötét gyerek volt, semmire se tudott válaszolni. Az ÜTI-ben felcseszte az ideget. Ok. Cseréljenek karszalagot! Vagy 20 ember elõtt... El lehet képzelni mit kapott a többi öregtõl.. Úgy megreccsent, hogy odaragadt az asztalhoz. Ha neki megyek semmire se megyek, fõleg, hogy egy baromi erõs állatgondozó volt. Így meg komolyan megsajnáltam, mert utána folyamatosan kapott érte.. És ami ijesztõ volt, hogy nem telt a kettõ között 4 óra. Nem hiszem, hogy lehetett volna nagyobb büntetést kitalálni neki. Én is komolyan elgondolkodtam..
    Oklandot se akartam kioktatni, de ez dolog nekem eléggé kulcsélmény volt.
    Last edited by aksurv; 05-19-2014 at 08:04 PM.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Hát hogyne, ha valaki csal, lop ,hazudik, embert öl, akkor sem kell megbüntetni a földi hatalmaknak, majd Isten elvégzi a társadalom helyett. Így gondoltad?
    Mások vallását kigúnyolni a magyar törvények szerint büntetendõ. Kíváncsi lennék, ha bármely más nagy vallással tették volna, fõleg annak fontos idõpontjára idõzítve, akkor milyen botrány kerekedik belõle. Egyedül a kereszténységet lehet bûntetlenül megalázni.

"Nincs nagyobb hitetlenség és tiszteletlenség, mint azt gondolni, hogy a Teremtõ emberek védelmére szorul."- honnan is van ez az idézet?