Oldala 35 of 55 ElsõElsõ ... 25333435363745 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 341 to 350 of 543

Topic: Az energia kérdése

Senior Member bögre's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Na jolvan énis aztán képben vagyok. Nem néztem meg a videot és azthittem tudom mit látok erre valami más.

Azt hittem TV böl kiszedett lencsés cucc lessz... Na mindegy. Amugy ez se rossz cucc.
    Bögrét megilleti a városba és vagy faluba érkezõ lányok esetében az elsõ éjszaka joga és a Brüsszel környékén lefoglalt égetett szesz 10%-a, kezdeményezheti a pápa, a jeruzsálemi fõrabbi és a Kínai Kommunista Párt fõtitkárának leváltását, a Tippmixen megtett fogadásait pedig az érintett csapatok végeredménynek fogadják el.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    régi írásvetitõkben is ez van azt hiszem

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Lakhely
    Bacskiskun
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez egy folia egy fakeretre rogzitve lazan, es benne viz. A viz lencse gyanant melegiti az ala helyezett targyat, kajat.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Doom-hoz lenne egy kérdésem. Az általánosan használt kismegszakító mûködik 12V-on is?

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ugyan nem engem kerdeztel, de a normal haztartasi kismegszakitok nem mukodnek egyenarammal es torpefeszultsegen.
    Lehet kapni egyenaramu megszakitokat.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Ugyan nem engem kerdeztel, de a normal haztartasi kismegszakitok nem mukodnek egyenarammal es torpefeszultsegen.
    Lehet kapni egyenaramu megszakitokat.
    Mindenki véleményére/tapasztalatára kíváncsi vagyok, csak Doom-ról sejtem hogy villanyos .
    Mûködni valamennyire mûködik, zárlatnál leold, de értéket nem tudom hogy annyinál amire készült vagy a kisebb feszültség miatt magasabbnál.
    Úgy emlékszem durván drágák a törpefeszültségûek .

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Mindenki véleményére/tapasztalatára kíváncsi vagyok, csak Doom-ról sejtem hogy villanyos .
    Mûködni valamennyire mûködik, zárlatnál leold, de értéket nem tudom hogy annyinál amire készült vagy a kisebb feszültség miatt magasabbnál.
    Úgy emlékszem durván drágák a törpefeszültségûek .
    ..hááát egyenárammal nem sokat foglalkoztam...sõt semmit..az aksit ki tudom cserélni...kicsit logikázhatunk,de lehet hülyeségeket írok,úgyhogy elõre is bocs...a -bekötés- rendben 25 mmm2 jó,-bimetál- ez ugye két különbözõ hõtágulású fém összesajtolva ami az áram hatására melegszik,gyárilag egy beállító csavarral adják meg a névleges áramát,sorba van kötve az áramkörbe,amikor az áram felmelegíti a fémet az meghajlik és oldja a kilincsmûvet,a frekvenciának,feszültségnek ehhez nincs köze,igazából mindegy egyen vagy váltó áram...-kioldó tekercs- ez egy kis menetszámú,nagy huzal átmérõjû elektromágnes,feladata a zárlati áram érzékelése és kioldási parancs küldése a kilincsmûnek,általában 6 KA zárlati áramig jól mûködik,elvileg ennek sincs köze ahhoz hogy egyen vagy váltó mert az áram a tekercsben indukciót hoz létre melynek erõvonalai a vasmagban koncentrálódnak és ez a mágneses erõ vonzza magához a kilincsmûvet és oldja azt,lehet mûködik egyenárammal,bár tudjuk,hogy az egyen áram feszültsége mindig azonos,(a váltóáramé pedig 50 Hz-el változik),így a tekercsben mindig ugyan akkora mágneses erõ van,de a hirtelen fellépõ változás..zárlat..okozhat kioldó parancsot...----az ívoltó kamra----szerintem itt bukik el a mutatvány,pont azért mert az egyenáram,feszültsége mindig azonos,a váltóé nem az a csúcsérték és a nulla között változik...az ívoltásnál pont ezt használjuk ki,terelve az ívet a lamellák között,azt megnyújtva az egyik nulla pontnál az ív kialszik...egyen áramnál úgy járhatunk mint a hegesztésnél,ha nem tudjuk eléggé széthúzni,szétdarabolni az ívet fennmaradhat és az áramkör nem szakad meg...

összességében ,nem javaslom,hogy felszereld,egyenáramra

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszönöm a részletes választ. Sajnos csak papírom van villanyszerelésbõl, sosem dolgoztam a szakmában .
    Az ívoltásra nem is gondoltam. Tulajdonképpen kapcsolónak szereltem fel kismegszakítókat a napelemek leválasztására, gondoltam hátha megúszom a biztosítékokat ha mûködik a védelem is. Csak rövidzárban próbáltam az akkura azonnal lecsattant, gondoltam hátha használható.
    De akkor pakolok kerámia biztosítékokat.

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A jövö energia taroloja?

http://sg.hu/cikkek/107950/folyekony...-a-napenergiat

... dolgoznak az MIT kutatói egy olyan folyékony akkumulátoron, amely a szilárd változatokhoz képest nagyobb méretekben is egyszerûbben és olcsóbban elõállítható, alkalmazásával pedig lehetõvé válna a szél- és naperõmûvek által megtermelt energia helyben történõ tárolása, hogy azután azt a megfelelõ idõszakokban bocsássák a hálózat és ezzel a végfelhasználók rendelkezésére.
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,221
    Given: 1,202

0 Not allowed!
    Vagy 4-5 évvel ezelõtt bemutattak egy olyan anyagot, amit 1 másodperc alatt lehetett feltölteni és tökéletesen elraktározta az engergiát, mint egy elem. Azt írták rá hogy annyira jó, hogy ebbõl fog készülni a jövõ eleme és akkumlátora. Azóta se hallottam róla, pedig úgy emlékszem hogy nagyobb sajtóorgánumok írtak meg.