0
Jó ha részben le tudunk válni a (vezetéken búsás haszonnal) szolgáltatott vízrõl.
Alsó tartály elhelyezése nem oldható meg nálam, wc mennyezete alatti 60L fektetett tartály jöhet szóba, be építve az öblítõ szelep és hálózati víz töltõ szelep.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Tõlem lehet autómata..sõt biztos az a jobb. nekem gondot jelentene az áramellátása, a tartályom is porcelán, tehát nem tudok belefurkálni még egy lyukat a csõnek...tényleg sokat jelentene Nekem ha meg tudnám spórolni a wc vizet..pénzben 30-40%-al kevesbb lenne és úgy idegesít, hogy tiszta ivóvízet kell erre pazarolni!
| Thumbs Up |
| Received: 33 Given: 86 |
Én is cseréltem tartálytPersze nekem nem (gondolom drága) porcelán volt.
De amiért most hanyagolom a témát, hogy nekem nem tûnt hatalmas spórolásnak, havi 1m3 körül húztunk le csak a vécén.
(Mivel pont 1m3-es volt a tároló, így külön mérni sem kellett.)
Amúgy sokan használják a manuális megoldást is a fürdõszobában, hogy a kádban hagyják a fürdõvizet és kancsóval azzal öblítik le a vécét.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Hijnye..mondtál valamit![]()
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Nem tudom ki mivel mos, de a használt mosóvizet nem érdemes hosszabb ideig tárolgatni. Hajlamos bebüdösödni, ha nem is annyira, mint az állott felmosóvíz. A tartály falára pedig feltapad, lerakodik a mosó-öblítõszer. Persze a Calgon erre is megoldás lehet![]()
Így igaz. Az erõsen szennyezett mosóvíz kezeletlenül szerintem is megbüdösödhet néhány meleg nyári nap alatt.
Nálunk vízkõ ellen kezelt a mosógép betápja (szükséges volt mert kemény a víz) nincs lerakódás sehol sem, csillog-villog a fûtõbetét, a család nem akart hinni a szemének amikor 4 év használat után ki kellett vennem a fûtõbetétet, a dob lyukán kicsúszott 1 melltartó merevítõ acél, és megakadt a fûtõbetétben és kerregõ hangot adott a mosógép (jól be voltak ijedve, hogy tönkrement).
Ezért is gondoltam csupán az öblítõvíz feltöltését 60L tartályba ami kb 2 nap alatt el is fogy (ezt még tesztelni kell kádban).
Saját tapasztalat:
Felmosóvíz egy nap után büdös, csapvíz négy öt után kezd zöldülni. A mosógépbõl jövõ szappanos (mert az asszony házi szappanból készített mosószert használ, mosószódával meg szódabikarbónával) meg egy hét után kezd megbuggyanni a napon.
A kísérlet nem nagy cucc, három vödör (diszperzites...) egymás mellé a napra az udvar végén. A helyi körülmények így egyszerre befolyásolják mindet.