Oldala 6 of 11 ElsõElsõ ... 45678 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 101

Topic: Segítségnyújtás SHTF alatt

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Matt Hozzászólás megtekintése
    Ez kicsit olyan mintha valaki a Bruce Lee, Chuck Norris filmekbõl akarna megtanulni verekedni.
    Miért te honnan tanultad meg a pörgõ forgó rúgást?

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mrPickles Hozzászólás megtekintése
    Miért te honnan tanultad meg a pörgõ forgó rúgást?
    Én nem tanultam meg.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én nem tanultam meg.
    na ugye

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nézd Matt, úgy látom te nem igazán vagy képben, hogy milyen sok ember alaptermészete!
    Nem csak a mostani rablógyilkosok fognak szörnyû dolgokat tenni, egy összeomlás során.
    Jó példa erre a háborús bûnösök. Szinte mindegyik normális ember volt a háborúk elõtt, csak a lehetõség, a hatalom, a büntetlenség vélelme hoztak ki belõlük a vadállatot! pl.: az olyanok akik most állatokat kínoznak, stb..
    Egy törvénytelen helyzetben számítani kell spontán erõszakra, kínzásra, gyilkosságra is! Az ok egyszerû:"mert megtehetem". Ezt nagyon fontos észbe vésni mindenkinek! Akkor is bánthatnak, ha nincs okuk rá! Mert ilyen az EMBER!
    A civilizációs máz nagyon hamar le tud kopni, erre sok példa van a mai világan is. Haiti földrengés, Thaiföldi cunami, Szíria, Irak....
    Persze én is a jófiúk csapatában játszom, és meg sem fordul a fejemben hogy nõket erõszakoljak, akkor sem ha megtehetném! De nagyon sokan nem ilyenek, és nincs a homlokukra írva. Az emberek valódi énjük akkor fog elõjönni, ha nem kell tartani a törvénytõl és megtorlástól! Matt, szerintem te nagyot fogsz csalódni az emberekben. Majd nézel mint hal a szatyorban! Remélem ez nem fog az életedbe kerülni.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,111
    Given: 1,128

0 Not allowed!
    Szóval filmekbõl alapozzátok meg azt hogyan fognak az emberek viselkedne probléma esetén?
    Én inkább a való élet példáit veszem alapul. Földrengések, árvizek, különbözõ országokban. Nagy, hosszabb ideig tartó áramszünetek, zavargások.

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Persze hogy nem ember az ilyen! De sajnos genetikailag az. Annak is két lába van, és sajnos nem tudod megkülönböztetni az EMBERtõl!

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Szóval filmekbõl alapozzátok meg azt hogyan fognak az emberek viselkedne probléma esetén? A filmbe sokmindent belerakhatnak, de az elsõdleges célja a szórakoztatás, hogy minél több ember megnézze. Még a tájékoztatásra kiélezett filmekben is lehetnek téves dolgok, esetleg feltételezések alapján legyártott teóriákon alapuló érdekességek. Ez kicsit olyan mintha valaki a Bruce Lee, Chuck Norris filmekbõl akarna megtanulni verekedni.
    ..bár ez már inkább kötekedés,de azért válaszolok...tegnap milyen dátum volt?
    1914. június 28-án Szarajevóban meggyilkolják Ferenc Ferdinánd fõherceget, az osztrák trónörököst. Alig egy hónappal késõbb Ausztria-Magyarország ultimátumot intéz a belgrádi kormányhoz. Ezt Belgrád nem fogadja el. 1914. július 28-án Ausztria-Magyarország hadat üzen Szerbiának.
    ...a mi generációnk nem élt meg világégést,nincs kézzelfogható tapasztalatunk az ilyen dolgokról....igen mindenhonnan próbálok infokat szerezni,mi várható,milyen lesz,lehet ez az egész....filmekbõl,dokumentum filmekbõl,baráti eszmecserékbõl,internetes oldalakról,a tömegmédiából.....aztán valami összeáll,ami valószínû nem úgy lesz,de legalább foglalkoztat....persze ha kötekedni akarsz ,fogd rám,hogy a filmekbõl készülök,nem nagyon zavar...

M-torolt_forumozo
    Guest

0 Not allowed!
    Unicornis! Ha megnézed az önvédelemmel foglalkozó topikokat, láthatod hogy sokat szoktam szajkózni ezeket a dolgokat (a legrosszabbra kell készülni, milyen dolgok történnek a nagyvilágban stb.) szóval az egész kis írásomat félreértetted.

Doom! Nem kötekedésnek vagy bántásnak szántam. De felhoztál példának egy olyat, hogy abban a fantasy filmben hogy menekültek az emberek, mikor ûrhajók támadták meg a Földet. A filmeknek meg igen komoly befolyásoló hatása van, az egyik legjobb eszköz erre. Ezt többnyire ki is használják és nagy hatással van az emberekre. Azt meg egyáltalán nem állítottam hogy filmekbõl készülsz fel. De ha valakit komolyabban érdekel a téma, a történelembõl egy nagy rakás példát találhat és összehasonlíthatja ezeket, abból kaphat egy reálisabb képet hogy mi lehet "világvége" esetén.

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szóval filmekbõl alapozzátok meg azt hogyan fognak az emberek viselkedne probléma esetén?
    Akár!

Úgy kérded ezt mintha nem ismernéd az a (prepper) intést, hogy:

"Számíts a legjobbra, készülj a legrosszabbra!
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Azt meg egyáltalán nem állítottam hogy filmekbõl készülsz fel.
    ???????????????