Oldala 6 of 9 ElsõElsõ ... 45678 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 51 to 60 of 88

Topic: wc papír alternatívák

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Jó ha részben le tudunk válni a (vezetéken búsás haszonnal) szolgáltatott vízrõl.
    Alsó tartály elhelyezése nem oldható meg nálam, wc mennyezete alatti 60L fektetett tartály jöhet szóba, be építve az öblítõ szelep és hálózati víz töltõ szelep.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Tõlem lehet autómata..sõt biztos az a jobb. nekem gondot jelentene az áramellátása, a tartályom is porcelán, tehát nem tudok belefurkálni még egy lyukat a csõnek...tényleg sokat jelentene Nekem ha meg tudnám spórolni a wc vizet..pénzben 30-40%-al kevesbb lenne és úgy idegesít, hogy tiszta ivóvízet kell erre pazarolni!

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Én is cseréltem tartályt Persze nekem nem (gondolom drága) porcelán volt.
    De amiért most hanyagolom a témát, hogy nekem nem tûnt hatalmas spórolásnak, havi 1m3 körül húztunk le csak a vécén.
    (Mivel pont 1m3-es volt a tároló, így külön mérni sem kellett.)

Amúgy sokan használják a manuális megoldást is a fürdõszobában, hogy a kádban hagyják a fürdõvizet és kancsóval azzal öblítik le a vécét.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    De amiért most hanyagolom a témát, hogy nekem nem tûnt hatalmas spórolásnak, havi 1m3 körül húztunk le csak a vécén.

Amúgy sokan használják a manuális megoldást is a fürdõszobában, hogy a kádban hagyják a fürdõvizet és kancsóval azzal öblítik le a vécét.
    Spórolós kisnyugdíjasoknak is ajánlható 0Ft befektetéssel.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azzal csak az a baj, hogy minden nap fürdök, ellenben, csak 2 naponta mosok

Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Azzal csak az a baj, hogy minden nap fürdök, ellenben, csak 2 naponta mosok
    Miért baj?
    Fürdés elõtt leengeded, aztán amiben fürödtél megint egy napig hagyhatod. Mindig "friss" vized lesz.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hijnye..mondtál valamit

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Nem tudom ki mivel mos, de a használt mosóvizet nem érdemes hosszabb ideig tárolgatni. Hajlamos bebüdösödni, ha nem is annyira, mint az állott felmosóvíz. A tartály falára pedig feltapad, lerakodik a mosó-öblítõszer. Persze a Calgon erre is megoldás lehet

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló A. L. Ias Hozzászólás megtekintése
    Nem tudom ki mivel mos, de a használt mosóvizet nem érdemes hosszabb ideig tárolgatni. Hajlamos bebüdösödni, ha nem is annyira, mint az állott felmosóvíz. A tartály falára pedig feltapad, lerakodik a mosó-öblítõszer. Persze a Calgon erre is megoldás lehet
    Így igaz. Az erõsen szennyezett mosóvíz kezeletlenül szerintem is megbüdösödhet néhány meleg nyári nap alatt.
    Nálunk vízkõ ellen kezelt a mosógép betápja (szükséges volt mert kemény a víz) nincs lerakódás sehol sem, csillog-villog a fûtõbetét, a család nem akart hinni a szemének amikor 4 év használat után ki kellett vennem a fûtõbetétet, a dob lyukán kicsúszott 1 melltartó merevítõ acél, és megakadt a fûtõbetétben és kerregõ hangot adott a mosógép (jól be voltak ijedve, hogy tönkrement).
    Ezért is gondoltam csupán az öblítõvíz feltöltését 60L tartályba ami kb 2 nap alatt el is fogy (ezt még tesztelni kell kádban).

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Saját tapasztalat:
    Felmosóvíz egy nap után büdös, csapvíz négy öt után kezd zöldülni. A mosógépbõl jövõ szappanos (mert az asszony házi szappanból készített mosószert használ, mosószódával meg szódabikarbónával) meg egy hét után kezd megbuggyanni a napon.
    A kísérlet nem nagy cucc, három vödör (diszperzites...) egymás mellé a napra az udvar végén. A helyi körülmények így egyszerre befolyásolják mindet.