Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
Egy kicsit rugaszkodjunk el a mai matrixos vilagunktol..
Tehat radioado, 5W teljesitmennyel. Egy jo helyröl tud sugarozni körbe... hümmm..
Gebasz eseten akar lehet a környek radioja is?
Hirek, segitsegkeres es segitseg adas, a környek hirmondoja?
Friss viz lelöhely, vadaszzsakmany stb. infoinak tovabbadoja a környek lakosainak....
Ebben igazad van. De mint írtam, én nem vágyok rádiós szerepre, nem szívesen lennék a környék szócsöve. Túl feltûnõ szerep.

Kerdesek:
Csak ado, vagy vevö is? Tehat egyiranyu? Milyen antenna szüksegeletetik hozza? Mobilizalhato-e?
Ez csak adó. Viszont szinte bármilyen mai mûsorvevõ rádióval fogni lehet az adását.

Milyen hatotavja lehet? (min-max)
Erre még becsülni sem tudok igazán. A környezettõl függõen 1-10-30 km.

Fix frekis, vagy allithato (egy nem hasznalt, de) elöre megbeszelt savra?
Szabadon állítható (hangolható) 76-108 MHz között.

Ugye most (nem Gebasz idejen) ezt nem lehet hasznalni? Gondolom könnyen bemerhetö 2-3 merövel? ( ennyi nekem is lejött a Stirlic filmekböl )
Ha ilyenbe gondolkozunk, akkor celszerü beszerezni, vagy jobbak a mai radiok alapbol, melyekkel lehet venni is?

Köszönöm elöre is a valaszokat!
Pontosan! Ennek a használata jelenleg illegális. És az NMHH sokkal jobban felügyeli és ellenõrzi, mint az amatõr sávok környékét. Ezekbõl van a bevétel.
A rádió adóvevõk nem jobbak és nem rosszabbak. Más frekvenciatartományban dolgoznak. Azok egymással kompatibilisek, de csak egymással. Ez pedig egy olyan frekvenciatartományban ad, amit minden háztartásban fogni tudnak. Sokkal szélesebb kört el tudsz velük érni. De csak egyirányú a kapcsolat, õk nem tudnak elérni téged.

u.i.:
Közben latom, hogy "76. 108MHz" .. ez lenne a sav? 76-108MHz?