Oldala 14 of 27 ElsõElsõ ... 4121314151624 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 131 to 140 of 267

Topic: Bug-Out-Location

Senior Member Daniui's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Én nem ekkora menedékre gondoltam csak egy kis "átmeneti" menedékre mint a katonai földalatti árkok, nem éppen egy lakájos kis szobára. és inkább a gyors kiépítés lenne az egyik cél hogy ezt a fajta menedéket ha kell bárhol fel tudd húzni ha van egy gyalásód.
    "Nem tudunk mindent megtenni azonnal, de azonnal tudunk tenni valamit."

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Daniui Hozzászólás megtekintése
    Én nem ekkora menedékre gondoltam csak egy kis "átmeneti" menedékre mint a katonai földalatti árkok, nem éppen egy lakájos kis szobára. és inkább a gyors kiépítés lenne az egyik cél hogy ezt a fajta menedéket ha kell bárhol fel tudd húzni ha van egy gyalásód.
    Igen, kulonbozore gondoltunk! A tied atmeneti, viszont barhol megvalosithato, aranylag gyorsan, konnyen..., mig en egy hosszabb tavura/allandora gondoltam berendezve, feltoltve, csaladdal!

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Kisss Hozzászólás megtekintése
    Bekeidoben, elsosorban geppel gondoltam az asast! Kb 2-3 szemelyesre, ~20m2. Most astunk aposeknal (2napja) egy kb 8-11m hosszu es 60-70cm mely arkot szenyvizbekotesnek! Jo kis fekete tomorodott fold volt! A csakany is alig ment bele! Az egyik kezemen meg mindig log a bor, a masikon meg le kell ragasztani a serult reszt, mert kezfogasnal mindig ott szoritjak/dorzsolik! Pedig majd minden nap lapatolok!
    Ja..ha géppel és 20 M2-esre gondoltad akkor az tényleg más kategória. És mindenképp BOL-nak tervezed? mert ha egy ilyen mértékû beruházásba kezdessz/ kiásatás, burkolás, fedés, polcozás, lakhatóvá tevés, áramellátás, vízellátás/ nagyon jól kitalált helynek kell lennie, olyannak amit nem törnek fel és nem hordják el a készleteidet.
    Személy szerint, ha ennyit költenék én inkább BIL-nek, bunkernek készíteném oda ahol épp lakom. Ha úgyis el tud bújni az ember és sokáig kihúzni, miért is menekülne?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Ja..ha géppel és 20 M2-esre gondoltad akkor az tényleg más kategória. És mindenképp BOL-nak tervezed? mert ha egy ilyen mértékû beruházásba kezdessz/ kiásatás, burkolás, fedés, polcozás, lakhatóvá tevés, áramellátás, vízellátás/ nagyon jól kitalált helynek kell lennie, olyannak amit nem törnek fel és nem hordják el a készleteidet.
    Személy szerint, ha ennyit költenék én inkább BIL-nek, bunkernek készíteném oda ahol épp lakom. Ha úgyis el tud bújni az ember és sokáig kihúzni, miért is menekülne?
    Lehet BIL is BOL is. A zart hazban levo REJTETT lejaro miatt nem kell felni a kiramolastol! A vizellatasra van egy jo otletem! Megpedig furrot kut a rejtekhelyen belul! Az aramellatasra pedig pl most van a LIDL-be solaros aksis, ledes lampa/fenyveto! 8orat birja teljesen feltoltve! Csak a solar panelt kell elrejteni....

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Én arra gondoltam, hogy külföldön, valami mély, vad erdõben építenék földdel borított dombházakat (vikingkunyhó, putri) de arról is hallottam már, hogy északon (norvégia) sok kunyhó, faház áll üresen.
    A föld alatt érdemes lenni, mert télen nyáron 18 fok van odalent. Az élelmiszer utánpótlás már más kérdés. De mély, nagyon bozótos erdõ közepén valahol nagyon külföldön valami nagyon védett területen, talán létre tudok hozni biztonságos menedéket. Nem tudom mely országokban van sok ilyen terület, egyébként szerintem eleve érdemes olyan országba menni ahol a nagyobb társadalmi jólét miatt jobban boldogulnak eleve az emberek veszélyhelyzetben.

Gondolkoztam francia, dán, holland, belga, osztrák területeken is. Az erdõben kisebb évelõkbõl termõ erdõkert is kialakítható.
    Szóval még nem tudom merre induljak, de biztos, hogy kihagynám Magyarországot!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Én arra gondoltam, hogy külföldön, valami mély, vad erdõben építenék földdel borított dombházakat (vikingkunyhó, putri) de arról is hallottam már, hogy északon (norvégia) sok kunyhó, faház áll üresen.
    A föld alatt érdemes lenni, mert télen nyáron 18 fok van odalent. Az élelmiszer utánpótlás már más kérdés. De mély, nagyon bozótos erdõ közepén valahol nagyon külföldön valami nagyon védett területen, talán létre tudok hozni biztonságos menedéket. Nem tudom mely országokban van sok ilyen terület, egyébként szerintem eleve érdemes olyan országba menni ahol a nagyobb társadalmi jólét miatt jobban boldogulnak eleve az emberek veszélyhelyzetben.

Gondolkoztam francia, dán, holland, belga, osztrák területeken is. Az erdõben kisebb évelõkbõl termõ erdõkert is kialakítható.
    Szóval még nem tudom merre induljak, de biztos, hogy kihagynám Magyarországot!
    Én ezt szvsz baromságnak tartom, de ez én vagyok. Viszont ha ragaszkodsz hozzá akkor
    1. milyen nyelvet beszélsz? mert ha olyan országban vagy aminek a nyelvét nembeszéled és bajba jutsz akkor nem tuszt segítséget hívni meg vagy b... rendesen.
    2. Ha gebaszvan hogyan jutsz oda? Kocsid elég benzin a kocsiba hogy eljus oda? Elsétálsz Norvégiáig?
    3. Tudod menny idõ megépíteni egyilyet? Csináltál nmár ilyet vagy ott akjarod kitalálni?
    4. Tudod hogyan kell egy ilyet építeni, Nem nem elég hogy látad videon és látat képen. Tudod milyen erõs födémet kell építeni hogy elbírja azt a földet?
    5. Honnan szerzedbe az összetvõket. Mert azért egy ajtó kell az meg nem a bokron nõ (legalább is amikor utoljára megnéztem).

A nagyob társadalmo jó lét éppen az elenkezõjét eredményezi. Az emberek elszuoktak a nélkülözéstõl emiatt rosszabbul is viselik el. Az itteni átlag polgár nincsen ilyenre felkészülve és simán letolt nadrággal érné. Itt egy házatrtásban max párnapi élelem van készleten. Ha nme tudnak boltba menni akkor sanyi.

Ha ezek sem tántoritanka el (nem fognak tudom) akkor fogd magad és a lakhelyedõl legmeszebb esõ orszogonbelüli erdõben porbálj egyet megcsinálni. Az talán ad egy példát milyen nehéz (és milyen baromság).

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mrPickles Hozzászólás megtekintése
    Én ezt szvsz baromságnak tartom, de ez én vagyok. Viszont ha ragaszkodsz hozzá akkor
    1. milyen nyelvet beszélsz? mert ha olyan országban vagy aminek a nyelvét nembeszéled és bajba jutsz akkor nem tuszt segítséget hívni meg vagy b... rendesen.
    2. Ha gebaszvan hogyan jutsz oda? Kocsid elég benzin a kocsiba hogy eljus oda? Elsétálsz Norvégiáig?
    3. Tudod menny idõ megépíteni egyilyet? Csináltál nmár ilyet vagy ott akjarod kitalálni?
    4. Tudod hogyan kell egy ilyet építeni, Nem nem elég hogy látad videon és látat képen. Tudod milyen erõs födémet kell építeni hogy elbírja azt a földet?
    5. Honnan szerzedbe az összetvõket. Mert azért egy ajtó kell az meg nem a bokron nõ (legalább is amikor utoljára megnéztem).

A nagyob társadalmo jó lét éppen az elenkezõjét eredményezi. Az emberek elszuoktak a nélkülözéstõl emiatt rosszabbul is viselik el. Az itteni átlag polgár nincsen ilyenre felkészülve és simán letolt nadrággal érné. Itt egy házatrtásban max párnapi élelem van készleten. Ha nme tudnak boltba menni akkor sanyi.

Ha ezek sem tántoritanka el (nem fognak tudom) akkor fogd magad és a lakhelyedõl legmeszebb esõ orszogonbelüli erdõben porbálj egyet megcsinálni. Az talán ad egy példát milyen nehéz (és milyen baromság).
    Jártam már erdõkben, nem is pont erdõre gondolnék, hanem vegyes területre.
    Manapság 50e forint egy havi albérlet (csak a bérlés, ebben nincs benne a rezsi, kaja, stb) ekkora összeget nem sajnálnék kidobni erre. Ebbõl pedig igen tuti szerkezetet lehet építeni. Szerintem pár nap alatt. Hallottam már ködös sztorikat hasonló épületekrõl. Ha a hajléktalanok nem félnek a kalyibáikban, akkor én "vagyonos" állampolgárként miért is tenném a saját, sokkal konfortosabb bunkeremben?
    Nem kell rá ablak, ajtó, olyan legalábbis nem, ami nincs alapból letakarva valamivel és nincs rajta 2-5 cm föld. De nem értem, mert föntebb más is írta, hogy jó ötletnek tûnik az ilyen épület.

Külföldön szerintem elég az angol nyelvet beszélni amúgy. Ha gáz van, segélyhívó, kész. Élelem meg. Hát szerintem nem kérdés, hogy fel lehet halmozni ott mindenféle élelmiszert.... nem? Alap szinten egy földbe ásott esõvízgyûjtõ tartályra gondoltam, dehát van egy áruk. 2-300 ezer.... az már egy kicsit sok. Ha olcsóbb lenne, kimennék kocsival, telepíteném, aztán rimánkodnék, hogy elõbb nõje be a gaz az egészet, minthogy felfedezik.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Sokan el sem tudják már képzelni milyen a társadalmon kívül élni.
    Pedig van rá példa.
    Luxusszintû, és hajléktalan megközelítésû is, de ha rákerestek, lehet találni pár fura embert aki hasonlókban él.

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Ráadásul BOL-ról lenne szó. Tehát nem arról beszélek, hogy én szépen elnyaralgatok, hanem arról, hogy ha beüt valami gáz, akkor oda tutira lehet menni. Itthon a kertes házban meg bárki átmászik a kerítésen (elõször is valószínûleg fosztogató bandák fognak kezdeni) és elég nehéz bevédeni egy házat, értelmetlen is. Inkább keresni kell szerintem egy kietlen területet, ahol álcáz a vegetáció..... szerintem.
    Vizuálisan:

Szerintem jópár ilyen gaz van európában, még válogatni is lehetne....

Ez egy fiatal erdõ ukrajnában, de sok hasonlóval találkoztam már itthon is. Sõt, néha akkora sövénybozót van helyenként a mezõk szélén levõ kis ligetekben is, hogy 20 perc alatt sem lehet egy métert haladni.
    Na ki az, aki átkutatna egy ilyen területet, a semmi közepén? Mert ott biztos van valami? Senki.

Franciaország pl tele van ilyenekkel, és van ahol szakadékokkal, sziklákkal tarkított a terep.

Ajánlom kicsit böngészésre a google earth-öt!
    Last edited by törölt tag -gl; 07-22-2014 at 07:41 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Jártam már erdõkben, nem is pont erdõre gondolnék, hanem vegyes területre.
    Manapság 50e forint egy havi albérlet (csak a bérlés, ebben nincs benne a rezsi, kaja, stb) ekkora összeget nem sajnálnék kidobni erre. Ebbõl pedig igen tuti szerkezetet lehet építeni. Szerintem pár nap alatt. Hallottam már ködös sztorikat hasonló épületekrõl. Ha a hajléktalanok nem félnek a kalyibáikban, akkor én "vagyonos" állampolgárként miért is tenném a saját, sokkal konfortosabb bunkeremben?
    Nem kell rá ablak, ajtó, olyan legalábbis nem, ami nincs alapból letakarva valamivel és nincs rajta 2-5 cm föld. De nem értem, mert föntebb más is írta, hogy jó ötletnek tûnik az ilyen épület.

Külföldön szerintem elég az angol nyelvet beszélni amúgy. Ha gáz van, segélyhívó, kész. Élelem meg. Hát szerintem nem kérdés, hogy fel lehet halmozni ott mindenféle élelmiszert.... nem? Alap szinten egy földbe ásott esõvízgyûjtõ tartályra gondoltam, dehát van egy áruk. 2-300 ezer.... az már egy kicsit sok. Ha olcsóbb lenne, kimennék kocsival, telepíteném, aztán rimánkodnék, hogy elõbb nõje be a gaz az egészet, minthogy felfedezik.
    Én csak Angliáról tudok beszélni, de itt egy szobát kapsz 100 e egy hónapra (mondjuk számlákbenne vannak) viszont kell még egy hónap depozitnak. Viszont egy hónapra nem adják ki és bankszámlát kérnak. Persze elképzelhetõ a készépnzes dolog is, de az a fajta necces. Persze mehetsz hostelba kb ugyan ennyi pénzért sok emberrel egy szobába.
    Angolul nem mindenütt beszélnek nem árt tduni a lokált ráadásul nem biztos, hogy megérted az akcentusukat. Ez tapasztalat. Mivan ha nincsen térerõ? A köös sztopri lószrat semér már bocsánat a franciámért.
    Kitfosztank ki hamarabb a vagyonost vagy a csorót?
    Most van ablaka vagy nincsen?