0

Én is LMF-t használok és bevált.![]()
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Üdv!
Nekem egyszer volt részem tüzgyujtásban szükséghelyzetben. Vagyis csak kisérletben mert sajnos nem sikerült. Egy éjszakát töltöttem kint az erdöben. Fémkeresözés közben egy kicsit eltévedtem. Egy áso egy kés és egy fémkeresö volt az össz felszerelés ami nállam volt.
Elösször két fát összedörzsölni azt abbol majd lessz szép nagy tüz technikát akartam alkalmazni de még parazsat se tudtam csinálni. Aztán az ijas modszert probáltam amihez a cipöfüzömet használtam. Nem sok sikerel. A parázsig szépen eljutottam füstöl (de még hogy!) meg minden de nemtudtam belölle tüzet csinálni. Vagy 2 orát szenvedtem mire inkább feladtam. Rámsötétedett azt se láttam mit csinálok és még egy menedéket is kellet volna csináljak.
Sokat tanultam az esetböl mára már tudok tüzet gyujtani gyufa öngyujto és bármi segédezköz nélkül is. Érdemes szerintem mindenkinek megprobálnia ne a szükséghelyzetbe keljen az elméleti tudását a gyakorlatba alkalmazni mert abbol csak szerencsétlenkedés lessz. Azt hittem Bear Gryllsnek megy nekem mért ne menne?!![]()
Ezeket tûzgyújtó eszközöket hordom a túrázós táskámban:
Fénykép 1761.jpg
Balról jobbra: vatta,szikravetõ,firestick,öngyújtó,mindenen meggyulladó gyufa ami viasszal van bevonva
Thumbs Up |
Ezt nem rég találtam, elég ötletes, rágógumipapír + ceruza elem:
http://survivaltek.com/?p=3478
Thumbs Up |
Ezt nemrég találtam:
rágópapír + ceruzaelem
http://survivaltek.com/?p=3478
Thumbs Up |
(már tegnap is írtam, de nem jelent meg...)
ma ezt találtam:
![]()
Thumbs Up |
Én a szikra vetõk közül a svéd katonait preferálom. De mindig hordok gyufát tampont és öngyújtót sikerült már elég meredek helyeken is tüzet rakni.Valamikor meg nem pedig minden adott volt.Hiányzott a gyakorlat.Ami jó élesztéknek nyírfa kéreg,a fokla vagy külföldiûl fatwood,tampon,vad dohány fehér vacka a nyárfának ez a szálló pihéje.Illetve a zsebünkben összegyûlõ szösz.