Oldala 2 of 5 ElsõElsõ 1234 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 11 to 20 of 42

Topic: Vészeseti Paracord Karkötõ szikravetõvel

Senior Member ZeroPont's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Kedvezõbb áron én szívesen rendelnék olyat amin kevesebb funkció van...
    Szia!
    Most készítettem egy alap karkötõt, ami így néz ki (csatolok képet). Ez a fajta 2300Ft és ebben már benne van a postaköltség is.

Fénykép0438.jpg
    Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Wannabe Hozzászólás megtekintése
    Ötletem van: paracord deréköv. Mennyi forint lenne?
    Jó ötlet, de fogalmam sincs. Láttam már ilyenrõl képet, videót de még sohasem készítettem, ez az igazság. Viszont érdekes feladatnak tûnik. Ha küldesz nekem egy méretet, hogy hány cm hosszúra gondoltál, kiszámolom. Viszont kalkuláld bele, hogy ez nem állítható méretû mint egy hagyományos öv. Bár tudom, hogy magam ellen beszélek de nem tudom mennyire lehet praktikus egy ilyen. Viszont, hogy nagyon zorallul néz ki az tuti.

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem kell fixre csinálni, mivel ha rendes övcsat kerül rá, akkor annak a tûje átmegy a fonat közt, tehát szinte bárhol rögzíthetõ. Mondjuk számoljunk 115 cm-rel.
    Feladtad a leckét úgyhogy most nekiállok matekozni.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Szerintem elég jó ötlet.

A kis mindenes karkötõt amiben egy egész kis készlet van, most 85 dollárért árulják. Azt írják rá, hogy 30-40-et talán megérne, de többek közt azért is kritika éri, mert mivel csuklón van és kicsi, így a beleépített dolgok is túl aprók. Ezt talán ki lehetne küszöbölni ha egy nagyobb övbe lenne beleépítve az egész.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A kobra fonásnál amit én kipróbáltam olyan erõsek a szemek, (mivel egyiket a másikra húzod,) hogy szerintem még egy tû sem menne át rajta..persze lehet hogy más fonásnak lazább a szerkezete de nem hiszem, hogy ez így van..talán úgy nem is lenne szép..ezért ezt a tipusú állítási lehetõséget tovább kell gondolni
    Amúgy jó ötlet az öv.. vagy 20 méter cordot biztos felvenne...el lehetne vele pötsölni egy darabig...megkötsz 1 szemet, áthúzol 20 zsinórt. megkötsz mégegyet.stb..stb

Nem kell fixre csinálni, mivel ha rendes övcsat kerül rá, akkor annak a tûje átmegy a fonat közt, tehát szinte bárhol rögzíthetõ. Mondjuk számoljunk 115 cm-rel.
    Last edited by Grafitos; 06-06-2014 at 09:49 AM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hehe, pont 2-3 napja néztem ilyet:
    http://www.youtube.com/watch?v=aV3l-or_XZI

Durván vastagnak és masszívnak tûnik, csak ebben azt hiszem nincs egyéb funkció, de gondolom bõvíthetõ fonásnál.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Amúgy jó ötlet az öv.. vagy 20 méter cordot biztos felvenne...el lehetne vele pötsölni egy darabig...megkötsz 1 szemet, áthúzol 20 zsinórt. megkötsz mégegyet.stb..stb
    Amíg annyira hosszú, fel lehet tekerni, és folyamatosan visszafejteni, különben tuti az elmegyógyintézet a végére...

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Szerintem elég jó ötlet.

A kis mindenes karkötõt amiben egy egész kis készlet van, most 85 dollárért árulják. Azt írják rá, hogy 30-40-et talán megérne, de többek közt azért is kritika éri, mert mivel csuklón van és kicsi, így a beleépített dolgok is túl aprók. Ezt talán ki lehetne küszöbölni ha egy nagyobb övbe lenne beleépítve az egész.

Had vegyem védelmembe a karkötõt, bár a 85 dollárt én is kicsit soknak találom. A karkötõ lényege, szerintem, a Paracord ami benne van és ami bármikor hasznos segítséget nyújthat. Az, hogy még ki lehet egészíteni számtalan hasznos aprósággal csak ráadás. De senkit sem arra bíztatok, hogy ezzel vágjon neki a világvégének, vagy erre bazírozza a túlélését. Viszont egy plusz tûzgyújtó készség, plusz iránytû vagy szükség horgász cuccok amiket ezek a karkötõk magukban rejthetnek adott esetben nagyon is jól jöhetnek.
    Viszont az övbe applikált nagyobb méretû túlélõ cuccoknak nem sok értelmét látom. Már csak azért sem, mert ha bele van fonva le kell bontani az egészet, hogy hozzájuk férjél, ami egy karkötõ esetében nem gond mert zsebre vágod utána és kész. De ha egy szikravetõért, meg pár horogért lebontod az övedet, mi fogja tartani a gatyádat?

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Utánanéztem az öv fonásnak és számolgattam. Az öv amit én találtam lazább szerkezetû ezért hagyományos vagy mûanyag övcsattal is el lehet látni, így lehet fix vagy állítható. Viszont a szerkezete miatt a belsejébe nem lehet semmit sem belefonni. A srácok itt a fórumon olyan 20m-re saccolták a szükséges Paracord mennyiséget, én olyan 24-25m-t számoltam a 115cm hosszú övhöz. Ehhez jön még az övcsat, meg az alapanyagok postaköltségei. Személyes véleményem szerint sokkal többe kerülne egy ilyen deréköv mint amennyi valódi haszna van, de ha így is érdekel kiszámolom pontosan mennyi lenne és elküldöm privátban.

1.JPG

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Cabela oldalán 50 dollár darabja. De szerintem abban nincs is semmi csak maga a paracord és a fémcsat.

A topic keresõszavai: