0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Recept ? Eljárás? Gyakorlati tanácsok? Ti, hogy csináljátok?
( elmegyünk két hétre nyaralni, ha haza jöttünk és is neki kezdek az ezévi 25 kg lucullust aszalni)
| Thumbs Up |
| Received: 109 Given: 64 |
Eddig nem írtam ide, mert ez nálunk megszokott tevékenység:
Az utolsó fa transzport is már hasogatva és összerakva szárad szépen.
Kert fullos gazolása, kapálása, permetezés.Jó meleg volt, de kellett.
Valami szar megtámadta a paradicsom "ültetvényt", Párás-ködös idõnek köszönhetõen.
Alulról felfelé szárad el szépen. Ez a környéken mindenkinél jelen van.
Aztán még a tavalyi dió törése és elrakása vissza van(simán dunsztos üvegbe). Már rég meg kellet volna csinálni, de valami mindig közbejött.
Vasárnap kilibbentünk a Balatonra kis délutáni hõség enyhítõ áztatásra.![]()
LSVF, van kedved megírni, hogyan teszitek a diót dunsztos üvegben el?
Én egy kalapáccsal és klopfolóval porrá törtem (mert nem volt darálóm), egy kis mézzel összegyúrtam, vízfürdõben sokáig csírátlanítottam (elvileg több szakaszban kellene, a többi ilyen eltevõs dologból kiindulva, de erre lusta voltam), aztán hagytam kihûlni. Hozzáillõ olaj híján, egy vékony kis mézréteggel zártam egyébként a diókrémnek szánt izé tetejét. Eddig nem kezdett avasodni (pár hete volt), de izgulok miatta. Amúgy annyira finom, hogy el kell rejteni körülményesen felszabadítható helyre magam elõl!Ha beválik a módszer, igazi, egészséges és ízletes energiabombát kapok. De ez még csak kísérletezés, ami az én fejembõl pattant ki, lehet, hogy én vagyok a béna, de nem találtam neten receptet hozzá...
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |