Oldala 72 of 162 ElsõElsõ ... 2262707172737482122 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 711 to 720 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member kovu78's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Doom: az a pokróc az lópokróc ?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló kovu78 Hozzászólás megtekintése
    Doom: az a pokróc az lópokróc ?
    nem, sima polár pléd,120*170 .0,3 kg

Senior Member kovu78's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    értem, köszönöm szépen

Senior Member ZeroPont's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bögre Hozzászólás megtekintése
    Még rendes ijal is nehéz vadászni! A kötélböl sokkal célszerübb és hatékonyabb csapdázni! Ugy talán lessz mit enni.

Mikor kicsi voltam mindig ilyen ijakkal lövöldöztünk.
    Szerintem vadászni mindennel nehéz csak van ami megkönnyíti egy kicsit (vagy nagyon)de minden a helyzet függvénye. Mert könnyen lehet, hogy olyan szituációba kerül az ember, amikor a legprofibban összerakott csapdával sem megy sokra, mert a környezet nem kedvez a csapdázásnak. Viszont egy még oly kezdetleges íjjal is, mint amit én csináltam, nagyobb eséllyel juthat élelemhez. Minden a fennálló helyzet és a kínálkozó lehetõségek függvénye. Nem ragaszkodom én foggal-körömmel az íjhoz, ha a helyzet úgy kívánja tudok csapdát is készíteni. Azzal a lehetõséggel kell élni ami nagyobb sikerrel kecsegtet, az íjkészítés is csak egy a sokból. Hiszen ha van az embernél megbízható kötél készíthet akár parittyát, bólát vagy más szükség fegyvert/vadászeszközt is.
    Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Inkább egy darab damil, a paracordnak nagy a tehetetlensége.
    Mogyoró helyett meg jobb választás a som.
    Íjkészítésnél a damilt inkább hanyagolnám, még mielõtt egy óvatlan pillanatban elmetszené az ujjaimat egy lövés alkalmával. A som lehet, hogy jobb választás, de ott momentán mogyoró volt kéznél.

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Jó hogy levontad a megfelelõ tanulságot az esetbõl..tényleg nem szabad leírás, vagy "gondolom hogy úgy van" alapján megbízni eszközökben..ki kell próbálni!
    Ebben a szituban, vészhelyzet esetén használhattad volna a kés vágóélét is szikraindításra. Nincs az tiltva, csak nem ajánlatos gyakran csinálni. Túlélési szituációban a logikát is érdemes elõkapni..a késeden a legélesebb kaparóél ugyanis maga a vágóél

Ui: én is bereszeltem a 860asomat
    Bizony, a gyakorlatnál nincs jobb mester. Igen a vágóélel is megoldható lett volna a szikraindítás. Csakhogy én (talán) túlzottan is rajongok a késeimért, ezért ez a megoldás felért volna egy szentségtöréssel. Akkor már inkább egy kis morgolódás meg utólagos átalakítás. Persze éles helyzetben nem lett volna túl sok választásom, de hát ezért vittem el kipróbálni, hogy kiderüljenek a erõsségek és a rejtõzõ hibák. Amik aztán orvosolhatóak.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem csak 0.10-es damil van, lehet kapni vastagabbat is.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A damil egyáltalán nem jó idegnek, mert nyúlik. Annál még a bálamadzag is jobb.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Már amelyik...

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    .....FIGYELMEZTETÉS......éppen a délutáni szunyókálásból ébredeztünk,kimentem a konyhába egy kávét fõzni,a bejárati ajtónál éreztem pici füst szagot...biztos a szomszéd odaégette.....hallom a szirénázást..kinézek az ablakon,a ház elé állnak be...két tûzoltó kocsi,mentõ,rendõrség....a ku.va anyját, a fele se tréfa.....kinyitom az ajtót,dõl a füst,a kutya már menekülne a lépcsõ felé(õk tudják mit kell tenni,az ösztöneik nincsenek hülyeségekkel elnyomva..),visszahozom....hál Istennek össze van készítve egy kisebb csomag (a túlélõ csomagok topicba fent van) és a hétvégén terveztem,hogy kipakolom...most már nem fogom....bele dobtam gyorsan a csomagba az iratokat,kocsi kulcsot, forgalmit és úgy papucsba ,ölembe a kutya,gyerünk,....akkor már az okosabb szomszédok,ölükben a gyerekkel mentek lefelé a füstben...leértünk és rendeztük a sorainkat.....hál az Istennek csak a szemét gyulladt meg....a döbbenet,hogy sokan az ablakból nézelõdtek...ha nagy a tûz a felsõbb emeletiek csak a létrás kocsival jönnek le vagy megfulladnak......megtárgyaltuk a szomszédokkal az esetet....szóba került hová készülök(a hátizsákra gondoltak)..mondtam ,mi van benne.....és tört a jég..."hát ez jó ötlet, mi is összerakunk egyet".....mint írtam figyelmeztetés,hogy megtörténhet és meg is történik,nincs kivételezett személy...elégedett vagyok..a reakció idõnk másodpercekben mérhetõ és REAGÁLTUNK IS.....ez a legfontosabb...mert minek a túlélõ csomag ha nem tudja,meri,akarja valaki használni...most csak kis baj volt...de kijutottunk....amit leszûrtem tanulságként...a viszonylag nagy Bob helyett jobb egy kis pánik hátizsákcsomag és egy nagyobb akár sporttáska,a kicsiben a legfontosabbak,a sporttáskába a bõvebb cucc...a kis hátizsákkal úgy,hogy a kezem foglalt volt egy perc sem kellett,hogy kijussunk,egy nagy hátizsák már útban lett volna....próbára tett minket a Jóisten,örülök,hogy felkészülten talált minket....
    Last edited by Doom; 06-28-2014 at 04:49 PM.