0
reggel úgy döntöttem ,unom az üzemi konyhát ,jó lenne valami igazi prepper kaja,pakolás az tán tûz a természetbe......
Csatolmány 3049
ezeket a dolgokat pakoltam és kerestem egy tûzrakó helyet,mert óvjuk a természetet..elõkészítettem a kaját és a tûz is hamar lángra kapott
Csatolmány 3050Csatolmány 3051
hamar megfõtt,hagymás csirkemáj,rizzsel belefõzve...mennyei étel és a legkényesebb "vendégnek" is ízlett...végre ettünk egy jót
Csatolmány 3052Csatolmány 3053Csatolmány 3054
A Tatonka acél kis bogrács nagyon jó,nem ég le a kaja és csak ki kellett törölni,megérte az árát,az összehajtható kanál az repülni fog,nyeklik -nyuklik,nem lehet rendesen megkeverni az ételt,1,5 liter vizet vittünk,el is fogyott,megittuk,fõzés kis elöblítés a végén...konyharuha kötelezõ felszerelési tárgy és a kesztyû,jó volt abba a tûz közelébe nyúlkálni,a kis fiskars balta tuti,jól kézre áll,könnyû és csodák csodája használható is...másra is nem csak favágásra,az egyik hagymát avval pucoltam meg és szeltem fel,simán megy vele,szükség esetén jó sok mindenre.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Holnap reggel irány a bakony és kb estig csak ott.
Teszta a ruhaszariton: image.jpg
| Thumbs Up |
Bakonyi túra képei:Bakony 2014 junius (1).jpgBakony 2014 junius (30).jpgBakony 2014 junius (39).jpgBakony 2014 junius (55).jpgBakony 2014 junius (60).jpgBakony 2014 junius (65).jpgBakony 2014 junius (67).jpg
teszteltem az 5.11 72 hátizsákot is és hát elõszõr a vállamat nagyon nyomta a széles pánt de aztán betörtem és nap felétõl már jó volt,jól eltudtam benne pakolni mindent ami kellet meg amire nem is volt szükség.. egyedül a hátuljában az a kemény lap zavar kicsit de nem tudtam kiszedni vagy nem probáltam elégé, de ha lehet kiszedem akkor meg ugy lesz rossz na mindegy,a Lowa bakancsnál a vízállóságot néztem és sok vízben állás meg járkálás után semennyire sem ázott be és hát nekem nagyon kényelmes is meg kb 30 fokban sem sült meg benne a lábam. Az Esee késnél azt probáltam amit külföldi videokban láttam,hogy ütöm nagyobb fával a tetejét és így hasogatok vele fát és simán ment.
| Thumbs Up |
http://www.geotrek.hu/webshop/_lowa_...rabakancs/5436
Lowa Kody GTX MID túrabakancs
Hétvégén a barátaimmal kimentünk egy kicsit a természetbe. De mielõtt nekivágtunk volna a „kis” gyalogtúránknak kipróbáltuk, hogy mûködik a gyakorlatban a Szükség Vízszûrõ. A képekrõl látható, hogy egy halastó vizét választottuk a teszthez, koszos is volt, büdös is, tehát pont megfelelõ. A szerkezet maga roppant egyszerû és nem is foglal túl nagy helyet. A 2 l-es Pet palacknak levágtuk az alját és a szájához elsõ rétegben steril gézt raktunk, majd erre natúr (nem illatosított) papírzsebkendõt. Erre következett a kis méretûre tört faszén, majd újabb adag gézlapok és arra megint papír zsebkendõ. A legtetejére mentek az apróbb-nagyobb kavicsok. A tó vizét lassan a kavicsokra öntve, az szépen átszivárgott a rendszeren. A felsõ kavicsréteg kiszûrte a nagyobb fizikai szennyezõdéseket, a papír zsebkendõ + a gézlapok pedig az apróbbakat. A víz ezután a faszénen haladt keresztül ami megkötötte a további szennyezõdések egy részét és ami a legfontosabb elvette a víz kellemetlen halszagát. A legalul lévõ papírzsepi + géz kombó pedig felfogta az átmosódott faszénport, így a palack száján már csak a megtisztított víz csordogált kifelé. A mûveletet 3* ismételtük és a végeredmény egy lebegõ szennyezõdésektõl mentes, átlátszó és szagtalan víz lett. Ami a kiindulási állapothoz képest egész jó eredmény. Persze ez a víz még korántsem alkalmas emberi fogyasztásra, de egy szükséghelyzetben jó 10-15 perces forralás után már nagyobb biztonsággal fogyasztható mint akármilyen kezeletlen víz és sokkal gusztusosabb is mint a kiinduló állapotában. Végül is arra a következtetésre jutottunk, hogy a Szükség Vízszûrõ a gyakorlatban is megállja a helyét, persze az így nyert víz még valamilyen utókezelést igényel.
01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg09.jpg10.jpg11.jpg12.jpg
Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.
| Thumbs Up |
Az elmúlt két napban egy félbehagyott és elhanyagolt gödörházat kezdtem el rendbe tenni. A terület és a ház nem az enyém, a tulaj adja a hozzávalókat (amit találok az udvaron azt használhatom) én pedig a munkámat. Neki lesz egy rendezett területe, én meg ingyen tapasztalok. Elsõ körben a lejáratot tettem rendbe. Három régi beton kerítésoszlopot ástam és betonoztam le, majd újra építettem a lépcsõket. Sajnos csak 4 zsalukõ volt, de ígéret van a szükséges darabszámú beszerzésére. A többi lépcsõnél deszkával támasztottam ki a lépcsõ oldalát ideiglenesen. Másnap az oszlopok mögé vaslemezt tettem és feltöltöttem földdel a lemezek mögötti részt. Még nem döngöltem meg a töltést és be sem iszapoltam, had kössön még az oszlopok alja.
2014-06-09_19-38-17_408.jpg
2014-06-09_19-37-47_759.jpg
2014-06-09_19-38-25_269.jpg
A következõ lépés találni valami olcsó megoldást támfalnak. Betonoszlop még van, de a vaslemezek már elfogytak.
Közben pihenésként összedobtam egy kerti "pavilon" vázát helyben vágott bambuszból. Sajnos ezt sem sikerült teljesen befejeznem, mert elfogyott a gyorskötözõm. Következõ alkalommal ezt is befejezem. Bambusz van hozzá bõven.
2014-06-09_19-37-13_531_1.jpg2014-06-09_19-37-30_23.jpg
Last edited by A. L. Ias; 06-09-2014 at 06:13 PM.
Ma megneztem a Sons of Guns mai epizodjat a lanyommal, azota azt szajkozza, hogy: "Dont try this at home, folks"![]()
| Thumbs Up |
A család bekapott egy csúnya vírust, ezt kakukkfû, kamilla, csalán és propolisz segítségével próbáljuk átvészelni, (az eddigi antibiotikum és Rubophen helyett). Ja, szárítottam másfél kiló vargányát... Szerettem volna útifû tinktúrát készíteni, de a jövedéki adó miatt nem adnak a patikában tiszta szeszt, így marad a pálesz.