Oldala 69 of 162 ElsõElsõ ... 1959676869707179119 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 681 to 690 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    A só témához:
    érdemes adalékmentes (Kálium ferrocianid, tapadásgátló E536, jódozatlan) és minél magasabb (97,5% és felette) NaCl tartalmú bányasót vásárolni.
    Röviden ennyit fûznék hozzá.
    Valóban bányasót érdemes vásárolni azok adalékanyag mentesek. MÉG értékesíthetik közvetlenül onnan! Egyébként mi Parajdi sót használunk 295Ft/kg megbízható forrásból, ha van rá igény megosztom, kapható még sótégla(ugyanazon só tégla alakúra vágva), só szappan is. Eljön az az idõ amikor nagyon is értékes lesz, nagyon sokféle felhasználása lehet.Érdemes betárazni több tíz akár száz kilót is, ugye minõségét korlátlan ideig megõrzi enni sem nem kér.
    BragBOL, Én nem fûznék sok reményt ahhoz a teckós sóhoz..

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Enemy Hozzászólás megtekintése
    ... megbízható forrásból, ha van rá igény megosztom..
    ...igeny az lenne ra! Ha nem szeretned a forumon nyilvanosan, akkor en szivesen vennem egy privi üzenetben. Köszi elöre is!
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    ...igeny az lenne ra! Ha nem szeretned a forumon nyilvanosan, akkor en szivesen vennem egy privi üzenetben. Köszi elöre is!
    Szívesen megosztom, házhoz is viszik sok megyében ingyenesen, de elõtte érdemes telefonon felkeresni a területi Családellátót.
    http://csaladellato.hu/#
    Egyébként csak hogy mondjak még egy két "preppernek hasznos" terméket is tõlük:
    Szódabikarbóna, citromsav, fõzõtasakos(tönkölybúza, bulgur,köles, hajdina), Székelyföldi teakeverékek, mosószóda, háziszappan...
    Mind Magyar, megbízható forrású, házi jellegû, minõségi élelmiszer

Senior Member Yrkon's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Veszprém megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszönöm a tanácsokat! Vízbõl kb. mennyit gondoltok optimális mennyiségnek? Hárman vagyunk a családban (meg a kutya, de az elvan a kútvízzel is). Kifelejtettem, hogy van ásott kutam, a vize látható szennyezõdéstõl tiszta, tehát egy vízszûrõvel+forralással elvileg akármeddig elvagyok. (mondjuk Katadyn típusból melyik lenne célszerû?) Cukor van 30 kilo (ma vettem 20-at), só meg jelenleg 10 (mai vétel 7 kg). Ez az adalékmentes biztosan egészséges, csak a lányok kapnak tõle agybajt, mikor egy tömbbé áll össze... Borsot ma vettem 7 zacskóval. Rozmaring, petrezselyem, olasz fûszerek, borsikafû, citromfûvel (kiirthatatlan tele van a kert, szárítom is õket, ezekkel bõven el vagyok látva. Liszt nincs sok, de nem merek nagyon sokat tárolni, mert nem tudom, hogy bírná szav.idõ lejárta után. Talán mûanyag hordóban?

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Yrkon Hozzászólás megtekintése
    Köszönöm a tanácsokat! Vízbõl kb. mennyit gondoltok optimális mennyiségnek? Hárman vagyunk a családban (meg a kutya, de az elvan a kútvízzel is). Kifelejtettem, hogy van ásott kutam, a vize látható szennyezõdéstõl tiszta, tehát egy vízszûrõvel+forralással elvileg akármeddig elvagyok. (mondjuk Katadyn típusból melyik lenne célszerû?) Cukor van 30 kilo (ma vettem 20-at), só meg jelenleg 10 (mai vétel 7 kg). Ez az adalékmentes biztosan egészséges, csak a lányok kapnak tõle agybajt, mikor egy tömbbé áll össze... Borsot ma vettem 7 zacskóval. Rozmaring, petrezselyem, olasz fûszerek, borsikafû, citromfûvel (kiirthatatlan tele van a kert, szárítom is õket, ezekkel bõven el vagyok látva. Liszt nincs sok, de nem merek nagyon sokat tárolni, mert nem tudom, hogy bírná szav.idõ lejárta után. Talán mûanyag hordóban?
    Liszt nem birja sokaig, inkabb gabonat raktarozz, legtelenitovel, s orold, ahogy kell. Vizbol 5L/fo/nap a minimum, s akkor a wc-t nem ezzel oblited, csak ivas, fozes, s lavorban lemosakodas. Angol mennyire megy? Ha igen, akkor kuldok egy linket, ahol sok ilyen infot talalhatsz, illetve egy konyvlinket, ami ingyenesen letoltheto.
    Last edited by mossberg-operator; 06-18-2014 at 06:32 PM.

Senior Member Yrkon's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Veszprém megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Megy az angol Elõre is köszönöm!

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Yrkon Hozzászólás megtekintése
    Megy az angol Elõre is köszönöm!
    https://docs.google.com/file/d/0B6e3...Skk/edit?pli=1 valamint: http://survivalblog.com/newbies/ itt jol nezz korbe az eredeti, alapoldalon, mert 12 eve folyamatos blog, tobb ezer irassal, kategoriakat nezzd, bal oldalt, honapokig fogod olvasni, ha rakattansz. van sok reklam, meg keresztenyseg, de ez ne riassszon el. A tobbit nezd! Ez csak a vizes tamaju cikkek linkje: http://survivalblog.com/category/water-storage-filters/

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    só, cukor, bors. nem tudom gondolt e valaki fûszerekre mert feketeborsot nem tudsz termeszteni ha jól tudom és sót sem bányászni. cukor elõállítás mág csak csak de macerás és a cukor nem romlik meg ahogy az ecet sem és az jó fertõtlenítõnek is.
    Fûszereket találsz a természetben. Bors és erõspaprika helyett ott van pl. a borsos varjúháj nevû növényke. Sok felé találni. Nálam pl. egy beton placcon nõ úgy, hogy még föld sincs alatta. Csínján kell bánni vele, mert túladagolás esetén nagy hányás lehet belõle

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    A só témához:
    érdemes adalékmentes (Kálium ferrocianid, tapadásgátló E536, jódozatlan) és minél magasabb (97,5% és felette) NaCl tartalmú bányasót vásárolni.
    Röviden ennyit fûznék hozzá.
    Én meg aszondom, jódozott sót használjatok. Magyarország legtöbb területe jódban szegény, ezért ez a pótlás majdhogynem létfontosságú lehet. Fõként akkor, ha már a boltokból nem tudjuk beszerezni a jó kis olajos halakat sem. A jód hiányától golyvás betegség alakulhat ki, nem beszélve az anyagcsere zavarairól. A jód túladagolásával még jobban kell vigyázni, de ez a veszély nem áll fenn a jódozott sónál, mert alig van benne jód.

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 44
    Given: 17

0 Not allowed!
    De állítólag a jódozott só bezavarhat a pajzsmirigyproblémásoknak akik gyógyszert szednek!
    Gyûjtsd szelektíven a hulladékot, hasznosíts újra! Jó-jó, de hol a jéghegy?