Idézet Eredeti hozzászóló MaRee Hozzászólás megtekintése
Nem értek egyet. A mezõn való kapálás, dudvázás meg egész nap görnyedés a napon nem éppen tartozik a jó mozgásformák közé.
Nem tudom mennyit dolgoztál mezõgazdaságban, én sokat, jelenleg is azzal foglalkozom. Ettõl nem lesz jobb az állóképességed meg a kondíciód, nem fogsz bírni SHTF helyzetben 20-30kilós hátizsákkal több tíz kilométert gyalogolni.
Nem mondtam, hogy jó mozgásforma, viszont az én tapasztalatom az, hogy az állóképességet növeli. Rengeteget dolgoztam/dolgozok a mezõgazdaságban, gyerekkorom óta talán egy fél éves idõszak volt, amikor más munkát végeztem, akkor már két hónap után éreztem, hogy kevesebbet bírok.
Munkája válogatja, de én gyaloglok is eleget napközben, nagyjából 5-6 km van meg csak abból, hogy a telep egyik végébõl a másikba el kell menni tízszer. Ehhez jön hozzá a "helyben" végzett ide-oda járkálás, sokszor szerszámmal, zsákkal, súllyal, akármivel. Nekem a napi 10 km gyaloglás csak a munkával megvan. Ebben nincs benne semmi más séta, se bolt, se posta, se semmi. Nincs autóm, úgyhogy a magán dolgaimat többnyire gyalog intézem...
Mikor zsákpakolás van, az azt jelenti, hogy egy kamionra felmegy 4-500 db zsák, ezek általában 50 kg-osak. Okosan kell fogni és mozgatni, mert komoly súly, de volt olyan kondibajnok nálunk, aki egy óra múlva félájultan lihegett csak. De a zsákokat fél napon keresztül kell rakni, mert 4 kamion jön...
Az állóképességet és a kitartást (vagy legalábbis a monotonitástûrést) sok meló tudja növelni. Emellett persze vigyázni kell nagyon, mert egy-egy sérülést is könyebb összeszedni, mint teremben.

Az edzés alatt nem csak a konditermi gyúrást lehet érteni, az tényleg nem jó a látványon kívül semmire. Van ezer másféle mozgásforma, biciklizés, gimnasztika,futás,kettlebell,crossfit, vagy lehet járni focizni, kosarazni, akármi. Már csak ha sétálunk napi pár km-t az autóban ücsörgés helyett, azzal is többet érünk mint a semmivel.
A mozgásnál maga a forma másodlagos. Bármilyen sportot is ûzzél, ha ugyanazt a fizikai terhelést akarod elérni, mint a régi öregek, akkor élsportoló szinten kell edzened idõtartamban és intenzitásban. De akkor meg már legyél élsportoló, az jól fizet

Én minden nap kolbászt, szalonnát és fehér kenyeret zabálok kétpofára meg tésztát tésztával, mégis kockás a hasam és 72 kiló vagyok.
Heti háromszor kettlebellezek fél órát, meg 2-3szor végzek nehéz fizikai munkát, tehát nem szakadok bele az erõlködésbe, mégis fittebbnek és egészségesebbnek gondolom magam, mint a nálunk dolgozó pl favágók 100%-a.
Érezheted magad annak, de a szervezeted akkor sem lesz hozzászokva a mindennapi, órákon át tartó fizikai igénybevételhez. Amikor tervszerûen edzel (én is edzek, és az lóf.sz a munkához képest) vagy meghatározott periódusokban használod a tested intenzívebben, az nem ugyanaz, amikor az életviteled maga a terhelés. Nem beszólásból, vagy kötekedésbõl mondom, de tényleg nem lehet egy lapon említeni.
A melósok meg gyanítom, hogy a cigi, a szesz meg a kialvatlanság miatt sem azok a fitt és egészséges arcok...