Oldala 25 of 51 ElsõElsõ ... 15232425262735 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 241 to 250 of 501

Topic: Nõi és férfi szerepek a családban és a társadalomban

Senior Member Medve's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    hogy mit néz a gyereke,mivel foglalkozik a gyermeke a szülõ felelõssége nem a társadalomé.....
    Itt a baj. A szülõk fõleg a fiatalok akik megcsinálni még volt eszük nevelni viszont már nincs, lényegébe tesznek a kölyökre.. Kap egy telefont és gépet, hogy ellegyen foglalva és ne õket idegesítse a gyerek. Tisztelet persze a kivételnek!

Nekem még abban a szerencsében volt részem, hogy szüleim oda figyeltek arra, hogy megfelelõ nevelést kapjak tõlük. Mikor kb 11 éves koromban kipróbáltam a cigit, életem legnagyobb gyepálását kaptam anyámtól... De nem is gyújtottam rá az elkövetkezendõ 8 évben.

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Medve Hozzászólás megtekintése
    Mikor kb 11 éves koromban kipróbáltam a cigit, életem legnagyobb gyepálását kaptam anyámtól... De nem is gyújtottam rá az elkövetkezendõ 8 évben.
    Off.. ezt hívják Makarenkói pofonnak...(de nem akarok megint vitát... ) ON
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Senior Member Medve's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Thumbs Up
    Received: 4

0 Not allowed!
    Hát igen, egy jól idõzített pofonnak több nevelõi hatása van, mint bármilyen sok diplomás gyerek pszihológus által kidolgozott módszernél

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Már megbocsáss... de annyi sz.rt összekombináltál itt, hogy holnap komolyabban kell rá válaszolnom...

Idézet Eredeti hozzászóló MREVOLUTION Hozzászólás megtekintése
    Már megbocsáss...

Végülis abból kiindulva, amit írtál szegény "nemhiábaszületett" sem tehet róla, hogy (a többségük) lop, csal, hazudik, hangoskodik, oda sz*arik ahonnan eszik, hogy fél a víztõl, hisz a génjeikben van, ugye? Kijelenthetjük, hogy nem tehetnek róla!

Ahogy a férfiak sem tehetnek róla, ha fûvel-fával megcsalják a barátnõt, feleséget, mert hát a génjeitekben van, (elnézést a kivételektõl) s nem tehettek róla, ugye?

Hát, barátom, komoly bátorságra vall egyenlõséget húzni az autisták és tolókocsisok, illetve a homokosok között.
    Ha férfi lennék, most jól hátbaveregetnélek!

Aki autista, nem tehet róla, hogy az lett, s fõként nem tehet ellene, hogy ne legyen az.
    Aki tolókocsiba kényszerült, szintén nem tud rajta változtatni.
    Aki homokos, meleg, õ tehet ellene!
    A lelke legmélyére áshat és megtudhatja, honnan erednek a hajlamai, kikezeltetheti segítséggel, rájöhet a miértre, ha akar, s a kezébe veheti az irányítást, ha akarja!
    Ha viszont nem akarja, akkor fogadja el, hogy bizony, a társadalom szemében az a normális, ha kapcsolatot férfi és nõ létesít, nem férfi-férfi, vagy nem nõ-nõ.
    Ennek ellenére ha valaki mindenáron így akar élni, tegye, de ne tolja a képünkbe magát, "szakállas nõként" elõadva, összezavarva ezzel a fiatalokat, gyerekeket!
    Aki meleg, annak tudomásul kell venni, hogy õ az, aki más úton jár annak minden (számára) nehézségével.
    Valahogy nem szeretnék csókolózó férfiakat látni az utcákon, már elnézést!

Toleráns ember vagyok, s senkit sem bántanék azért, mert meleg, homokos, leszbi, stb.
    Ugyanolyan kedvesen beszélgetek bárkivel, vagy segítek neki akkor is, ha meleg, DE!
    Ne mondja azt, hogy ez (is) egy normális állapot, mert nem az!
    A melegségüket ne vigyék ki az utcára, ne vigyék be a tv-be fõmûsoridõbe, stb. hanem tartsák négy fal között, illetve bizonyos klubok, stb. szintjén.
    A társadalom egy szót nem szólna, ha nem jönnének ugyanazzal a "azért, mert én buzi vagyok?" dumával.

A szakállas nõ elismertsége nem szánalomból fakad.
    Sajnálatos, hogy az embereknek egy elég nagy része poénnak tartja, hogy hû de vicces, meg hû de jópofa, s közben nem látják át, hogy mire is megy ki a dolog.

Sosem nevettem ki semmilyen fogyatékos embert, legyen autista, tolókocsis, stb. de a melegeket ne soroljuk közéjük szerintem, ahogy az alkoholistákat, vagy drogfüggõket, vagy akár pánikbetegeket, fóbiásokat sem.
    Az utóbbiak gyógyíthatók, míg az elsõk nem. Nagy különbség.

A fentiekbõl gondolom, még nincs gyereked, ezért nem baj, hogy most ezt mondod, de ha majd a fiad, vagy a lányod azzal jön haza az óvodából, hogy nem papást-mamást játsszottak, hanem papást-papást, vagy mamást-mamást, azért kiváncsi lennék, mit szólnál?
    Mert hát ugye a tv-ben, az újságban, az interneten is ezt fogja látni, a nemek összemosódnak, férfi-férfival köt házasságot, s ha megkérdezné, hogy "apa, nekem lány is lehet a feleségem, meg fiú is?" akkor is elfogadó leszel?

Egyébként férfiként Téged nem irritál, hogy egy másik férfi nõnek öltözve a tv-ben kelleti magát tûsarkúban, kifestve?

Akik egymás ürülékével dobálóznak, azok jó esetben zártosztályon vannak, amit nem mutogat a tv fõmûsoridõben, s nem állítják ki az alanyok sz*rdobálását példaként, ez a nagy különbség!
    A példánál maradva mi tudjuk, hogy egymás sz*rral való dobálás nem a normális élet része, de tételezzük fel, ha a tv és az internet ezt mutogatná fõmûsoridõben, -elõször csak egy párost, majd szépen egyre többet - mennyi idõ kellene, hogy a gyerekek és a fiatalok ne kezdjék el ugyanezt csinálni?
    A gyerekek nagy része kapásból utánozni fogják, s bár tudják, hogy ez nem helyes, de jó mókának fogják tartani, s a végén szokássá válik, s oda jutunk, hogy minden évben nem csak menetek lesznek, hanem kineveznek majd egy napot a sz*rdobálás napjának.

Súlyosabb üzenet van szakállas nõ mögött, minthogy könnyedén át lehessen rajta lépni, s elintézni azzal, hogy szegény, hát õ beteg...
    Ja, persze, én meg a következõ Dalai Láma vagyok...

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ...ha esetleg valakit érdekel milyen beteg is ez a faj nézze meg ezt a filmet....http://www.youtube.com/watch?v=O13P8YAbEQE......ez csak bemutató,de nekem ennyi is elég volt...én nem nézem végig .....de kezdem kapisgálni,hogy egy igazi ,világméretû shtf esetén mi várható....

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Komolyan?
    Nos, megtiszteltetés, hogy ennyi idõt szánsz a dologra.
    Türelemmel várom a válaszod.
    (azért mielõtt neki látsz a dolognak, javaslom visszaolvasni amit írtál, csak hogy tudd, mire is "kombináltam")
    Komolyan. Megtiszteltetés vagy sem, az én viszonylag egyszerû megfogalmazásomra olyan asszociációkat hoztál, hogy átlagembernek a haja égnek áll. Mivel mindig azt mondom és írom, amit gondolok, igyekszem õszinte lenni, így ritkán van szükség visszaolvasásra, mert nem fenyeget a veszély, hogy belekeveredjek a mondanivalómba. Elõfordul néha így is, mert én is ember vagyok, de ennyi belefér szerintem.
    Nos, csapjunk a lovak közé. Néha nyersnek fog tûnni a stílusom, de most teljesen tegyük félre az érzelmi dolgokat, beszéljen a hideg logika. Meg aztán te is elég bensõséges, személyes hangnemet ütöttél meg, tán megengedhetõ ez nekem is.

Végülis abból kiindulva, amit írtál szegény "nemhiábaszületett" sem tehet róla, hogy (a többségük) lop, csal, hazudik, hangoskodik, oda sz*arik ahonnan eszik, hogy fél a víztõl, hisz a génjeikben van, ugye? Kijelenthetjük, hogy nem tehetnek róla!

Ahogy a férfiak sem tehetnek róla, ha fûvel-fával megcsalják a barátnõt, feleséget, mert hát a génjeitekben van, (elnézést a kivételektõl) s nem tehettek róla, ugye?

Hát, barátom, komoly bátorságra vall egyenlõséget húzni az autisták és tolókocsisok, illetve a homokosok között.
    Ha férfi lennék, most jól hátbaveregetnélek!

Aki homokos, meleg, õ tehet ellene!
    A lelke legmélyére áshat és megtudhatja, honnan erednek a hajlamai, kikezeltetheti segítséggel, rájöhet a miértre, ha akar, s a kezébe veheti az irányítást, ha akarja!
    Végülis abból kiindulva, hogy mennyire rosszul értelmezel dolgokat, kijelenthetjük, hogy jogosan írtam a sz.rságok kombinálását.
    Itt a baj az, hogy összekevered az állapotot a viselkedésmintával. Megismétlem, összekevered a betegséget, fogyatékosságot, genetikai hajlamot (állapot) a szocializáció során elsajátított magatartásformákkal (viselkedés).
    Az állapot sokszor nem önként választott, és sokszor nem változtatható. A viselkedésforma 100%ban az emberi döntésen múlik.

A melegek 99%ban nem tehetnek az állapotukról, ugyanis az betegség eredménye, olyan betegségé, amit nem az utcán kap el az ember, és nem gyógyítja az aszpirin. Sosem írtam, hogy ez normális állapot. De attól még létezik.

Példánk szempontjából a szakállas nõ a szexuális devianciát okozó állapotáról nem tehet. Csak arról tehet, hogy egy tehetségtelen, exhibicionista ripacs, aki többnek képzeli magát másoknál. Ez utóbbi nem kevésbé gáz, de ez az, ami az emberi döntésen múlik, és ez határozza meg egy emberi lény értékét.
    Állapot szempontjából az autista és a homokos teljesen egyenlõ. Ez már bonyolultabb gondolkodást igénylõ nézõpont, alapvetõen nem várják el az irányítók, hogy pl. egy eurovíziós nézõközönség rendelkezzen vele.

A szakállas nõ elismertsége nem szánalomból fakad.
    Sajnálatos, hogy az embereknek egy elég nagy része poénnak tartja, hogy hû de vicces, meg hû de jópofa, s közben nem látják át, hogy mire is megy ki a dolog.

Sosem nevettem ki semmilyen fogyatékos embert, legyen autista, tolókocsis, stb. de a melegeket ne soroljuk közéjük szerintem, ahogy az alkoholistákat, vagy drogfüggõket, vagy akár pánikbetegeket, fóbiásokat sem.
    Az utóbbiak gyógyíthatók, míg az elsõk nem. Nagy különbség.
    Én pontosan látom, mire megy ki a dolog. Megírtam a magam kis lesújtó véleményét kb két bekezdésben, leírtam, hogy nagyjából ennyit ér az egész dolog. Aztóta kb eszembe sem jutott a dolog (azért is reagálok csak most az utána írt kommentedre). Erre te ideteszel nekem egy oldalnyi felháborodott szómenést, mondod a h.lyeségeidet rólam úgy, hogy nem is imersz, és úgy, hogy egy csomó dolgot összekeversz. Szerinted nem furcsa, hogy én, aki ezek szerint rosszul értelmezem a dolgokat, kb 5 perc alatt túlléptem ezen a kulturális szemétkupacon, neked meg még most is bent van a gondolataidban ez az egész, ráadásul elég intenzíven? Mi van, ha pont erre megy ki a játék? Vannak, akik a terroristáktól rettegnek, meg vannak akik a melegektõl?

Az alkoholizmus, drogfüggés, pánikbetegség, fóbia nem gyógyítható. Csak kezelni lehet. A homokosság nem gyógyítható, legfeljebb kezelni lehet a legdurvább pszichoterápiával, de ki tudja, hogy utána egész ember marad-e a kezelt?

A fentiekbõl gondolom, még nincs gyereked, ezért nem baj, hogy most ezt mondod, de ha majd a fiad, vagy a lányod azzal jön haza az óvodából, hogy nem papást-mamást játsszottak, hanem papást-papást, vagy mamást-mamást, azért kiváncsi lennék, mit szólnál?
    Mert hát ugye a tv-ben, az újságban, az interneten is ezt fogja látni, a nemek összemosódnak, férfi-férfival köt házasságot, s ha megkérdezné, hogy "apa, nekem lány is lehet a feleségem, meg fiú is?" akkor is elfogadó leszel?
    Gyöngyszem. Elolvastad egyáltalán mit írtam? Ezt írtam:
    "A gyereket meg nem sajnálni kell, meg óvni minden csúnya rossz dologtól, hanem leülni vele, és elmagyarázni, hogy bizony, nem minden ember születik egészségesnek, és attól, hogy ma ettõl udvariasan elfordítjuk a fejünket, mert hihetetlen polkorrektek vagyunk, még nem szabad elhinni, hogy tényleg ez a normális."

Ebbõl mégis hogy a f.szba jön ki az, hogy én elfogadó leszek? Ilyenkor elmondanám (mert a gyerek nem hülye, képest megérteni szinte mindent) azt, amit oda leírtam.

Egyébként férfiként Téged nem irritál, hogy egy másik férfi nõnek öltözve a tv-ben kelleti magát tûsarkúban, kifestve?
    De irritál. Irritálnak a hazudozó politikusok is, az olajcégek, amik beszennyezik a tengert, irritálnak a gyárosok, akik éhbérért dolgoztatják a magyar adósrabszolgáikat, irritál a boltos, akinek én nem a kedves vevõ vagyok, hanem az a köcsög, aki miatt abba kell hagyni az újságolvasást, meg irritál a földút mellé zsákban kitett szemét is.
    Ha minden irritáló sz.ron ennyit pörögnék, erre menne el az egész napom.
    Amúgy nincs tévém, rengeteg irritációtól segített megszabadulni ez az aprócska dolog.

A példánál maradva mi tudjuk, hogy egymás sz*rral való dobálás nem a normális élet része, de tételezzük fel, ha a tv és az internet ezt mutogatná fõmûsoridõben, -elõször csak egy párost, majd szépen egyre többet - mennyi idõ kellene, hogy a gyerekek és a fiatalok ne kezdjék el ugyanezt csinálni?
    A gyerekek nagy része kapásból utánozni fogják, s bár tudják, hogy ez nem helyes, de jó mókának fogják tartani, s a végén szokássá válik, s oda jutunk, hogy minden évben nem csak menetek lesznek, hanem kineveznek majd egy napot a sz*rdobálás napjának.
    Mert ma a betegség meg a béke meneteit egy emberként támogatja a 10millió magyar állampolgár...
    Mert ma az iskolások, gyerekek, kamaszok 100%a életképtelen korcs, aki visítva csápol a valóvilágra meg a budapest tévére, ugye...
    Meg aztán az úgy megy, hogy akik tudják, hogy nem helyes, de jó mókának tartják, azok bizony életformává teszik ezt minden esetben. Láthattuk, hogy az óvódai csúfolódás, az általános iskolai udvari verekedések mennyire komoly problémát okoznak a felnõtt társadalomban.
    Érdekes, de minden ember, akit ismerek és normális, elutasítja ezeket a dolgokat. Van egy olyan sejtésem, hogy az általam nem ismert emberek között is vannak normálisak. Persze egyszerûbb félni attól, hogy úristen, mindenki b.zi lesz, és bezárják a való világba. Sokkal könyebb, mint gondolkodni.

Súlyosabb üzenet van szakállas nõ mögött, minthogy könnyedén át lehessen rajta lépni, s elintézni azzal, hogy szegény, hát õ beteg...
    Ja, persze, én meg a következõ Dalai Láma vagyok...
    EZ az a súlyos üzenet. Hogy foglalkozni kell vele. Hogy ez valami fontos, és fajsúlyos dolog. Nem az b.zmeg. Fizikai és szellemi korcsokról beszélünk, amiket a mai társadalmi szokásjog és a törvények miatt nem lehet kiiktatni, pedig azt kellene. Annyira kell foglalkozni a "problémával" (a világszerte éhezõ milliók, az probléma, ez csak egy légysz.r a falon), amekkora a súlya. Ez pedig egy súlytalan sz.rság, aminek tudod mi ad jelentõséget? Az, hogy hajlandó vagy heteken keresztül pörögni rajta, és vannak még így egy csomóan. Ennek örülnek a legjobban az irányítók, közben te meg annak örülsz, hogy tudod az igazságot. Biztos tudod?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    Nem igazán betegség. Az evolúció nem termel ilyet direktben, mert nem ez lenne saját lényege! ... inkább egy mutáció...
    Az élõvilágban is vannak ilyenek.. egyediek, és fejlõdésképtelenek... azért az evolúció okosan gondoskodik ezen egyedek öröklésének megakadályozásáról..
    Miért vannak most mégis észrevehetõen többen?
    -Mert magasabb az emberiség lélekszáma, ebbõl adódóan a a mutáció is magasabb.
    -Mert a modern kori civilizáció média vívmányai segítik, könnyebbé teszik az ilyen egyedek csoportosulási, kibontakozási és elfogadottsági-óhajuk hajlamait.
    -Mert a nyugati civilizáció a médián és a kormányokon keresztül folyton a megértést a toleranciát az elfogadást szajkozza...
    Kihagytam valamit?

Milyen pozitív tulajdonságról beszélsz, ami az emberiség hasznára lenne?
    Nagyon sok állati populációban megjelenik a homoszexualitás jelensége. Ez valóban egyfajta mutáció (és mint ilyen, az evolúció része ), és bizonyos indikátorként értelmezhetõ.
    Természetbeli populáció esetében a homoszexualitás feltûnése egyenes arányban állt a populáció egyedszámának fenntarthatatlaná való növekedésével.
    Magyarul akkor jöttek a b.zik különösen nagy számban, ha túlszaporodták az adott élõhelyet a lakók.

A populáció szempontjából alapvetõ pozitív hasznuk, hogy természetes úton nem adják tovább a génállományukat, és közvetve csökkentik a következõ generáció egyedszámát.

Az emberi populációkban sem a húsvéti nyuszi tojja a b.zikat, és nem a télapó hozta el az elfogadás nézeteit. A viselkedési normák 100%ban az ember által választottak.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ...kár ezeken a dolgokon ennyit agyalni,egy halálra ítélt civilizáció végnapjait éljük,fotelból nézhetjük (persze aki lát,nemcsak néz) végig,a totális erkölcsi,anyagi züllést,az ásványok kimerülését,a fajunk kihalását......az energiákat nem ezekkel való bosszankodásra kell fordítani...ezeken a dolgokon jót röhögni kell és kész....szakállas nõ....hát ez jó

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    ...Az emberi populációkban sem a húsvéti nyuszi tojja a b.zikat, és nem a télapó hozta el az elfogadás nézeteit. A viselkedési normák 100%ban az ember által választottak.
    Számomra az elmondottak logikusan hangzanak... Viszont az uccso mondatod sajnos nem ennyire egyszerû..

Az hogy 100%-ban ember által választottak az igaz !!!.. de a gond -a NAGY gond- ott van ha ezt a választást a média, közvélemény, a mindenkori hatalom befolyása alatt tartja és (szinte) észrevehetetlenül átalakította oly mértékben, hogy mikor eldöntöd, ez-vagy az jó vagy rossz, akkor -igaz te döntesz- de ez a döntés az lesz amit a fent említett szervek már beléd programoztak...

Egyszerûbben: Jelenlegi környezeti ráhatásokkal birkákat CSINÁLTAK a "nyugati civilizációjú" emberekbõl. Ezt a fórumon lévõ egyének (többsége) már átlátja, valja. De nem kényszeríthetünk, nem beszélhetünk rá mindenkit, hogy járjon végre nyitott szemmel.
    És ez fáj! Fáj, mert S'ten teremtményei közül -egy nagyon kivételes és jobb sorsra érdemes- így a pusztulást választotta... önként... mert birka volt... és mert pl. nem tiltakozik egy olyan jelenség ellen, mint a kolbászos nõ...
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    Számomra az elmondottak logikusan hangzanak... Viszont az uccso mondatod sajnos nem ennyire egyszerû..

Egyszerûbben: Jelenlegi környezeti ráhatásokkal birkákat CSINÁLTAK a "nyugati civilizációjú" emberekbõl.
    Az emberi elme nem úgy mûködik, mint egy kétbites számítógép. Többek között ezért tartom még nagyon-nagyon hosszú ideig megvalósíthatatlannak a mesterséges intelligenciák személyiséggel való felruházását, vagy a tudat digitalizálását. Lehet programozni, meg befolyásolni, lehet sulykolni ezer csatornán keresztül a dolgokat, de a végén mindig van választásod, hogy elfogadod vagy sem.
    Azért lehetett birkákat csinálni az emberekbõl, mert rájöttek arra a tálalásra, hogy elhiggyék, ez nekik is jó. Nem az, de mégis úgy tûnik. Mindent azért lehet megcsinálni, mert megvan rá a kereslet. Mihelyt megszûnik a kereslet, el fog tûnni a kínálat, mert egyszerûen nem éri meg a "polcon tartani".

A választás mindig nagyon egyszerû. Annyira egyszerû, hogy az emberek 99%a el sem tudja képzelni, hogy ez tényleg csak ennyin múlik. Hihetetlennek tûnik abban a korban, amikor állítólag a szimpla emberi kapcsolatok is bonyolultak, mikor a világ dolgaiban alig igazodik ki az átlagember. Valójában kevés dolog bonyolult. Csak senkinek nem áll érdekében, hogy ezt mindenki tudja.